Äntligen dags för Blogathon!

Hej kära ni. Jag sitter just nu i bilen påväg till Lojo efter ännu en hektisk dag. Trodde verkligen saker skulle lugna ner sig men så har tyvärr inte varit fallet. Nåväl hursomhelst. I dag händer något jag länge väntat på, det är nämligen dags för ännu ett Blogathon! 

blogathon.jpg
blogathonlojo.jpg

Ni kanske minns konceptet? Det är en grej som Kugge, Jennifer, Malin och jag kommit på och gjort en gång förut. För exakt ett halvår sedan åkte vi senast ut till Lojo för att spendera ett dygn i bloggandets och egenföretagandes tecken. Det dygnet gav mig så himla mycket senast och jag har verkligen sett fram emot att få vara med om detta snart igen. 

I dag är det äntligen dags och vi är ett gäng taggade tjejer som sitter här i bilen. Jag ser fram emot detta på så många sätt, både för att få umgås med tjejerna och ta det lite lugnt (behövs verkligen just nu) och dessutom att få ta tag i en lång to-do lista som samlat på sig alldeles för många punkter. 

blogathoncorinne.jpg

 Denna gång kommer jag fokusera både på bloggen och alla detaljer kring den, på frilansande men även på plugget. Vi har nämligen fruktansvärt mycket att läsa och skriva i denna period. Det känns så skönt att få ta tag i punkterna på min lista och tror att det här dygnet kommer få mig att känna mig så mycket mer i fas än jag gör just nu. 

Tack förresten för intressanta kommentarer till måndagens inlägg, fortsätt gärna tycka till om ämnet! :)

Svårt att få till träningspass och att upprätthålla motivationen? - Sänk ribban!

Kan du ibland uppleva att du inte har tid för träning? Att du lätt tappar motivationen för att träna? Eller att det känns som att det krävs så mycket för att kunna träna vilket leder till att ribban känns alltför hög och du därmed låter bli att träna helt och hållet?

Jag tror detta är väldigt vanliga känslor kopplade till träning och därför skriver jag detta inlägg i dag för att förhoppningsvis få dig på andra tankar och hjälpa dig att upprätthålla din träningsmotivation!

Svårt att få till träningsmotivationen

Bildkälla

Jag tror att man lätt känner att man inte har tid för träning helt enkelt för att man lagt ribban alldeles för högt. Du kanske lagt upp ett mål som känns omöjligt att uppnå eller så har du fått för dig att det bara är minst en timmes träning som räknas och allt under det är för lite för att räknas som ett träningspass.

Minns du mitt inlägg Är din önskade livsstil realistisk med din verklighet? Där tog jag bland annat upp att man inte kan förvänta sig att hinna träna flera pass i veckan om man för tillfället lever ett väldigt hektiskt liv med alldeles för långa dagar. Att de målen vi lägger upp också måste vara realistiska.

Vad är det jag vill komma fram till? Jo helt enkelt: Sänk ribban.

Tips för att hitta tid till träning
Hitta träningsmotivationen

I dag var en dag jag egentligen inte hade så lust att träna, men jag drog mig till gymet ändå. Där körde jag ett ca. 50 minuter långt pass med fokus på överkropp. Det var helt enkelt det jag hade lust med just i dag. 50 viktiga minuter för mitt egna välmåendes skull.

Varje träningsminut räknas

Jag tror att många tappar träningsmotivationen för att de upplever att de antingen inte har tid att träna eller helt enkelt inte lust att träna så långa pass. Oftast handlar det om en mental spärr där man lagt upp olika krav på sig själv angående hur mycket som är tillräckligt. Enligt mig finns det inget tillräckligt utan anser att varje minut av träning och motion räknas.

Ibland kanske du har världens lust att träna och kör ett riktigt långt och svettigt pass på gymet. En annan gång kanske du bara vill träna men inte har ork eller lust för ett långt pass. Då kan ett tjugo minuter långt intensivpass vara perfekt just den dagen. Var inte så hård mot dig själv. Strunta i åsikter om hur ett långt träningspass ska vara för att räknas och bara kör!

