Det blir ett långvarigt test på träningsfronten!

Hej kära ni. Hoppas måndagen börjat bra trots det inte så mysiga vädret vi fått uppleva. Trodde verkligen att jag skulle flyga iväg i dag när jag kämpade mig till busshållplatsen för att ta mig till skolan. Nåväl, nog om tråkigt väder. I dag tänkte jag berätta om ett val jag gjort på träningsfronten, nämligen uppgraderat mitt gymkort!

helsingfors.jpg

Du kanske minns mitt inlägg: Testar något nytt på träningsfronten? Där skrev jag om att jag fått möjligheten att gå på några gratispass (som sedan blev en gratismånad) eftersom mitt dåvarande gymkort endast inkluderade gymträning. Nu har jag provat på att kombinera min vanliga gymträning med gruppträningspass och gillat det överraskande mycket! Såpass att jag i dag tog steget och uppgradera mig till ett medlemskap som inkluderar både gym och gruppträning.

Ni tipsade mig om många bra gruppass som jag kunde prova på (stort tack för det!) och nu har jag hittat några riktiga favoriter. Jag kommer därmed börja kombinera mina vanliga gympass, kör främst olympiska lyft, med gruppträning som jag gillar. Speciellt sådana pass som är riktigt tidigt på morgonen. Gillar att träna innan jobbet på de dagar som jag vet att det blir sent.

unsplash.jpg

Det som jag har märkt är att det finns så himla många träningspass att välja mellan. En del är verkligen toppenbra för mig medan andra tränar mer mitt tålamod framom mina muskler. Det här med en överfull sal där man knappt kan andas (och en massa sura människor som mest tycker man är i vägen) är inget för mig. Därför väljer jag numera träningspass som är på mer obekväma tider, eftersom de tenderar att dra åt sig mindre folk vilket funkar bäst för mig. Favoriten hittills är ett Kettlebell pass med en grym instruktör som är gammal judoidrottare.

Tänk så det kan gå hörni, och vad lär vi oss igen? Jo, var aldrig så envis att du inte är öppen för förändring och överraskningar. Jag som alltid har ogillat gruppträning på gym har nu plötsligt börjat gilla det och tänker börja betala för det. Tänk så mycket träningsglädje jag gått miste om ifall jag varit envis och vägrat prova!

Ps. Du missade väl inte mitt inlägg Vad ska man tänka på gällande utomhusträning och kalla temperaturer? som jag tipsade om i lördags. Om du gjorde det, tycker jag du ska läsa det NU!

Ät kött på ett hållbarare sätt - Fyra viktiga steg i rätt riktning

När jag berättar att jag äter till största del vegetarisk mat (äter fisk ibland) möts jag ofta av reaktioner där folk säger att de så gärna skulle vilja bli bättre på att äta vegetariskt men att de inte heller vill helt och hållet sluta äta kött. Frågar man mig så tycker jag att man inte behöver välja antingen eller utan att man kan äta kött men på ett hållbarare sätt, både för hälsan och miljöns skull. Dessa diskussioner har fått mig att fundera på hur jag tycker man kan göra för att äta kött på ett hållbarare sätt och därmed välja mer vegetariskt och veganskt utan att behöva välja bort köttet till 100%.

Om jag skulle få välja skulle jag hoppas att allt fler blandkostare kunde tänka på detta viset och därmed både äta mer hållbart och miljövänligt men också nyttigare eftersom flera rapporter visar att många fortfarande äter alldeles för mycket kött. Enligt till exempel Svenska Yles artikel som publicerades i början av året och baserar sig på en rapport från Institutet av hälsa och välfärd, äter 79% av männen i Finland mer kött än vad rekommendationerna säger för en person per vecka. Redan det säger ju något.

sotpotatisbiffar.jpg

I dag tänkte jag därför dela med mig av några viktiga steg hur du kan äta hälsosammare och miljövänligare utan att utesluta kött helt och hållet från din kost.

