Fyra livsvisdomar som kommit till mig i livet

I dag firar vi Cessis magisterexamen och en del av presenten hon får av mig består av en bok med några av mina viktigaste livsvisdomar och min tanke, eller förhoppning hehe, är att hon med årens gång ska fylla boken med sina egna livsvisdomar. I dag tänkte jag dela med mig av fyra av livsdomarna jag skrivit in i hennes bok. Alla har de kommit till mig i livet på ett vis eller ett annat och lärt mig något viktigt för resten av livet. 

IMG_7168.JPG
 • Ödet avgör vem som kommer in i ditt liv, men det är du själv som väljer vem som stannar. Vem vill du dela ditt liv med?
 • En äkta vän finns där för dej under dina lyckligaste dagar, men även under de allra sämsta. En äkta vän hjälper dig att ta dig upp från även de djupaste hålen. När du behöver det som mest sträcker en äkta vän ut handen och säger ” Ta min hand, vi löser det tillsammans.”
 • Det är först när vi vågar vara oss själva som som vi kan se hela livet. När vi kan sluta leva livet som vi tror att vi borde och istället vara oss själva och ta de valen som vi vill ta och som får oss att må bra. Sluta söka svaren av andra, du hittar dem inuti ditt hjärta. 
 •  Att gråta visar inte att du är svag utan att dina känslor är äkta. Tvärtom visar det att du är stark som vågar känna och visa det som är viktigt på riktigt. 

Vilken är din bästa livsvisdom? 

Hon, jag och Stockholm - Motsvarigheten till vårt gemensamma Gällivare

Vi träffades för några år sedan nu. Hittade varandra via våra bloggar och vår gemensamma, väldigt udda nämnare: Gällivare. Staden hon växte upp i och flyttade bort från, exakt samtidigt som jag flyttade dit. “Vem är hon som flyttat upp dit, av alla ställen?” Lär Jennifer ha undrat. Det visade sig att vi hade mycket gemensamt och nu flera år senare är hon en av mina allra närmaste vänner.

En ny favoritbild på henne jag lyckades fånga!

En ny favoritbild på henne jag lyckades fånga!

Tillsammans åkte vi förra veckan till Stockholm. Tåg båten över. Fotade solnedgången och åt två förrätter till middag, bara för att vi kan. Njöt av varandras sällskap och Stockholms soliga väder. Det kändes fint att få visa henne vårt hem. Gå till ett av mina favoritcaféer och introducera henne till en av mina goda vänner i Stockholm. Vi satt och jobbade, pratade och jobbade lite till. Lagade god mat och njöt på balkongen. Kom fram till företagsidéer vi tror på och samlade på oss energi.

Om någon hade sagt för några år sedan när vi bodde i Gällivare, att vi skulle spendera flera dagar i Stockholm och verkligen njuta av staden, hade vi troligen inte riktigt trott dem. För i Gällivare kan inte alla riktigt förstå sig alltid på Stockholm, vilket jag ändå förstår. För det är verkligen två helt olika världar man lever i. Det roliga är att jag i dag älskar dem båda två.

corinnesilja.jpg

I sommar planerar vi att åka på roadtrip ihop. Kan ni gissa vart? Jo såklart till Gällivare! Resan till Stockholm blev försmak på vad som komma skall. Vi har ju rest ihop förut, men aldrig så här många dagar och i sommar blir det ännu fler. Det ser jag verkligen fram emot. Vi är båda raka och ärliga, vilket gör att det aldrig blir något tjafs och det vet ni att jag uppskattar. Finns få saker jag tycker är lika onödigt som onödigt tjafs.

Tvärtom har vi otroligt bra diskussioner. Jennifer förstår mig och mina tankar. Hon ger mig de råden hon vet att jag behöver, om än de kan vara svåra att ge ibland. Det uppskattar jag verkligen med henne, att hon gör det hon vet är bäst för mig, trots att det ibland inte är den lättaste vägen.

jennifer.jpg

När vi kom hem från Stockholm kände jag igen en stor tomhet. För nu var båda mina resor till Stockholm med två av mina absolut bästa vänner över. Resorna som jag sett så himla mycket fram emot. Resan med Cessi ska jag också skriva om, för den blev nämligen inte alls som jag trodde. Men mer om det en annan dag. Kram!

