Jag behöver din hjälp för att bli ännu bättre!

Nu har det över ett halvår sedan jag flyttade min blogg från bloggportal till eget, vilket jag inte ångrat en sekund. Visst har det varit många trubbel på vägen men med facit i hand var det så värt det.  

corinnevar.jpg

Det har också gått ett helt år sedan jag första gången hade en utvärdering här på bloggen där ni fick fylla i vad ni tyckte om bloggen. Den enkäten gav mig enormt mycket och därför tänkte jag köra en även i år!  

Så nu vänder jag mig mot dig som läser och ber om din hjälp. Fyll i enkäten och berätta ärligt hur du tycker och tänker. Vad är bra? Vad kunde jag göra bättre? Enkäten innehåller 10 frågor så det går supersnabbt att fylla i. Du hittar enkäten här! Stort tack redan på förhand <3

Ps. Din utvärdering är självklart anonym! 

Digital- eller papperskalender, vilken ska man välja?

Jag har alltid varit en person som använt mig av en papperskalender. Det har alltid varit viktigt för mig att ha en kalender eftersom det fungerat som ett verktyg till att både hålla koll på mitt liv och det jag ska göra men också som stresshantering eftersom jag då inte behövt oroa mig för att glömma något.

De senaste månaderna har jag däremot övergått till att använda en digital kalender och jag märker att det fungerar inte alls för mig. Visst är det skönt att ha med sig sin kalender hela tiden när man har den i mobilen, men samtidigt fungerar det inte som ett stressverktyg eftersom jag inte får skriva något för hand.

corinnekalender.jpg

Så nu har jag bestämt mig för att börja köra både och. Både ha min digitala kalender men också använda mig av min papperskalender. I papperskalendern kommer jag skriva ner dagens Att göra-lista för att sedan få sträcka av och verkligen känna att jag gjort klart något. I den digitala kommer jag skriva ner dagens struktur (arbetstider och föreläsningar jag måste gå på) samt möten eftersom jag då kan ha påminnelser på mobilen.

Nu kanske någon av er funderar varför jag skriver ett helt inlägg om kalendrar? Det är för att det är ett så himla viktigt redskap för mig och jag tror det kan vara en grej man kanske inte tänker på att reflektera om. Därför ville jag skriva om detta för att också påminna dig som läser om att utvärdera dina verktyg så att du hittar det som passar dig bäst.

Använder du en digital eller en papperskalender? Vilken fungerar bäst för dig?

När det inte riktigt blir som man tänkt sig

För några månader sedan skrev jag inlägget Första steget mot det egna företaget som handlade om mitt första steg mot att bli entreprenör. Då berättade jag om en kurs jag sökt, som en del av mina breddstudier, som jag var så peppad på.

När hösten kom och skolan drog igång, började jag med mina vanliga kurser, den nya kursen och jobbet. Sakta men säkert började jag märka att mina vanliga studier tog enormt mycket mer tid än året innan och jag hade kämpigt att hinna jobba ihop mina timmar. Som jag skrivit började också min energi halka lite efter och jag upplevde att livet sprang framåt i fullfart.

datortrello.jpg

Någonstans i början på Oktober började jag förstå att jag inte har tiden som krävdes för kursen jag såg mest fram emot. Jag var tvungen att prioritera mina obligatoriska kurser på Arcada och då fick jag tyvärr prioritera bort den kursen jag själv valt. Så trist.

Till slut mailade jag läraren och berättade situationen. Ibland blir det inte som man tänkt sig och då tror jag det är viktigt att sätta saker i proportion. Det handlade bara om en kurs och jag hoppas jag i framtiden få en liknande chans på nytt.

Vi är inga robotar och man måste ibland prioritera bort något mot sin vilja för orkens och välmåendes skull. Visst är det trist men samtidigt är det bara lika bra att konstatera att det gick tokigt, släppa det och gå vidare. För fastän det inte blev något av just denna kurs så kommer det garanterat komma nya möjligheter i framtiden!

fotocorinne.jpg

Mina entreprenörsdrömmar fortsätter däremot bara bli större och starkare. Jag håller just nu på att söka upp all fakta jag kan få på internet. Läser ännu fler bloggar om entreprenörskap än förr och kollar upp praktiska detaljer. Så häftigt att närma sig sitt mål, sakta men säkert.