Ät mer vegetariskt utan att sluta äta kött

Bestäm dig för minst tre köttfria måltider i veckan

Bestäm dig helt enkelt för att ge det vegetariska en chans. Kolla upp matrecept på förhand och prova dig fram. Att äta vegetariskt, eller till och med veganskt, betyder absolut inte att man ska knapra på några salladsblad, tvärtom. Det finns så himla många matiga recept att välja på. Dessutom kommer du troligen märka hur mycket lättare du känner dig i kroppen när du byter ut några rätter mot vegetariska eller veganska.

Ät kött med kvalitet

Jag har egentligen inget emot att människor äter kött. Jag tycker alla ska få göra precis som de själv vill. Däremot tycker jag att en del överkonsumerar kött och då tycker jag att man kunde fundera efter om man verkligen behöver äta kött i varenda måltid. Dessutom anser jag att de flesta kunde ta sig en funderare kring hurdant kött de äter.

Om jag skulle få välja skulle jag gärna se att man åt kött färre gånger per vecka och då satsade på kött med bättre kvalitet. Visst kan det vara dyrare med till exempel närproducerat ekologiskt kött, men samtidigt så jämnar kostnaderna ut sig eftersom vegetarisk mat är billigare än köttbaserad. Kort och gott: Ät kött mer sällan och satsa på ekologiskt, närproducerat kött. Gärna vilt!

linssoppamedmorot.jpg

Byt ut en del animaliska produkter mot vegetariska och veganska

Ett av de absolut lättaste sätten att äta mer vegansk mat är att byta ut en del av dina vanliga animaliska produkter mot veganska motsvarigheten. Nu blir detta kanske inte direkt kött utan mer animaliska produkter, men även det räknas. Hur ska man gå till väga då? Ja du kan helt enkelt byta ut matlagningsgrädde eller crème fraîche, som du ska ha i en soppa, t.ex. så som i min veganska linssoppa med morot mot en vegansk variant gjord på havre. Det smakar precis likadant med crème fraîche gjort på havre som med en gjord på komjölk.

Ett annat exempel är att göra om klassiska rätter till vegetariska. Ta till exempel den omtyckt tacos / tortillan. Du har troligen ätit den med nästan exakt samma fyllning i flera års tid. Varför inte då variera fyllningen genom att varannan vecka äta med halloumi och kikärter. Precis lika gott och dessutom roligt med variation!

vegetariskmat.jpg

Välj minst en vegetarisk rätt när du äter tre-rätters

Ett av de absolut enklaste sätten att äta mer vegetarisk mat är att låta någon annan laga den åt en. Bestäm dig för att alltid ta minst en vegetarisk rätt om du är ute och äter tre-rätters. Jag lovar dig att du kommer hitta nya favoriter på menyn. Den vegetariska matvärlden har verkligen exploderat senaste tiden och det finns så mycket gott att välja mellan.

Sist men inte minst. Tänk på att mycket handlar om inställning. Om du börjar äta mer vegetariskt med inställningen att det är äckligt och tråkigt, så kommer det troligen vara det. Var istället öppen för något nytt, prova dig fram och se fördelarna med att äta kött med bättre kvalitet och fler måltider som är vegetariska.

Puh! Känns som att jag kunde skriva hur mycket som helst om detta. Nu vill jag veta: Vad har du för åsikt om saken och har du några bra tips på hur man kan äta kött på ett hållbarare sätt? Dela gärna med dig!

Mysig fredag!

Hej bästa ni. Ville bara kika in och hälsa er en riktigt mysig och trevlig fredag! Jag har haft en fartfylld och rolig arbetsdag som efterföljde med ett träningspass. Nu är jag påväg till Fammo för att äta middag. Tänkte lyssna på någon favoritpodd påvägen till henne. Känns skönt med en lugn och mysig fredag. I morgon kommer det hända en massa kul både på jobb och kompisfronten, så ska försöka ta mig i säng i tid. 