Stilla tankarna och gå ut i naturen!

Jag tänker ofta på om jag lever som jag lär. Min egna uppfattning är att jag gör det, om än även jag gör misstag, slarvar med återhämtning, sömn och träning. Oftast lever jag dock som jag lär, med hållbar vardagsbalans som mitt ledord genom allt jag gör. Efter den hektiska vintern och våren som varit har jag varit extra noga med det, eftersom jag känt att jag ibland haft lite för mycket och inte riktigt haft den energin jag gärna vill ha i vardagen. 

IMG_6900.JPG

I dag när jag kom hem skulle jag egentligen sätta mig ner och skriva om våra dagar i Stockholm med Jennifer. Ett inlägg jag verkligen vill skriva både för att berätta åt er men även för mig själv, för att ha det som minne. Men när jag satte mig vid min dator så märkte jag hur otroligt trött jag var i huvudet efter min långa dag som minst sagt varit intensiv med både jobb och skola. Då kände jag att nej, det här är inte rätt tidpunkt att sitta några timmar till framför datorn.  

IMG_6901.JPG

Istället valde jag att skriva det inlägget du läser just precis nu för att sedan lägga mig ner på soffan och bara stirra upp i taket och andas i några minuter. Därefter bytte jag om till promenadkläder, snörde på mig skorna för att om en stund möta upp Maria för en skön promenad i naturen. Ikväll får datorn vila och imorgon ska jag sätta mig ner och skriva i lugn och ro med en massa ny energi. 

Jag tycker det är viktigt att lyssna inåt och handla därefter oavsett vad man egentligen planerat för dagen eller stunden. Om kroppen eller hjärnan behöver få vila så ska man ge den det. Enligt mig är ett utmärkt sätt att återhämta sig på att gå ut i skogen / naturen och stänga av allt som distraherad. Det funkar betydligt bättre för mig än att till exempel titta på serier eftersom jag då oftast hittar mig själv med telefonen i ena handen på grund av att jag inte kan slappna av ordentligt. Vi får aldrig glömma vardagsbalansen och absolut inte underskatta naturen positiva påverkan på oss. 

Vad brukar du göra när du märker att du är ” helt slut i huvudet” efter en lång dag?  

En skämmig bekännelse och ett försök att göra rätt för mig

Jag har snart bloggat aktivt och seriöst i tre års tid. Det har gått betydligt trögare än jag tänkte mig med att skapa en stor läsarkrets och något jag fortfarande jobbar mycket på. Men ni är ett gäng som följer med mig varje dag och jag är så glad och tacksam för varenda en av er. Det hoppas jag att ni vet och att jag påmint er om tillräckligt ofta utan att det blivit tjatigt.

Nåväl. I dag har jag en bekännelse åt er som jag skäms för oerhört mycket. Egentligen är det kanske ingen Big deal, men för mig är det för att det ger vibbar av att jag skulle vara ignorant och inte bry mig, och så är det verkligen inte. Jag ordnade ju bloggens första frågestund för nästan exakt ett år sedan och till min glädje fick jag en massa frågor.

Det tyckte jag var SÅ roligt och jag skrev ihop enskilda inlägg baserat på frågorna. Bland annat berättade jag om när jag känner mig som lyckligast , det bästa med Sverige och Finland och hur jag önskar att mitt liv ser ut om 10 år. Fler inlägg kan du läsa under taggen Frågestund.

corinnekaffe.jpg

Sedan kom vinter och våren som faktiskt knockade mig mer än vad jag trodde den skulle göra. Jag har som ni vet haft riktigt fullt upp vilket tyvärr gjort att jag helt enkelt glömt bort vissa grejer, bland annat att svara på de frågor som ännu inte är besvarade. Nu när jag har gjort denna bekännelse så känner jag att jag vill ta ikapp med frågorna och under sommarmånaderna kommer ni få läsa svaren på ett helt gäng frågor som är kvar. Alla är vi mänskliga och jag kände att jag hellre är öppen och ärlig om min glömska, framom att bara låta det bli obesvarat för alltid.