Har du läst ett grymt inlägg om entreprenörskap? Eller kanske hittat en bra sida med en massa nyttig info? Tipsa gärna!

Hur ska man veta vad man vill? - När frågorna är för många och svaren få

Jag tror att många, speciellt unga, ställer sig ofta frågan: Hur ska man veta vad man vill? Man kanske står inför ett stort beslut, vad vill man jobba med, vad vill man studera, var vill man bo. Dessutom bombarderas man av frågor bland annat klassikern: Vad ska du bli när du blir stor? En klassiker som förövrigt gör mig rätt så frustrerad med jämna mellanrum.

corinnegronholm.jpg

När jag och Ellen föreläser brukar vi ibland prata om något som vi kallar förvirringen med livet. Speciellt om vi föreläser åt en yngre målgrupp så har denna del blivit extra viktig. Som ung står man inför många stora beslut och dessutom trycker omgivningen på med olika frågor och åsikter. Tänk bara på studenten, hur många frågade inte då vad studenterna skulle göra till näst?

Dessa frågor ställs oftast i all välmening men de kan vara enormt stressande. Oftast har man nämligen inte ett så enkelt och tydligt svar vilket inte gör situationen direkt enklare.

Därför vill jag skriva detta i dag, för jag hoppas att det kan bidra med ett lugn åt dig som känner dig förvirrad eller stressad för att du inte vet vad du vill, oavsett om du är ung eller gammal.

corinnegronholmblogg.jpg

Skulle någon fråga mig just nu vad jag vill med mitt liv så skulle jag svara att jag vill leva det. Skulle någon fråga mig vad jag ska bli när jag blir stor så skulle jag säga att det får tiden visa mig, för jag kan ju omöjligt veta. Livet tar stora vändningar och vi kan inte planera vår framtid till punkt och pricka.  

Det vi däremot kan göra är att sluta fråga varandra vad vi ska bli när vi blir stora utan istället fokusera på vad vi är intresserade och passionerade av. Jag hoppas man i framtiden frågar: Vad brinner du för? Vad gör dig inspirerad och glad?  

Oftast är det då vi också hittar svaren. I det vi är passionerade av. Dessutom hoppas jag vi kan börja acceptera att vi alla brinner för olika saker och vill forma vårt liv så som det passar oss bäst. Men hur ska man gå till väga om man verkligen inte har någon aning om vad man vill göra med sitt liv? 

corinnegronholmblogg.jpg

Fundera, analysera, lyssna på din magkänsla och gör upp en plan för en kortare tid

För det första tror jag man gör sig själv en tjänst om man accepterar att det finns stunder som man kanske inte kommer veta vad man vill där och då, och det är helt okej.

Man kan ta till olika knep för att försöka komma fram till ett svar på vad man vill. När jag lägger upp min plan brukar jag aldrig tänka på vad jag vill göra om 5-10 år. Personligen tycker jag de känns för långt bort. Tänk nu bara på hur mycket som kan ändra på ett år, hur ska du då kunna veta vad du vill om 10? Istället brukar jag följa ett tre-stegs system och fokusera på livet just nu och kommande två-tre åren.

  1. Fundera på vad du är intresserad av. Vad brinner du för? Vad får dig lite extra intresserad? Vad fångar din uppmärksamhet till exempel på sociala medier? Skriv ner de olika områdena på papper så du får dem framför dig svart på vitt.

  2. Analysera det du skrivit ner. Om du till exempel funderar på vad du vill börja jobba med kan du börja Googla på olika jobb inom det området du tycker känns mest spännande. Hittar du något som verkar intressant?

  3. Lyssna alltid på din magkänsla. Speciellt när det gäller framtid så brukar många ha mycket att säga till om. Våga lyssna på din egna magkänsla. Andras råd är alltid bra men det är ändå dina egna känslor och tankar som är viktigast.