Kom också ihåg att berömma dig själv. Var stolt över att du tog dig till gymet och tog i allt vad du hade under ett halvtimmes långt pass. Var stolt över dig själv för att du krigade dig igenom ett löppass på en mil. Att du gjorde personrekord på gymet. Var stolt över dig själv för att du tog dig upp från soffan och gick en lång promenad. Var stolt över dig själv för att du prioriterar ditt välmående. Kom ihåg: Varje minut räknas.

Ps. Missa inte mitt inlägg Tips hur du får träningsmotivationen att hållas på topp!

Studera kostrådgivning vid Bergklint education på distans

För ett tag sedan fick jag en fråga om jag kunde berätta mer om utbildningen som jag gått på distans vid den svenska skolan Bergklint Education. Under hela år 2015 studerade jag till livsstils - och kostrådgivare samt hälsoinspiratör vid Bergklint och tänkte i dag berätta mer om utbildningen och mina tankar och erfarenheter kring den. Dock kommer jag endast fokusera på kostrådgivningen i detta inlägg, eftersom det var det läsaren specifikt efterfrågade, men kommentera gärna om du vill att jag skriver om de andra delarna också!

Studera kostrådgivning på distans

Utbildningen gick helt och hållet på distans och varade som sagt i ett år. När man är klar med utbildningen blir man diplomerad kostrådgivare och därmed godkänd och kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Spana in deras hemsida för info om kostnader mm.

Utbildningen var uppdelad i olika sektioner enligt ämne och hade en del tillhörande kurslitteratur som man skulle läsa för att både lära sig och klara uppgifterna. Kursböckerna var ganska dyra men har visats sig i efterhand vara värt priset eftersom jag använder dem ofta än i dag.

datorkalender.jpg

Att studera på distans tyckte inte jag var något problem överhuvudtaget så länge man har tillräckligt självdisciplin och planerar så att man hinner läsa allt och göra alla uppgifter. Det gäller ju verkligen att du vill lära dig och lägger ner den tid det krävs för dig för att förstå vad du läser och göra klart uppgifterna ordentligt.

Mina tankar om kostrådgivningsdelen i utbildningen

Utbildningen var en bra start och grund för att bli kostrådgivare. Man gick igenom det viktigaste och jag tycker man lärde sig på ett bra sätt tack vare utbildningens upplägg och inlärningsmetod. Lärarna var väldigt trevliga och hjälpsamma.

Min personliga åsikt är dock att man inte bara kan läsa kostrådgivning på Bergklint Education utan att ha tidigare erfarenhet och utbildning, och sedan direkt hoppa in i arbetslivet och börja arbeta som kostrådgivare. Jag tycker inte man gick igenom tillräckligt mycket och avancerat för att få kunskapen som krävs för att börja rådgöra hur andra människor ska äta. Men detta är som sagt bara min egen åsikt.

Att studera på distans

Mat och näring för oss människor är livsavgörande och jag tycker det är viktigt att man har kunskap och vet vad man gör innan man börjar rådgöra andra.

Eftersom jag kände att utbildningen inte var helt tillräckligt valde jag att söka in till en högskolekurs på Umeå Universitet för att komplettera. Den kursen heter Kost vid träning och bestod av 15 högskolepoäng.

Den kursen var ett optimalt komplement till Bergklint Education och gick betydligt mer på djupet än vad vi gjort på Bergklint. Jag kan verkligen rekommendera att komplettera med denna kurs om du vill bli kostrådgivare och få bra och mångsidig kunskap i branschen. Dessutom kan du komplettera med fler avancerade kurser för att få en ännu bredare kompetens.

För och nackdelar med Bergklint Education kostrådgivning

Det som är bra med Bergklints utbildning är att den ger dig ett bevis på att du är utbildad och den lär dig det viktigaste. Som sagt tycker jag man ska komplettera den med något annat för att få tillräckligt kunskap. Visst är det lite jobbigare men jag lovar att det är värt det.