Jag hoppas ni ser lika mycket fram emot som jag att läsa (eller för min del då skriva) svaren till de övriga frågorna och när alla inlägg är publicerade så tänkte jag att vi kör en ny frågestund! För att det inte ska bli för enformigt kommer det dyka upp inlägg med jämna mellanrum som har med frågestunden att göra, så ingen panik om du känner att detta inte är något för dig.

Tills dess att jag är klar får du gärna fundera på frågor så att du sedan kan bombardera mig med en massa finurliga frågor när det är dags för nästa frågestund!

Full med nya intryck, minnen och spännande planer

Hej kära du. Har du haft en fin helg? Tänk att det redan är söndag, tiden går så fort. Jag har varit så jäkla aktiv sedan vi åkte till Stockholm. Känns som att det hänt så otroligt mycket och jag har både fått uppleva glada men också jobbigare saker. Vår resa till Stockholm med Jennifer blev så otroligt lyckad och jag tänkte skriva mer om den imorgon. När vi kom hem från Stockholm kändes det som att det var måndag eftersom jag i vanliga fall kommer hem från Stockholm på måndagar, men det var helt fel för det var ju fredag!

corinneblogg.jpg

Fredagkvällen spenderade jag med Hencka. Vi satt vid havet och fikade. Drack te och snackade igenom ditt och datt. Vi har alltid enormt mycket att prata om så det är inte många sekunder tystnad som råder mellan varven. Vår lugna kvällsstund slutade dock med att en mås valde att använda mitt hår och Henckas ryggsäck som toalett, så det blev ett väldigt ickemysigt och abrupt slut på kvällen. Inte så charmigt att fika med måsbajs i håret haha.

corinneblogg-4.jpg
corinneblogg-5.jpg

I går och i dag har vi firat min fina Morfar som fyller hela 90 år. Det gjorde vi på deras sommarstuga med en sommarfest i det vackra sommarvädret. Vi åt en god lunch och spelade därefter krocket ute i trädgården innan det var dags för födelsedagstårta och kaffe. Min kusin har precis tagit en ny valp som var så himla söt (och livlig haha). Behöver jag ens säga att min valpfeber sköt till helt nya höjder efter att ha hängt med en valp en hel eftermiddag?

Vi var alla riktigt trötta efter de roliga festligheterna som inte kunde blivit bättre. Därför gick vi och lade oss tidigt igår kväll. Jag sov över hos Momi & Moffa och vaknade imorse av Momi och Moffas viskande röster och skrammel i köket. Så himla mysigt. Sov en riktigt lång natt vilket var så välbehövligt.

corinneblogg-6.jpg

I dag när jag kom hem märkte jag att jag var så full i nya intryck och fina minnen att jag behövde komma iväg och bara nolla tankarna. Snörde på mig löparskorna och drog ut på en löparrunda. Lade på en podd i hörlurarna och bara lät tankarna virvla omkring. Det bästa sättet att ladda om batterierna för mig är att röra på mig i en sådan form där jag inte behöver tänka, utan bara kan låta kroppen arbeta för sig själv. När jag kom hem hade jag hunnit smälta allt jag varit med om de senaste dagarna och kände mig redo för att köra ett långt planeringsmöte med Caroline.

corinneblogg-3.jpg

Vi har något väldigt kul på gång som jag kommer berätta mer om inom några veckor. Är så otroligt taggad på detta och längtar tills jag kan berätta mer! Så i dag har vi suttit ute i trädgården vid mitt hus, ätit en massa gott och planerat för fulla muggar. Nu ska jag ta kväll och prata en stund med Laban innan det är dags för mig att sova. Tänkte börja veckan med ett yogapass på morgonen. Kommer säkert vara lika morgontrött som vanligt men det är ändå alltid värt det i slutändan! Har haft lite ont i knät senaste dagars så tror det gör gott med yoga för att sträcka ut kroppen lite. Hörs imorgon, kram!