  4. Gör upp en plan för vad du vill göra just nu och vad du kan tänka dig att göra kommande 2-3 åren. Strunta i alla åsikter om att man ska veta vad man vill med livet och ha en långsiktig plan. För en del fungerar det utmärkt med långsiktiga mål som sträcker sig över många år men för alla gör det inte det. Det är inget måste att veta vad man vill om 10 år. Försök komma fram till hur du skulle vilja att ditt liv ser ut om de kommande månaderna och åren. Sätt dig ner, slut ögonen och visualisera. Utgå från det du kommit fram till på punkterna ovan.

Framförallt vill jag från djupet av mitt hjärta uppmana dig till att inte ta för stor stress kring vad du vill göra med ditt liv. Man kommer långt med intresse och passion och det mesta brukar klarna på vägen. Våga följa dina drömmar, oavsett vad du får för reaktioner av din omgivning. Få drömmer går i uppfyllelse utan mycket slit men det kommer vara värt det alla gånger om.

Våga tänka utanför boxen och följa din egna stig i livet. Om du inte ännu vet vad du vill så lovar jag att du kommer förstå det en dag. Låt det bara ta den tid det behöver. <3

87-års kalas och solstrålar

Min önskan från i går gick plötsligt i uppfyllelse i dag när jag vaknade och drog upp gardinerna och såg solens strålar som kämpade sig fram på min innergård. Hela jag fylldes av lite hopp. Började morgonen med att bara ta det lugnt, låg länge kvar i sängen och läste bloggar jag inte hunnit läsa på länge, så skönt. 

IMG_1372.JPG

Vid halv tolv började jag vandra mot Kampen för att ta en metro till Hagalund. Njöt av den krispiga luften som mötte mig vid dörren. Länge sedan jag verkligen känt att lungorna fyllts med energi av att bara vara utomhus. 

IMG_1385.JPG

I dag är inte bara en fin lördag som solen råkade skina på, utan i dag är det min älskade Fammos 87- års dag! Hon hade styrt ihop ett så fint kalas och vi skålade åt henne med bubbel i glasen.

Det finns ingen som hon. Hon är en av de absolut snällaste människorna jag känner. Finns alltid där och har alltid haft en väldigt betydelsefull del i mitt liv. <3

IMG_1384.JPG

När alla gäster hade gått hem gick vi ännu ut på en promenad med Fammo och hennes väninna. Njöt av en vacker solnedgång och tittade på havet som glittrade. Avslutade promenaden med ännu lite mer fika, man kan väl aldrig fika för många gånger på en 87-års dag? 

Därefter hälsade jag på hos Jennifer en stund och bara hängde. Behövde verkligen lite Jennifer-tid. Dock hängde vi i torsdags också men har helt enkelt konstaterat att jag aldrig kan få nog av häng med henne.

Nu har jag precis tagit mig till gymmet och tänkte köra ett benpass. Försökte pricka in en tid när jag tänkte att det skulle vara rätt så folktomt på gymet. Klockan är 19.00 och här är rätt så lugnt vilket jag uppskattar. Länge sedan jag skrev ett riktigt dagboks-aktigt inlägg, ganska kul faktiskt. Gillar ni det? Nu ska jag träna, kram! 

En helg för att andas ut

Fredag och jag pustar ut efter ännu en intensiv vecka. Såpass intensiv att jag inte hunnit blogga mer än tre gånger denna vecka. Det mina vänner händer inte ofta.  

Hur mår ni? Jag mår bra men är verkligen i behov av helg. I dag har jag jobbat hela dagen och haft en riktigt fin arbetsdag. Då känns det alltid bra att ta helg när man stänger dörren till kontoret med ett leende. 

glomlampautomhus.jpg

Fredagkvällens planer består av middag och häng med ett gäng kompisar. Vi är några som fortsatt umgås som vänner efter att vi jobbade många år tillsammans på Folkhälsan. Så härliga människor som alltid sprider så mycket energi, precis det jag behöver ikväll. 