Jag har personligen inte valt att arbeta som kostrådgivare åtminstone just nu, men har däremot haft stor nytta av det till exempel när jag skapar mina recept för bloggen. Dessutom kan jag tänka mig att arbeta med det i framtiden och då få mer erfarenhet kring ämnet. Jag är väldigt glad för att jag gick utbildningen på Bergklint Education och upplever att utbildningen med alla de olika kategorierna inkluderat, gav mig väldigt mycket!

Har du funderat på utbildningen eller kanske redan gått den? Vad tyckte du om utbildningen?

Artiklar om mig och bloggen samt en fin utmärkelse

Hej kära ni och glad söndag! Har ni haft en fin helg? Min har varit härlig och bestått av en hel del kvalitetstid med kompisar. Ligger lite efter i det mesta just nu, både jobb och skola så i helgen har jag faktiskt jobbat i några timmar, vilket ju är ett undantag för mig. Nu ligger jag i fas igen så det känns skönt. I dag har jag tagit tag i alla skolarbeten som har deadline nu i veckan.

corinnesiljarodare.jpg

Nog om det. I dag tänkte jag tipsa om lite söndagsläsning åt er! Det är nämligen så att jag figurerat på lite olika håll senaste månaden.

Intervjuer med Influencers of Sweden & Ratata

I September fick jag veta att jag blivit utnämnd till månadens medlem för Oktober av min branschorganisation Influencers of Sweden. Det gjorde mig såklart superglad och gav en extra motivationskick. De gjorde en intervju med mig som blev till en artikel du hittar här. Den handlar mycket om min blogg och mina ambitioner med mina sociala kanaler samt vad medlemskapet i Inos betytt för mig.

Även finlandssvenska Ratata gjorde under denna månad en intervju med mig som resulterade i artikeln När välmåendet är viktigare än prestation. Det blev en riktigt fin artikel som behandlade allt från skidåkningen till mitt stora matintresse och tanken kring mina matrecept här på bloggen.

Känner mig ärad att bli intervjuad av dessa två och hoppas att du som läser tycker om artiklarna!

codexcorinne.jpg
codexcorinne-6386.jpg

Sist men inte minst har jag inte bara blivit intervjuad utan också skrivit en artikel. Om du råkar vara jurist eller juridikstuderande har du kunnat läsa min artikel "Framgångsreceptet för en energifylld höst” i Juristklubben Codexs medlemstidning. Den artikeln handlade mycket om att hitta en balans i vardagen. En del om prestationssamhället vi lever i och om hur viktigt det är med återhämtning. Är det någon av er som läser som råkat få hem tidningen?

Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammad på detta vis och jag hoppas såklart att det inte var sista gången. Nu ska jag återgå till skolarbetet, vi hörs imorgon! <3

Hur påverkar maten vårt klimat? - Diskussionskväll tillsammans med Spark Sustainability

Detta inlägg är skrivet i ett reklamsamarbete med Spark Sustainability

Diskussionskväll med Spark Sustainability

Hur mycket påverkar egentligen maten vårt klimat och vad kan vi göra som individer? Är det verkligen nödvändigt att förpacka maten i så mycket plast? Hur mycket ätbar mat slängs i Finland varje år?

Dessa tre frågor hoppades jag på att få svar på när jag i måndags styrde stegen mot Spark Sustainabilitys diskussionskväll i Helsingfors med temat maten och dess påverkan på klimatet. 

Som moderator för panelen fungerade Amanda Rejström, en av tjejerna från Spark Sustainability och panelen bestod av professor Juha Helenius från Helsingfors Universitet, Anna-Leena Teppo från SOK samt Sauli Böhm som fungerar som VD på Resq Club.