Vitaminrik smoothie med spenat, ingefära och vinbär

Jag har snurrat in mig allt mer på antiinflammatorisk kost, vilket jag egentligen gjort flera år. Äter inte hundra procent antiinflammatoriskt men brukar ha det i åtanken när jag handlar mat. Mycket handlar ju om att äta bra, näringsrik mat. Ett sätt att få i sig bra livsmedel är genom att mixa ihop en smoothie. Gärna en sådan som den här som består av både spenat, ingefära, avokados och vinbär. En perfekt blandning av grönsaker och bär. Den innehåller en massa bra näringsämnen och vitaminer som gör underbart för kroppen. Bra också med mixen av grönsaker så att inte smoothien innehåller för mycket frukt eftersom de innehåller mycket fruktsocker. Jag brukar toppa min smoothie med granola, men den går också bra att dricka som den är från ett glas.

Receptet går att dubbla efter hur många personer ni är men är nu gjort för två personer.

Smoothie med spenat och vinbär

Recept på smoothie med vinbär och spenat

För 2 personer

 • 1/2 banan

 • 2 dl mjölk ( ko eller havre)

 • 1/2 avokado

 • 0.75 dl fryst hackad spenat (5  frysta spenatkuber) 

 • 1 tsk ingefära (stor bit)

 • 1. 5 dl vinbär  (frysta eller färska)

Gör såhär:

 • Ta fram en mixer. Skär bort skalet från ingefäran. Dela avokadon på mitten och gröp ur kärnan. Skala bananen. Lägg ner alla ingredienser i mixern och mixa ordentligt. Toppa med granola och servera genast!

Smoothie med spenat och ingefära som innehåller mycket vitaminer

Vilka vitaminer innehåller smoothien?

Ofta skriver man om att en smoothie är vitaminrik men rätt så sällan skriver man mer ingående än så. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att få veta vilka vitaminer den här smoothien innehåller så du vet vad du får i dig när du dricker den. Jag har inte plockat ut alla men däremot de som det finns mest av.

 • Vitamin C - Hittas bland annat i vinbären och gör gott för immunförsvaret

 • Vitamin B - Hittas bland annat i avokadon och spenaten i form av folat. Behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar

 • Vitamin K - Hittas bland annat i spenaten. Behövs för blodets koagulering

 • Vitamin A - Hittas bland annat i spenaten och behövs för att huden, synen och slemhinnorna ska fungera normalt.

Dessutom innehåller smoothies många viktiga mineraler så som järn. Hoppas det smakar! :)

 

Två veckor till 25 och deadlines

Hej kära ni. Om två veckor fyller jag 25 år. Förutom att det är min födelsedag så känns det också som en symbolisk tid, eller rättare sagt dag, för det är inte bara en deadline som ska vara klar och fixad innan det.

I skolan börjar saker och ting dra ihop sig för detta läsår. Hade min sista vanliga föreläsning under denna vecka och kvarstående är endast några träffar med en kund som vi har arbetat med i en kurs. Dessutom är det ett helt gäng med uppgifter som ska skrivas. Plus mitt arbete som mediaproducent förstås. Där är tempot riktigt högt för tillfället, vilket jag gillar.

CorinneStockholm-2.jpg

I skrivande stund sitter jag på båten mot Stockholm. Underbara Stockholm. Med mig har jag Jennifer. Underbara Jennifer. Kombinationen Stockholm, Jennifer och mycket som ska göras känns som en bra kombination just nu. För jag är alltid fokuserad och effektiv när vi jobbar ihop.

Vi planerade in denna resa för ett tag sedan och fastän jag redan då visste att det kommer kännas stressigt att åka iväg så kände jag samtidigt på mig att det kommer vara en utmärkt tid att åka iväg på. Oj vad rätt jag hade. För att kunna fokusera och inte lägga energi på sådant som distraherar så behöver jag få komma iväg från Helsingfors.

jennifercorinne-1155.jpg

Under följande dagar kommer vi jobba tillsammans men med olika jobb. Jag kommer fokusera på att beta av alla uppgifter och deadlines som närmar sig. Dessutom ska jag gå på ett intressant möte imorgon. Jag har strukturerat upp allt för att säkert inte glömma något. Jag behöver känna att jag har ett tydligt mål med dagarna, men samtidigt också ha tid och utrymme för att umgås och ta det lugnt. Låta hjärnan vila och inte gå på högvarv hela tiden. Förhoppningsvis komma hem med en tom “att-göra” lista och bra med energi.