FullSizeRender.jpg

Tänkte avsluta med en av mina favorit vinterbilder på mig själv. Med en varm jacka och rykande het dryck i kaffemuggen. Hoppas på många sådana tillfällen under denna vinter. Nu ska jag sluta skriva eftersom min plan var att skriva ett kort inlägg för en gångs skull. Stor kram på dig! ❤️ 

Sträck på dig!

Vet ni vad som skrämmer mig? Jo vårt extremt stillasittande samhälle. Hur vi kan sitta timtals på möten utan att stiga upp en enda gång. Hur man kan fastna framför datorn i en ställning som är allt annat än ergonomisk. Det har blivit så vanligt att vi inte ens märker det längre. 

Oavsett vilket kontor eller coworkingställe man går in på ser man krummade ryggar och nackar som stirrar ner i skärmar. Axlar som är spända och nästan så uppdragna att de rör öronen. Det enda jag skulle vilja göra är att ropa: Sträck på er! För det är nu så många gånger bevisat att detta stillasittande gör allt annat än gott för oss.

strackpadig.jpg

Personligen är jag inte något toppenexempel, men jag försöker hela tiden påminna mig själv om att sträcka på mig, inte sitta stilla för länge och röra på kroppen med jämna mellanrum. Trots det fastnar jag lätt framför datorn, glömmer bort att sträcka på mig och märker först efter ett tag hur ryggen börjar värka och hur allt bara låser sig. Jag märker dock stor skillnad under de dagar jag kommer ihåg att göra paus-gympa och tänker på att ha en ergonomisk arbetsställningar. 

Nu tycker jag vi tillsammans tar tag i det här och börjar tänka på att inte vara så stillasittande i dåliga ställningar. Sträck på dig med jämna mellanrum, minst en gång i timmen. Stå med jämna mellanrum och ha till exempel som regel att du alltid ska stå upp när du pratar i telefon. Kör lite pausgympa åtminstone några gånger per dag och ta alltid trapporna när du har möjlighet. Kom ihåg att varje grej räknas! 

Kanske jag borde skriva ihop något pausgympa program som man kan göra enkelt på 5 minuter? Är det något du tycker skulle var kul och intressant? 

Ett rosa Helsingfors och ett lugnare vardagstempo - Mina tankar inför 2019

Hej kära du. Hoppas din dag varit toppen! Min har varit fin med både skola och ett härligt möte. Har känt mig så energifylld hela dagen vilket ju alltid är en känsla man uppskattar lite extra mycket. På tal om energi, i dag tänkte jag dela med mig av tankar jag haft senaste tiden kring vardagstempo och vad jag vill uppnå under år 2019.

Under jullovet funderade jag mycket på livet, på tempo, på vad som är viktigt och inte. Det blir i princip alltid så för mig. Att tankarna snurrar som mest när livet lugnar ner sig och jag bara är. Jag har också lyssnat på en massa podcast som gett mig riktiga tankeställare. Det som jag funderat mest på är det här med vardagstempo.

helsingfors.jpg

Vi har bara ett liv - Varför stressa igenom det?

En sak som majoriteten av alla gäster i podcasterna jag lyssnat på konstaterat är att de tycker vi borde stressa mindre, och det vet ni att jag verkligen håller med dem om. Men bara för att jag håller med om det, och gärna pratar om det till och med andra, så behöver det automatiskt inte betyda att jag är perfekt inom det området. För just det här med vardagstempo är något som jag märkte att spårade lite under år 2018, och detta är något jag vill ändra på.

Under helgerna är jag alltid ganska lugn och tempot är lågt. Men på veckorna är tempot högt, vilket jag gillar, men ibland övergår det höga tempot till stress, och det gillar jag inte. Jag vill känna att jag lever mitt liv, inte stressar igenom det. Att jag njuter av att ha ett högt tempo på veckorna och ett lugnt på helgerna. Att jag hinner med, tar in det jag får uppleva och är närvarande till 100 %. Hitta gränsen mellan ett härligt vardagstempo och ett inte så härligt stresstempo.