För övrigt hoppas jag att jag efter helgen lyser lika klart som den vackra lampan ovan. Denna helg spenderar jag i Helsingfors vilket var ett bra tag sedan sist. På ett sätt ett bra tecken, betyder ju att livet bjuder på en massa roligheter!  

tradsolljus.jpg

Det jag saknar mest just nu är solen, troligen är jag inte ensam om det. Bara några solstrålar skulle göra mirakel. Just nu känns det som att det är konstant svart utomhus vilket även syns på min klädstil. Kvällens klädval föll nämligen på svarta jeans, svart blus, gråsvart kofta, svarta skor och grå jacka. Färgglatt va? ;) 

I mitt sinne är det dock ljusare. Jag ser fram emot helgen och allt den kommer bjuda på. Bland annat blir det kalas, kompishäng och träning. Jag hoppas hinna lägga lite tid på bloggen också i helgen vilket verkligen behövs. Känns som jag inte alls hunnit lägga den tid som jag vill på bloggen under de senaste veckorna så det ska bli kul att sätta sig ner och bara fokusera på bloggen för en stund. 

Nu ska jag sluta svamla, lite trött fredagshjärna här. Hoppas du få en superfin kväll, vi hörs imorgon! <3  

Dagen jag nästan svimmade på yogapasset - Om när jag vågade trotsa rädslan

Jag stiger in i rummet. Känner värmen komma emot mig. I snart fyra års tid har jag besökt yogasalen, under de senaste två åren rätt så regelbundet. Rummet ger mig harmoni och jag vecklar ut min yogamatta och lägger mig ner på golvet. Blundar. Känner hur kroppen och hjärnan slappnar av. En mjuk röst säger att vi ska börja passet.

Efter bara några minuter börjar jag känna mig yr, något känns inte rätt. Äh, tänker jag och fortsätter köra på. “Kanske jag bara är ovan med värmen efter sommaren” försöker jag intala mig själv.

När det gått 45 minuter känns det som att jag skulle kunna spy och svimma vilken minut som helst. Hur jag än försöker ta det lugnt och lägga mig i barnets position för att slappna av, så försvinner det inte. Hela yogasalen snurrar och all harmoni jag någonsin känt är så långt borta som det bara går. Till sist klarar jag inte av det mer och rusar ut från salen mitt i passet.

ljusmedkrans.jpg

Skräckslagen slår jag mig ner på en stol utanför yogasalen och börjar hälla i mig vatten och tugga på några torkade frukter som yogastudion bjuder på. Yogan som alltid varit så härligt, jobbigt men aldrig obehagligt har plötsligt förvandlats till illamående och en rädsla. Världen börjar sakta men säkert kännas någorlunda normal igen och snurrandet börjar avta.

“Det kan bli så ibland” säger en av instruktörerna när jag berättar vad jag precis upplevt. Tydligen kan man vara med om att man drabbas av illamående och känner sig svimfärdig när man går på Hot Yoga och kroppen samtidigt kämpar mot kanske något virus eller liknande.

Om en magisk yogadag som jag troligen aldrig kommer glömma. &lt;3

Om en magisk yogadag som jag troligen aldrig kommer glömma. <3

Fastän jag alltid varit en sådan som aldrig låtit mig skrämmas och alltid kastat mig ut i backen igen efter krascher som resulterat i allvarliga hjärnskakningar och krossade knän, så sätter det sig någon spärr i huvudet på mig. Hur jag än försöker intala mig själv att det kommer gå bra, så vågar jag inte prova på nytt i rädslan om att nästa gång verkligen svimma på yogapasset.

Men i går tog jag till sist tag i mig själv, efter nästan två månaders uppehåll. Bokade in mig på en lätt timme med ganska mild värme. Tog mig igenom hela passet utan ett släng av illamående och plötsligt började yogasalen förvandlas tillbaka till det harmoniska. Jag klarade det. Det gick bra.