Det känns som att detta är mitt åttionde inlägg där jag skriver om hur mycket jag har i mitt liv just nu, och det stämmer. För ett par veckor sedan satte jag mig ner och verkligen kartlagde mitt liv. Funderade på vad jag kan göra för att dra ner på tempot i min vardag. Det var inte lätt men till sist kom jag fram till något som känns väldigt bra så här i slutändan. Det är också en av orsakerna till att vi åker till Stockholm just denna vecka. 

Det väntar med andra ord stora förändringar i livet, som jag ska berätta mera om, men först efter min 25-års dag. För fram tills dess vill jag tuta och köra så att jag får allt klart. Sedan ska jag pusta ut, reflektera och berätta. Det ska bli kul att äntligen berätta åt er, för det är mycket som pysslats med i kulisserna den senaste tiden. Nu ska jag återgå till skolarbetet. Vi hörs från Stockholm, kram! 

Ps. Du får gärna trycka på det lilla hjärtat om du gillar det du läser. Det hjälper mig att förstå vilka inlägg som du gillar bäst. Tack för att du vill läsa just min blogg!

Tänk hur mycket lättare allt blir om man väljer att tro att den andra vill väl?

Vi hade ett sånt intressant samtal med Ellen i fredags, som fick mig att fortsätta spinna vidare på ämnet, och i dag även skriva ett inlägg om det. Nämligen hur mycket enklare och gladare ens relationer blir om man väljer att tro att den andra vill väl. Om man går in med inställningen att ens kompis eller partner säger eller gör något för att hen vill hjälpa till och framförallt att hen vill ditt bästa.

corinnegronholm.JPG

Foto: Caroline

Jag tror man lätt kan falla in i ett mönster där man tror att den andra vill något negativt om den väljer att påpeka sin åsikt om något. Säg till exempel att Laban påpekar att jag borde jobba mindre och istället återhämta mig mer. I en sådan situation är det lätt att jag direkt går i försvarsposition och tänker att “ Vad har han nu att säga om det, han jobbar ju lika mycket själv. “ Istället för att tänka att han säger det med all välvilja, för att han vill att jag ska ha en hållbar vardag där jag känner mig energifylld och har ork över till annat.

Om jag däremot väljer att se hans åsikt / tanke ur en mer välmenande och snäll bemärkelse, nämligen att han väljer att säga detta för att han tänker att jag kanske själv är inne i en bubbla och inte märker att jag just nu jobbar för mycket, så kan jag ta åt mig av hans råd på ett bättre vis. Dessutom tär det betydligt mindre på vår relation om jag inte direkt går i en försvarsställning utan istället visar uppskattning att han bryr sig om mig och mitt ork.

Så i dag vill jag lyfta upp det här åt er. Fundera på vad du har för inställning i dina relationer. Fastnar du lätt i negativa spiraler och nästan bestämmer på förhand att din partner klagar på dig så fort hen vill säga något i vissa situationer? Var uppmärksam och följ med dig själv och ditt tankemönster de kommande dagarna. Kanske du kommer märka att du bara genom att ändra inställning, kan undvika onödiga bråk och konflikter i framtiden. <3

En sommar på cykel - Häng med på min cykelutmaning!

Det var en dag för några veckor sedan som jag funderade på vad min nästa utmaning åt mig själv och er skulle vara. Vi körde ju yoga-utmaningen i mars / april och denna gång tänkte jag att vi skulle göra något lite annorlunda, nämligen en cykelutmaning! Jag började på utmaningen i måndags när tiden på mitt busskort tog slut och har lagt upp några riktlinjer som jag ska följa för att klara min utmaning.

Då valde jag att lyfta upp det på min Instagram och blev då uppringd av svenska YLE som ville intervjua mig om min cykelutmaning samt min syn på vardagsmotion, så roligt! I dag träffade jag reportern och så livesändes intervjun på morgonen. Mer om detta tänkte jag berätta på söndag! 

corinnecykel-3267.jpg

Sommaren bästa cykelutmaning, både för dig och miljön

Utmaningen går ut på att vi ska cykla, eller promenera istället för att välja kollektivtrafik eller bilen. Detta för att både spara pengar, få in en massa bra vardagsmotion och för att det är bra för miljön. Om man har tillgång till en cykel, inte rör sig så långa sträckor och känner att man vill utmana sig själv lite så tycker jag att man ska hänga med på utmaningen.