Alla människor har lika mycket tid, det gäller bara hur man väljer att prioritera den.

Sade Fanny så smart i hennes och Ilas podcast. Det var en mening som jag hört så många gånger men som aldrig riktigt fastnat förrän nu när jag varit så inne i dessa tankar. Jag har ju personligen mycket kunskap inom detta område eftersom det är ju en stor del av vad jag jobbar med och vill jobba med ännu mer i framtiden. Trots det är det något jag i mitt egna liv kan bli bättre på!

Passande bild till ämnet. Lär dig se var i livet du ska bromsa i och vad du ska trycka på gasen.

Passande bild till ämnet. Lär dig se var i livet du ska bromsa i och vad du ska trycka på gasen.

Varför är jag så öppen med det här på bloggen då? Kanske någon kan undra. Borde jag inte leva det perfekta stressfria livet med tanke på att bloggen och mycket av mitt jobb handlar om vardagsbalans och välmående. Och visst är det så, men jag gillar att ta med just dig på resan i att utvecklas och hitta ännu mer vardagsbalans. Jag hoppas att det att jag delar med mig av hur det känns och mina tankar kring ämnet, gör att även du som läser får med dig något i ditt liv.

För tillfället går jag mycket igenom olika prioriteringar i livet och funderar på vad jag vill lägga tid på och vad som är viktigt. Hur jag ska göra för att inte planera in för mycket men inte för lite heller. Helt enkelt bygga det liv just jag vill ha. I dag tänkte jag dela med mig av några frågor jag ställt mig, som jag hoppas kan hjälpa även dig i ditt liv.

Fem frågor som är bra att ställa sig för att hitta balans och ett härligt vardagstempo:

Springer livet bara fram eller hinner jag njuta av det fullt ut?

Vad kan jag göra för ett lugnare vardagstempo?

Vad är relevant och viktigt för mig? Vad vill jag prioritera och vad kan vänta?

Vilka relationer ger mig energi och vilka tar?

Hinner jag varva ner på kvällarna för att ta mig i säng i tid?

Sätt dig ner och fundera på svaren på frågorna. Finns det något du borde prioritera annorlunda och vad kan du göra för att uppnå en hållbar förändring som verkligen fungerar. För min del handlar det till exempel inte om att ta bort något utan att prioritera annorlunda. Fokusera på det som är viktigt och göra en förändring utan att egentligen ändra på antal lediga timmar och jobbtimmar.

Den magiska staden Helsingfors

Den magiska staden Helsingfors

Så här avslutande vill jag ännu konstatera en sak som jag verkligen märkt av extra mycket nu när jag tagit mig tiden att varva ner och det är hur galet vackert Helsingfors är just nu. Känns som att de senaste dagarna verkligen levererat, förutom i dag då som varit en aning gråare. Vi har fått njuta av fint ljus, fantastiskt vinterväder och snö som täcker marken. Föredrar verkligen alla gånger lite kallare väder och snö på gatorna än plusgrader och slask. Hoppas detta håller i sig!

Nu ska jag säga tack för mig för i dag. Hörs imorgon!

Hur ser ditt vardagstempo ut just nu? Är det hållbart eller vill du också förändra något under år 2019 för att uppnå än mer hållbar vardag?

Börjar komma in i det nya året

datorplanbokkaffe.jpg

I och med flytten har hela starten på detta år på något vis lite skjutits upp för min del. Det känns som att de två första veckorna i januari mestadels gick till yrande och flyttande. Såklart även mycket annat, men det känns som att jag först kom igång ordentligt med det nya året under förra veckan. Då började jag fundera mer på vad jag vill göra av år 2019. Vad jag önskar mig, vad jag vill satsa på och om jag har några drömmar och mål med året.