Under kvällens gång fick vi lära oss allt från hur mycket produktionen av maten påverkar vår miljö till vilka olika oxider som uppstår när och hur mycket de skadar miljön. Dessutom pratades det om allt från plastförpackningar, köttkonsumtion till vegansk mat. Det som kanske chockerade mig mest var den enorma mängden med ätbar mat som slängs.

evenemangsparksustainability.jpg

Varje år slängs det 400 miljoner kilo ätbar mat i Finland

Ni läste rätt. Det slängs otroliga mängder ätbar mat i Finland, och jag tror tyvärr inte att vi är det landet som det slängs mest i. Det handlar om miljontals kilo, förstår ni hur mycket det är? Det innebär att en tredjedel av all mat som produceras slängs bort.

Miljömässigt skulle man kunna förbättra mycket i själva matproduktionen, men som enskild individ kan det kännas svårt att påverka. Något som däremot är mycket enklare att påverka är vår konsumtion. Vi måste bli bättre på att använda upp den mat vi köper. Tänka på att inte överfylla tallriken för att sedan slänga den när vi inte orkar äta upp alltihopa. Äta mer närproducerat och framförallt med vegetarisk och vegansk mat.

Hur mycket påverkar maten vårt klimat
evenemangspark.jpg

Under diskussionskvällens gång blev det många intensiva diskussioner. I publiken satt nyfikna unga personer som vågade ifrågasätta och diskutera. Det gillar jag, när man inte bara köper allt som sägs utan istället kommer med motargument och frågor.

Ibland tycker jag att såna här diskussionskvällar kan bli lite väl flummiga men den här gången tyckte jag diskussionerna var relativt lätta att hänga med i vilket jag uppskattar. Efter en trevlig kväll fick jag med mig många bra tankar och nya tips. Några av dem som kom fram under kvällens gång var bland annat.

Tips på hur du kan minska på din mats påverkan på klimatet

 • Odla dina egna örter. Köp inte bara nya hela tiden utan satsa på att odla dina egna örter som du kan ha långvarig nytta av.

 • Frys in maten innan den blir dålig. Mat håller så mycket längre i frysen än i rumstemperatur. Till exempel stora brödpaket är bra att frysa in om du är osäker på att de kommer gå åt innan de blir dåliga.

 • Ta vara på tillgångarna vi har i skogen. Uppskatta våra bär och svampar som finns i skogen. Det är så galet mycket miljövänligare att äta självplockade blåbär från skogen än gojibär som flugits in från ett annat land.

 • Ät närproducerat, gärna vegetariskt och vegansk mat. Vill du äta kött är det bra att så långt som möjligt äta viltkött. Tänk på att alltid välja närproducerat om det bara finns möjlighet. I Finland äter vi för tillfället dubbelt så mycket kött än det som rekommenderas av Elvira, så det hade verkligen inte skadat att dra ner köttkonsumtionen en aning.

 • Plastsortera och använd inte plast i onödan. Behöver knappast förklara denna mer än så? Skippa den onödiga plastpåsen, punkt.

corinnespark.jpg

Mina mål för att äta mer miljövänligt

Innan vi gick därifrån skulle vi skriva upp våra egna mål för att äta mer miljövänligt. Mitt mål löd såhär.

Jag ska äta så långt som möjligt närproducerad och säsongenlig mat. 

Kanske ett aning diffust mål men som jag ändå tror att kan vara motiverande att uppfylla. Istället för att köpa ris från Kina kommer jag satsa på närproducerat alternativ från Finland. Istället för att äta exotiska bär kommer jag fortsätta äta inhemska bär osv. Sedan ska jag också fortsätta med mina veganska dagar.  

Om några veckor kommer jag summera upp hur mina mål för en mer miljövänlig livsstil har gått. Om du missat mitt första inlägg Miljömedvetenhet utan dåligt samvete så tycker jag du ska spana in det nu! Kram på er. <3

När jag tänker på framtiden

Jag fick en fråga häromdagen vad jag tänker på, när jag tänker på framtiden. Ju mer jag funderar, desto mer blir jag nästan förvirrad. Jag tänker på så mycket.

framtidencorinne.jpg

Jag tänker mig att framtiden innehåller många glada ögonblick men tyvärr även besvikelse och jobbiga tider.