Vad lär vi oss av detta? Jo. Lyssna på din kropp, men våga också trotsa din rädsla. En obehaglig upplevelse kan sätta stora spår i ditt tankemönster och då är det så viktigt att våga trotsa rädslan och “ta sig upp i sadeln på nytt”. I de flesta fall visar det sig att du varit rädd helt i onödan. <3

Börja på nytt på Instagram, hur gör man? - Följ mitt nya konto!

För ett tag sedan fick jag en idé om att starta upp ett nytt Instagramkonto. Grunden till idén kom från att jag tyckte det var trist att jag fotar såpass mycket mat och har ett så stort intresse för mat och allt runtomkring, men ändå blir det liksom inte så mycket mat här på bloggen. Först funderade jag på att börja skriva mer om mat på bloggen men det kändes int heller rätt och därför tänkte jag att jag vill börja något helt nytt.

Efter att ha bollat idén med mina Blogathon-tjejer kom jag fram till att detta konto helt enkelt får bli ett experiment. Jag försöker att inte ha för mycket förväntningar och press (lättare sagt än gjort) och bara köra på känsla. I dag publicerade jag mitt nya Instagramkonto: @corinnesmat .

Min tanke med Instagramkontot är att det ska bestå av tre huvudpelare:

  • Matrecept & bilder. Mest då tips på mina matrecept, liknande som jag gjort på Facebook-sidan.
  •  Café- och restaurangtips samt recensioner. Brukar ju skriva om några här på bloggen men tänkte att jag skulle göra det ännu mer på det nya instagramkontot. 
  • Tips och fakta om mat. Helt enkelt vad du ska äta för att må som en kung.  

Utöver detta kommer jag säkerligen sväva iväg som jag brukar. Låter det intressant? Jag tror det kommer bli väldigt kul men också så svårt för hur gör man egentligen när man startar ett helt nytt Instagram konto? Jag har liksom haft mitt vanliga Instagram konto sedan år 2012 så att nu börja helt om med ett nytt konto känns lite läskigt. Samtidigt har jag ju mitt vanliga konto som jag köra på som vanligt med så detta blir lite av ett experiment.  

Dela med dig av dina bästa Instagramtips!

Så nu vill jag ha alla tips och trix. Hur ska jag göra för att nå ut till rätt målgrupp? Hur lyckas man på Instagram? Jag vet en hel del men vill så gärna lära mig något nytt. Jag är helt säker att just du som läser har en massa tips så du får gärna dela med dig! Jag vill läsa om allt, strategier, tricks, vad funkar och vad funkar inte?

Avslutande hoppas jag du vill följa mitt nya konto @corinnesmat och följer du inte redan mitt konto @ccorinnes så kan du passa på att följa det också ;) Kram! 

Den ultimata blogglistan om kaffe

I går såg jag att Jennifer hade bloggat om kaffe på sin blogg och då tänkte jag att detta är ju något som jag också måste blogga om, den kaffeälskare som jag är. Hon hade hittat på en lista med frågor som jag tänkte passa på och svara på nu.

corinnefrukost.jpg

Hur dricker du helst ditt kaffe: svart, med mjölk, cappuccino, latte eller på annat sätt? 
Jag dricker helst mitt kaffe med mjölk. Om jag orkar brukar jag värma och skumma mjölken innan för att göra det lite extra lyxigt. Om jag är och fikar på ett café brukar jag alltid ta en cappuccino. Förut drack jag alltid latte men nuförtiden kör jag oftast cappuccino, tycker latte kan smaka lite för mycket mjölk.

Hur mycket kaffe dricker du per dag? 

Det varierar verkligen supermycket. I vanliga fall brukar jag vara noga med att inte dricka kaffe förrän efter lunch. Ibland finns det undantag, så som måndagarna när vi stiger upp kring 4-5 tiden på morgonen för att jag ska hinna till flyget som går 6.40.