I dag började jag min dag med att fundera och jobba för just det jag kommit fram till. Tänkte skriva ett helt skilt inlägg om en av de stora sakerna jag tänkt satsa på under hela detta år, men kan avslöja att mycket handlar om vilken typ av utbildning jag vill satsa på och vad jag mest bara kommer fokusera på att ta mig igenom. Hålla fokus på rätt ställe helt enkelt. Det var på något vis väldigt rogivande att sitta en hel förmiddag med en kaffekopp bredvid mig och bara systematiskt gå igenom mail och punkter som jag bestämt mig för att lägga tid på i år. Jag hoppas det kommer många fler sådana stunder framöver.

corinnedatorplanbokkaffe-7693.jpg

Något som gläder mig är att träningen flyter på bättre än på länge. Till och med såpass att jag fortsätter min tisdagsutmaning åt mig själv och har bokat in mig på ett styrkepass imorgon klockan 7.00. I går var vi och körde olympiska lyft på gymet och jag måste erkänna att det var roligare än på länge, och med länge menar jag inte veckor utan nästan år. Den där riktiga superglädjen av att lyfta tungt har inte funnits där sedan någongång under sommaren år 2016, men nu verkar den vara tillbaka!

Jag erkänner gärna att jag började känna en form av stress av att det mesta hängde efter under början av förra veckan men nu när både bloggen, jobbet och livet överlag flyter på så som jag vill så känner jag mig lugn igen. En skön känsla så tusan.

I kväll har jag haft en god vän förbi. Det blev några koppar te och ett antal timmar deeptalk. Precis så som en måndag ska vara. Nu ska jag lämna in en finska uppgift och pyssla på lite här hemma. Har lovat mig själv att inte låta skoluppgifter bli hängande till sista minuten utan att försöka göra bort dem så fort som möjligt. Har gått rätt så bra hittills men får kämpa hårt för att hålla i det. Nu ska jag ta tag i plugget. Blev lite allmänt vardagsbabbel i dag, fint så. Kram!

I dag vill jag påminna dig extra mycket om att ...

Du är stark. Även de dagarna som du inte känner dig det men även de dagarna som du känner dig det. Alla dagar. Ibland märker du det mer, ibland mindre. Men innerst inne i dig finns alltid styrkan. Glöm inte det.

Att alla har dåliga dagar ibland. Alla har också bra dagar. Har du en extra bra dag? Njut av den. Har du en dålig dag? Låt den vara det och gör något du tycker om så kanske den till sist blir till en bra dag. Gör den inte det så fokusera på att göra nästa dag till en bättre dag.

Släppa sådant du inte kan påverka. Gjorde du ett klumpigt misstag på jobbet förra veckan? Släpp det. Fick du dåligt på ett prov och ångrar det fortfarande? Släpp det. Alla gör misstag ibland och det hjälper oss inte att fastna i misstaget och gräva ner oss i det djupare och djupare. Gå igenom vad som gick fel och vad du kan göra bättre nästa gång och gå vidare.

corinnevinter.jpg

Våga prata. Berätta hur du känner och hur du mår. Göm dig inte bakom en fasad, speciellt inte för den du lever tillsammans med. Ett välfungerande förhållande baseras mycket på att man vågar prata och vara ärlig mot varandra. Jag tror att det som gör att mitt och Labans förhållande är så starkt och fungerar så bra är för att vi sedan dag ett pratat öppet om allt.

Du känner dig själv bäst. Lyssna på din kropp och dina tankar. Ta hand om dig själv och jämför dig inte med andra.

Be alltid om ursäkt när du sårat någon eller gjort något dumt. Fastän det kan ta emot något ibland så vet man innerst inne när man gjort fel och när man inte gjort det. Att säga förlåt och mena det är så himla viktigt. Var “the bigger person” och be om ursäkt om du vet att du borde det. Be dock inte om ursäkt om du inte gjort något fel. Det är viktigt att också kunna se skillnaden när man är skyldig någon en ursäkt och när man inte är det.