Jag tänker (och hoppas) att framtiden innebär minst en kandidatexamen i handen, med en förhoppning på en magister. Ett brett leende och en stor entusiasm i att äntligen få lägga både tid och energi helhjärtat på att ta mig an arbetslivet.

Jag tänker att framtiden innehåller mycket kärlek. Många fina resor tillsammans med Laban. Stora som små. Nu menar jag alla sorter av livets resor, både de som man utforskar ett annat land men även sådana när man provar något nytt tillsammans. Tar stora steg.

Jag tänker på framtiden med spänning och försöker att inte låta någon oro komma fram. Jag vet att framtiden ibland kommer skrämma mig. Men samtidigt är jag omringad av människor som gör allt väldigt mycket mindre skrämmande. 

Jag har alltid varit en framtidsdrömmare. Drömt om att starta mitt egna företag. Om att föreläsa. Familj. Kommande hem och drömmar som går i uppfyllelse.

Någon kanske tycker att det är onödigt att lägga så mycket tid på att drömma, men för mig är det viktigt. De gör mig motiverad att fortsätta vara nyfiken på livet och allt det har att erbjuda.

När jag tänker på framtiden tänker jag på två tindrande ögon som bara vill veta mer.

Stockholmshelg och önskan om att kunna stanna tiden

Hej kära ni. Har ni haft en bra dag? Min har hittills varit rätt så bra och betydligt lugnare än igår. Hunnit med både skola och möten. Dessutom råkade vi sluta lite tidigare på skolan vilket innebar att jag hann iväg och träna innan mitt första möte för dagen. Det gjorde så gott. 

corinnehostfarger.jpg

I dag tänkte jag inte bara prata om min dag utan istället blicka tillbaka lite mot helgen som varit. Har verkligen försökt ta åt mig feedbacken jag fått kring att skriva mer om min vardag så jag har påmint mig själv om att fota under hela helgens gång så att ni ska få en inblick i vad jag pysslat med.  

På fredagen tog jag flyget rätt tidigt på morgonen till Stockholm. Steg in genom dörren vid tio och slog på datorn. Därefter följde ett antal timmar med jobb. Så tacksam att jag ibland får jobba distans på fredagar. Det underlättar verkligen mitt liv under de helgerna som jag åker till Stockholm. 

kungsholmen.jpg

På kvällen fick vi gäster och bjöd på vietnamesiska vårrullar och sötpotatissallad. Verkligen en stor favorit. Gästerna hade inte ätit hemlagade vietnamesiska vårrullar tidigare så det var kul att kunna bjuda på något nytt. 

Lördagen började i lugna tecken och precis så som vi vill ha det. När man lever i ett distansförhållande så uppskattar man verkligen lugna helgmorgnar tillsammans lite extra mycket. Samtidigt kan jag tänka mig att man nog gör det i de flesta förhållanden.

cafegast.jpg
cafegast.jpg

Vid lunch mötte vi upp Linnea på Gast Café där vi njöt av en fantastisk lunch med ännu bättre fika. Åt någon kaka med citron som smakade himmelskt. Måste gå tillbaka dit någongång. 

Resten av lördagen spenderades i lugna tecken. Strosade runt i Stockholm o drömde om lägenheter och adresser vi skulle vilja bo på. Vi är riktiga drömmare Laban och jag. Pratar ofta om var vi skulle vilja bo och håller koll på vilka lägenheter som finns till salu. 

Avslutade kvällen med bio och lösgodis. Såg filmen A simple favor som tyvärr inte riktigt gick hem för någondera av oss. Speciellt Laban var extra skeptiskt hehe. 

loparskor.jpg
engstaff.jpg

När jag vakande på söndagsmorgonen var min första tanke att jag bara ville stanna tiden. Tiden går så himla fort när vi är tillsammans och dagarna bara rusar fram. Jag försöker verkligen njuta av dagarna, lämnar telefonen på bordet, stänger av datorn och är i nuet. Men ändå känns det lika ledsamt varje gång man förstår att det snart är dags att säga hejdå igen. Dock har man blivit van vid det nu, så det går ändå rätt så bra.  