Under de flesta dagarna brukar jag dricka min första kopp efter lunch och så två-tre koppar till under resten av dagen. Jag dricker också kaffe ibland på kvällen. Eftersom jag inte märker av någon som helst skillnad i hur pigg jag är eller att jag skulle ha svårt att sova om jag druckit kaffe så jag brukar dricka en kopp på kvällen om jag har lust för det.

För mig är det viktigaste att jag kan vara en hel dag utan att dricka en enda kopp kaffe, och då inte känna några som helst symptom som huvudvärk mm.

kaffeblommor.jpg

Hur brygger du kaffet hemma? 

Med min Moccamaster. Investerade i den när jag flyttade till mitt nuvarande lägenhet för ca. ett år sedan och är så himla nöjd! Kaffet blir alltid så gott. Ibland använder jag också min kapsel-maskin från DeLongi med Nespresso men tycker Moccamastern gör godare kaffe. Dock är kapselmaskinen väldigt bra för den har en funktion där man kan värma och skumma mjölken som jag använder ofta.

Vilken är din favorit bland kaffesorterna? 

Åh så svår fråga! I 9 fall av 10 vill jag ha mörkrostat kaffe. En av mina absoluta favoriter är Rost:s mörkrostade Ryhti-kaffe men det är ganska dyrt så det brukar jag bara dricka på helger. På vardagarna brukar vi köra med Skånerost från Zoega eller Arvid Nordqvist Reko-kaffe. Dock gillar jag verkligen att prova nya kaffesorter och har hittat många riktigt stora favoriter under årens gång.

Vad är din dröm-kaffebryggare som du skulle vilja ha hemma? 

Oj hjälp, har nog ingen sådan. Förut var det Moccamastern men den köpte jag ju till slut så nu är jag nöjd med den. Om jag måste välja så kanske det skulle vara någon som man kan laga egen Americano och Cappuccino med.

corinnekaffe.jpg

Har du någon konstig kaffevana?

Hmm… Nä det tror jag inte, förutom att jag inte försöker dricka kaffe direkt på morgonen och gärna tar en kopp på kvällen. Sedan dricker jag ofta mitt kaffe ganska långsamt så därför försöker jag att inte fylla koppen helt upp så att det inte hinner bli kallt.

Funfact du lärt dig om kaffe? 

Jaa du, att man kan lägga i lite kardemumma eller annan smakrik krydda i kaffefiltret för att få lite annan smak på kaffet. Samt hur viktigt det är att rengöra sin kaffemaskin med jämna mellanrum för att få bästa möjliga kaffet!

Helgkänslor, långa promenader och filmkväll

Det var länge sedan jag bloggade på en lördag. Har känt mig så trött under de senaste veckorna så har inte riktigt haft energi till att blogga under helgerna men i dag har jag haft en lugn dag så nu tänkte jag kika in och uppdatera er lite om helgen.

blommor.jpg

Utomhus är det supertrist väder och har varit så hela helgen. Drömmer mig tillbaka till förra helgen i Göteborg när det var strålande solsken. Under helgens gång har jag mestadels suttit vid datorn och pluggat, svarat på mail, jobbat och bara försökt få under grejer som ska göras. Laban har haft fullt upp på sitt håll så vi beslöt oss för att fixa med vårt egna under dagarna och sedan spendera mysiga kvällar ihop.

Igår var vi ute och åt middag med några kompisar till Laban. Det var supermysigt och riktigt god mat. Jag åt en vegetarisk pizza med rödbeta och getost. Det var gott, men märker att jag nästan ätit lite för mycket mat med kombinationen rödbeta & getost för det är inte lika gott längre. Kanske måste ta en paus från den fantastiska kombinationen ett tag.

chokladlampa.jpg

Under helgens gång har det också blivit några riktigt lugna och härliga promenader. Det känns som att vi alltid kommer in på lite djupare samtalsämnen under våra promenader vilket jag gillar. Jag har en ganska stor djup sida i mig och gillar att prata om både lätta men även djupa samtalsämnen. 

I kväll hittar ni oss bänkade i soffan framför filmen American Sniper. Mysigt med filmkväll. Trevlig kväll kära ni! <3