Du fixar det. Oavsett vad det är så kommer du fixa det på ett sätt eller ett annat. Så länge du tror på att det går så kommer det att gå. Ibland kanske något kräver lite extra tid och ibland går det fortare än du anar. Ge inte upp, du kommer fixa det.

Kram på dig <3 

Låg och på toppen i sällskap av kärlek och löjromspizza

I dag är en dag då det känns som att mitt humör varit en berg-och dalbana. Jag vaknade utvilad och på toppenhumör. Spenderade en mysig morgon med killen, kollade på ett webinarium, jobbade en stund och såg på serier. Sen plötsligt från ingenstans tappade jag all min positiva energi och började bara känna mig så låg. Ville helst bara dra upp täcket till hakan och sträckkolla serier.

solstralar.jpg

Men då hade vi lovat att dra iväg och åka skridskor på Östermalms IP och fastän jag var fruktansvärt otaggad så visste jag att det kommer göra gott, så gott. Efter att ha snurrat några varv runt på idrottsplanen, fått några uppmuntrande pussar av killen och tagit in den friska luften så började mitt glada morgonhumör komma tillbaka. Ibland gör frisk luft så himla gott åt humöret.

Ikväll ska vi prova på att laga löjromspizza, vilket verkar vara en grej som var och varannan lagar till middag just nu. Tänkte följa detta recept och hoppas på att det blir succé. En hemmakväll tillsammans med killen känns som exakt det jag vill och orkar just i dag. Ibland är man på topp en hel dag och ibland är man inte det. Det hör väl helt enkelt till. Hoppas ni får en superfin kväll, kram! <3

Har du ätit löjromspizza? Gillade du det?

Vår semestervecka i magiska Marocko

Hej på er och glad fredag! Detta inlägg skulle egentligen publiceras redan i går men något hade blivit fel så vi kör det nu istället! I dag tänkte jag berätta mer om vart vi var på semester under jullovet. Som ni kanske märkt var vi iväg till ett varmt land med fina stränder. Landet vi besökte var inget mindre än Marocko! Ett land som verkligen imponerade på oss och som både bjöd på det ena och det andra. Man kan minst sagt säga att vår resa var allt från himmel till helvete

Jag tänkte skriva några skilda inlägg om Marocko och mina tips för dig som funderar på att åka dit. Det finns nämligen så mycket att berätta, både positivt som negativt. I dag tänkte jag dock skriva mest om mina tankar från resan och vad jag egentligen menar med att vi fick uppleva allt från himmel till helvete. 

Vi klättrade upp på en mur i staden Essaouira och bara inspekterade de enorma vågorna som slog mot klipporna, så härligt.

Vi klättrade upp på en mur i staden Essaouira och bara inspekterade de enorma vågorna som slog mot klipporna, så härligt.

Vi spenderade totalt sju dagar i Marocko, jag och min kära kille. Vi utnyttjade fem av dem till 180 %. Vi försökte både lära känna kulturen så mycket som möjligt genom att bo på ett mindre turistigt område, gå på lokala marknader, hyra bil och köra upp genom bergen till en annan stad och bo både i Agadir, som är en större stad och i Taghazout som är en mindre by. Mer om upplägget kommer jag skriva i ett annat inlägg.

Vi tog verkligen ut allt vi kunde av varje dag. Ibland hittade vi på en massa medan vi andra dagar bara tog det lugnt och njöt av en dag på stranden. Vi åt god marockansk mat och pratade och skrattade i massor. Vi njöt av värmen och av varandras sällskap. Av att bara kunna vara vi.