Jag har inte riktigt någon bra stadscykel till förfogande och valde därför att registrera mig på stadscyklarna som finns här i huvudstadsregionen i Finland. De kostar endast 30 euro för hela säsongen som är hela 6 månader lång så det är verkligen ett galet bra pris. För att detta ska vara möjligt att genomföra så har jag lagt upp några riktlinjer för utmaningen som du antingen kan välja att följa till punkt och pricka, eller så modifiera lite så att de funkar bra in för dej.

stadscykel-9888.jpg
stadscykel-0021.jpg

Spelregler och riktlinjer för cykelutmaningen

 • Man ska cykla alla sträckor som tar mellan 0 - 30 minuter att cykla. Om vägen är längre än så, är det okej att åka kollektivtrafik, och i värsta fall bil.

 • Om det är storm / åskväder / ösregnar så är det okej att välja annat färdmedel än cykel. Tanken är ju att detta ska vara en kul och härlig utmaning, inte en pina.

 • Tidsperiod: 1.5.2019 - 1.8.2019

 • Hjälm eller Hövding är ett måste, vi ska vara rädda om oss själva och vårt huvud :)

Sedan är det bara att cykla på. För mig blir det rätt så många kilometer i dagen just nu men troligen lite mindre i sommar när jag inte flänger omkring så mycket. Hoppas ni hakar på och gillar sommarens utmaning!

Dagen när jag hjälpte en 96-åring hitta hem

“Du kommer från himmelen”

De orden fick jag höra av en snäll 96-årig man som jag hjälpte att hitta hem. De några orden som gav mig så mycket perspektiv och som framförallt gjorde min dag, som varit ganska trög, till en väldigt glad dag. Låt oss spola tillbaka.

Jag var påväg till skolan efter ett möte. Var tvungen att ta bussen och inte cykel för att distansen var för lång för att hinna cykla på en halvtimme. När jag ska kliva på bussen står det en man framför mig och frågar busschauffören om bussen går dit han ska. Busschauffören lyssnar knappt på mannen utan sjasar bara in honom i bussen. Jag ser hur mannen sätter sig ner och ser så förvirrad ut.

gammalgubbe-6502.jpg

Kanske var det hans förvirrade uttryck, att han klätt sig liknande som min Farfar brukade göra, att jag kände något medmänskligt ansvar – eller egentligen vad som helst. Men istället för att bara låta honom sitta där så frågade jag om jag kunde hjälpa honom på något sätt. Detta resulterade i ett förvirrat ansikte som plötsligt blev glatt och hoppfullt. Som visade sig tillhöra en trevlig man i hela 96-års åldern. Som bara skulle åka in till Helsingfors för att byta ut sitt busskort och som sedan inte riktigt hittade hem igen.

Det visade sig att min nya kompis var på helt fel buss och inte hade någon aning om hur han skulle ta sig hem. Så där och då beslöt jag att det jag hade bråttom till får vänta. Att låta en snäll 96-åring tappa bort sig kändes inte som något jag ville vara delaktig i. Istället kollade jag upp hur han skulle ta sig hem, åkte tillsammans med honom till rätt busshållplats och såg till att han kom på rätt buss som skulle ta honom bara några tiotals meter från sin dörr.

Vi hann åka buss över en halvtimme tillsammans. Han berättade om hans fru som nu var 94 år. Om att de varit gifta i snart 70 år. Om hans arbetskarriär och om tiden när det var krig i Finland. Om deras hem och hur det var att vara såpass gammal i en så utvecklad värld som vi lever i. Hur förvirrande det nya bussystemet kan vara men framförallt pratade vi mycket om tid.

Att man inte ska stressa runt utan stanna upp. Att det inte är så bråttom hela tiden. Han kallade mig en ängel från himmelen som kom och hjälpte honom. Just där och då förstod jag att det inte fanns något viktigare jag kunde gjort i dag än just detta. Åka buss med en klok man som bara ville åka på äventyr in till stan och sedan åka hem. Än en gång påmindes jag om hur viktigt det är att vi ser omkring oss och hjälper de som ser ut att behöva det som mest. Har du tur så kan du bli kallad ängel och bli alldeles varm i hjärtat efteråt.