Söndagen blev supersocial med både träning med kompisar, brunch och middag. Dessutom fick vi hänga med en underbar Engstaff som gav mig ännu mer längtan efter att ha hund, men det får nog vänta något år ännu. Summa summarum blev det en underbar helg som gärna hade fått gå lite långsammare. Samtidigt betyder det ju att man har det väldigt bra när tiden går så fort! <3

Lättlagad ärtpestopasta med champinjoner och mozzarellaost - Perfekta vardagsmaten

Ärtpestopasta med champinjoner

Att vegetarisk och vegansk mat är tråkig, måste vara århundrades största lögn. Idag tänkte jag dela med mig av mitt recept på ärtpestopasta med smörstekta champinjoner och mozzarellaost. Sprängfylld med smaker och så god! Dessutom tar den max 30 minuter att göra vilket gör den till både en utmärkt vardagsrätt som samtidigt fungerar utmärkt på helgen när man vill äta gott men inte stå för länge i köket. 

Ärtpestopasta med mozzarella
Pasta med ärtpesto och champinjoner

Ärtpestopasta med champinjoner och mozzarellaost 

Recept ca. 4-5 portioner

Till peston:

 •  4 dl inhemska frysta ärter (låt dem tina i rumstemperatur i ca. 30 min innan du använder dem)

 • 4 msk olivolja

 • 1 dl solrosfrön 

 • En stor nypa flingsalt

 • Chiliflakes & Svartpeppar (gärna på kvarn)

 • Skalet och saften från en lime

 • 15 st. basilikablad

 • 10 st. myntablad (Funkar också att använda torkad mynta)

Övriga ingredienser till pastan

 • 1 buffelmozzarella (eller vegansk motsvarighet)

 • 8 st. mellanstora champinjoner

 • Linspasta för 4 portioner (jag brukar använda mig av linspasta men det såklart även bra att använda pasta gjort på vete)

Gör såhär:

1. Börja med att koka pastavattnet i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet börjat koka. Slå på en timer för att hålla koll så att pastan inte blir överkokt.

2. Ta fram en matberedare alternativt en bunke och en stavmixer. Tillsätt alla ingredienser till peston och mixa ordentligt tills peston blivit till en jämn smet utan klumpar. 

3.
Smaka av och tillsätt lite mer av kryddor, örter och lime ifall det behövs. Ibland kan ärterna vara svåra att mixa om de inte hunnit tina upp tillräckligt, låt då peston stå i några minuter i rumstemperatur tills ärterna fått tina lite till, och prova mixa igen. 

4. Putsa champinjonerna och skär bort dåliga bitar. Skär champinjonerna i fyra delar och stek i en klick smör på medelhög värme i några minuter så de får lite färg. Låt champinjonerna vila på stekpannan när de är klara.

5. Häll ut vattnet när pastan är färdigkokt och rör ner ärtpeston i kastrullen med hjälp av en slickepott. Rör om så att peston och pastan blandas och värm snabbt upp pastan. Slå av värmen när pestopastan blivit varm. Smaka av och krydda vid behov.

6. Ställ fram fyra tallrikar. Lägg upp pasta på varje tallrik, toppa med en bit buffelmozzarella och basilika. Tillsätt champinjonerna på tallriken och servera. Hoppas det smakar!

Champinjoner med ärtpestopasta och buffelmozzarella
Vardagsmat som är enkelt

Att övervinna en rädsla

Jag har aldrig gillat mörker. Tycker inte om att gå ensam ute när det är mörkt. Samtidigt är det något jag skulle vilja lära mig att göra, för det finns något som fascinerar mig med mörkret. Eller egentligen behöver jag inte lära mig att njuta av att gå ensam ute i mörkret men jag skulle vilja lära mig att uppskatta mörkret när man är flera.