SolnedgangMarockoCorinne.jpg

På tal om att skratta. Jag tror det fanns ett tillfälle då Laban skrattade så mycket att han trodde han skulle svimma. Det var nämligen så att en fågel beslöt sig en dag för att mitt hår skulle bli dennes toalett och bajsade ner mitt hår totalt när vi precis skulle äta lunch. Jag blev så chockad så att jag bara utbrast ” Hjälp, gör något” åt Laban som inte fattade något. Två sekunder senare kollar han ner i mitt hår och skrattat till. Sedan efterföljde en rädda-Corinnes-håroperation som involverade en fnissig restaurangpersonal och en hårt kämpande pojkvän som desperat försökte att få bort bajset ur håret. Vet ni hur härligt det var att äntligen få tvätta håret när vi kom tillbaka till hotellet och skratta åt hela situationen?

Taghazout-7053.jpg

Återhämtning och medvetna upplevelser möttes av matförgiftning

Under resan försökte jag verkligen ta in dagarna och leva i nuet. Jag hade ju bloggpaus och överlag ganska långt en sociala medier paus. Vi hade knappt något wi-fi vilket gjorde att man totalt glömde bort telefonen under dagarna, så skönt. Jag märkte bara efter två dagar hur otroligt gott semestern gjorde åt mig. Jag var rejält sliten efter ett hektiskt halvår så dessa lugna dagar gjorde verkligen susen.

Tyvärr råkade vi ut för århundrades matförgiftning som resulterade i att vi de två sista dagarna fick uppleva en matförgiftning från helvetet. Ursäkta mitt ordval men det går inte att beskriva på något annat vis. Tänk er två matförgiftade personer i en liten bungalow med en toalett som inte går att spola flera gånger efter varandra, då har ni ganska bra våra två sista dagar på semestern. Har nog aldrig varit så glad över att komma hem som den natten vi låste upp dörren hemma i Stockholm. Puh.

SolnedgangMarocko-7312.jpg

Summa summarum kan jag konstatera att vår resa till Marocko verkligen levde upp till alla förväntningar (förutom magsjukan då). Det var min första semester utanför Europa och vilken första gång! Det finns så mycket mer bilder jag vill visa och tips jag vill dela med mig av så jag lovar att det kommer komma fler inlägg om magiska Marocko. Bara av att se bilden ovan blir jag alldeles varm i hjärtat, då vet man att man har haft en extra bra semester.

Hejdå Bulevarden!

Nu har jag äntligen lämnat tillbaka nycklarna i gamla lägenheten efter att ha städat och fixat klart alltihopa. Känns som att det än en gång tagit så mycket längre tid än man kunde förvänta sig. I går var jag i lägenheten till sent sent på kvällen och så har jag i dag gjort undan de sista. Fick hjälp av Pappa att få iväg möbler som jag inte ska använda till återvinningscentralen, vilket var så snällt.

Utsikten från mitt fönster det senaste året.

Utsikten från mitt fönster det senaste året.

Det blev till sist precis ett år i lägenheten på Bulevarden. Det har varit magiskt lyxigt att bo såpass mitt i stan men samtidigt märkte jag att jag inte skulle kunna bo så i flera år. Jag saknade verkligen med jämna mellanrum det lite lugnare tempot som man får om man bor bara någon minut från centrumkärnan. Sedan är det ju fortfarande hetsigt och stressigt jämfört med att bo på landet, men ni fattar.  

Nu har det då blivit dags att vända ännu ett kapitel men denna gång gör jag det med glädje, i min alldeles egna lägenhet. Nu hoppas jag verkligen att det går flera år innan jag flyttar här i Finland igen. Jag är så galet less på att packa upp och ner mina saker i flyttlådor att jag helst skulle vilja slänga alla flyttlådor igen hehe.

Känner mig redan så trygg och hemmastadd i min nya lägenhet vilket känns som en bra start. I dag hade jag min kära kusin på besök och vi skålade in min nya lägenhet samtidigt som vi satt och åt middag omringade av diverse ouppackade flyttlådor. Nu ser jag fram emot att kunna sätta mycket tid på att fixa klart allt i mitt nya hem när jag inte längre behöver vara iväg och fixa någon annanstans. Måste säga att detta kapitel känns lite extra bra att komma igång med. Hörs imorgon! <3