IMG_0836.JPG

I fredags fick jag ett par nya löparskor av Laban som jag direkt ville iväg och prova. På lördagen snörde vi på oss skorna och drog ut och sprang. Det hade redan blivit riktigt mörkt och Laban föreslog att vi skulle springa i skogen. 

Jag sade lite motvilligt okej och så sprang vi mot skogen. När vi kom fram till stigen vi tänkte springa på bad Laban mig att inte tända lampan utan att jag istället skulle få uppleva något annat än vad jag är van vid. 

Efter det följde en halvtimmes löptur i skogen. Det var riktigt mörkt men samtidigt så häftigt. Jag har aldrig sprungit i sådant mörker och aldrig fått uppleva hur alla sinnen blir extra alerta i mörkret. Plötsligt kunde jag se konturer, löv och ja - allt mer detaljer. Även luktsinnet blev bättre och hörseln likaså. Under löpturens gång rullade benen på och det enda jag kunde koncentrera mig på var att behålla lugnet (fick lite småpanik med jämna mellanrum) och njuta av känslan när alla sinnen är extra känsliga. 

Samtidigt som jag både var stolt över mig själv för att jag vågade och tacksam till Laban som peppade mig att våga så tänkte jag på hur synd det är att man som kvinna måste vara så rädd att vistas utomhus i mörker. Fastän jag hade haft en lampa med mig så hade jag aldrig någonsin sprungit där själv. Jag hade inte kunnat njuta av det överhuvudtaget för det enda jag hade tänkt på var om någon skulle överfalla mig. Så sjuk värld vi lever i. 

Efteråt kände jag mig så pigg och fylld av positiva känslor. För man blir verkligen så energifylld av att öva på att övervinna en rädsla. Fastän det var läskigt var det också så otroligt häftigt. Fick även Laban att lova mig att vi snart ska göra det igen. Jag kommer aldrig våga springa ensam i mörkret och det känns helt okej, men jag hoppas att jag i framtiden kan njuta fullt ut av löpturerna i mörkret med Laban vid min sida.   

Har du sprungit i mörker och varit med om känslan när alla sinnen är sådär superalerta? 

Hur pratar du med dig själv? - Stärk din självkänsla Del 1

I dag vill jag ställa dig som läser en fråga: Hur pratar du med dig själv? Vad tänker du om dig själv? Fundera en stund. Är det snälla tankar eller är du väldigt hård mot dig själv?  Tänker du onda tankar om dig själv?

corinnegronholm.jpg

I dag har vi föreläst med Ellen åt ett gäng högstadie och gymnasielever på ett evenemang i Ekenäs som uppmärksammar internationella flickdagen. Vi pratade mycket om självkänsla och om att vara snäll med sig själv. Som en parentes kan sägas att jag i skrivande stund känner mig så himla varm och glad för att föreläsningen gick så bra. Vill bara föreläsa mer och mer.

Hur pratar du med dig själv?

En av punkterna vi pratade om handlar om just det här med hur man pratat med sig själv. Vi kan lätt bli våra egna fiender. Tänka dåliga tankar om oss själva. Det gjorde jag när jag var tonåring och när jag förstod hur mycket energi och framförallt hur illa det gjorde för min självkänsla, beslöt jag mig för att få en ändring på det. 

Det har gjort en otrolig skillnad på mig och vem jag är idag. Därför vill jag nu köra igång en kort inläggsserie med tre delar om just det här med hur vi pratar/tänker om oss själva. I varje inlägg kommer ni få en uppgift eller en fråga som jag hoppas ni kommer lägga lite tid på och verkligen fundera ärligt på. För din skull.

corinne.jpg

Första uppgiften om självkänsla - del 1

Tänk på hur du pratar och tänker om dig själv. Var uppmärksam och ärlig. Hur går dina tankar? Följ upp dig själv under några dagar. Lägg ingen värdering i vad du märker utan bara observera, som om du vore en annan person som observerade dig själv. 

Vad du ska göra efter det får du veta i del två som publiceras om några dagar. Hoppas du vill vara med! <3