UNDERBARA SAMUNA FRÅN NOOLAN

-- Detta inlägg är skrivet i samarbete med Noolan--

Samunanoolancorinne.jpg-10.jpg

När jag började mitt samarbete med Noolan föll jag direkt för många av deras produkter. En av produkterna som jag fastnade lite extra för var tröjan som jag har på mig på bilderna i detta inlägg. Tröjan heter Samuna och ni hittar den här. Färgen har precis uppdaterats och är nu den perfekta gråa nyansen om man frågar mig, inte för ljus och inte för mörk.

CorinneSamuna5.jpg
Corinne Samuna 8.jpg

Tröjan är lite lösare i modellen men hänger ändå snyggt. Jag har använt den på många olika tillfällen och bara stylat upp eller ner beroende på vad jag ska göra. Häromdagen hade jag den med svarta byxor och höga klackar och nästa dag med blåa jeans och sneakers, så fin oavsett. I början var jag rädd att tröjan skulle klia men jag har inte märkt av något hittills vilket är skönt.

Corinne Samuna 1.jpg

Samuna tröjan är bra på så sätt att den funkar året om. Både som en mysig tröja på hösten och vintern när det är rått utomhus, men också bra nu på våren när man vill ha på en tunnare jacka. Dessutom kommer jag använda den mycket i sommar under sena sommarkvällar, för jag måste erkänna att det alltid blir kallt i något skede av kvällen när man envisas med att sitta ute. Då kommer det vara så skönt att dra på sig denna tröja.

Samunanoolancorinneg.jpg

Som ni vet samarbetar jag med Noolan för att de gör snygga, stilrena kläder med ett hållbart tänk. Deras tanke är inte att massproducera kläder utan att göra unika kläder som fungerar i flera olika lägen och som håller länge. Varje klädesplagg har så bra kvalité. Det är viktigt för mig att de företagen jag jobbar med har ett hållbart tänk och framförallt att ingen tagit skada i processen när något tillverkats.

Samuna.jpg

Bilderna i detta inlägg har bästa fotografen Henriktagit hemma hos mig! Det ni kan se är delar av mitt sov / arbetsrum som även är mitt favoritrum hemma. Tycker färgerna passar bra ihop och dessutom är det så ljust och fint. För mig är ljuset verkligen A och O för att jag ska bli inspirerad och jobba effektivt.

Nu ska jag iväg och möta upp Cessi, kram på er!

KOM MED PÅ MATFOTOKURS

-- I samarbete med Västra Nylands Folkhögskola --

kardemummagrot.jpg

Jag har alltid gillat att fota men de senaste åren har fotograferingen fått en betydligt större del i mitt liv. Det ger mig så mycket och jag har kameran med mig nästan varje dag. När jag fotar kan jag ta fram min kreativa sida.

Något som jag tänkt på länge och som jag ju nämnde igår är att jag vill bli bättre på är att fota riktigt snygga matbilder, speciellt med tanke på att en kategori på bloggen är just matrecept. Jag älskar att laga mat, komma på nya recept och att fota, men känner att jag inte alltid får till matbilderna så som jag skulle vilja. Jag har en vision men får helt enkelt inte till det.

Corinnelagarmat16.jpg

Västra Nylands Folkhögskolasom jag och Ellen hade vår första kurs hos (klick) ordnar olika kursen under årets gång och till min glädje en fotograferingskurs i matfotografering! Kursen vid namn Matfotografi - Lär dig fotografera mat på ett estetiskt vis äger rum den 16-17 Juni och är alltså en två dagars kurs.

Under de två kursdagarna kommer vi laga god vegansk mat och lära oss mer om både fotografering men även hur man snyggast lägger upp maten och hur man ska tänka när man vill skapa snygga och enhetliga bilder. Kursen är tänkt för dig som gillar att laga mat, fotografera och som känner att du vill bli ännu bättre på detta.

Kanelbullar.jpg
Kanelbulle.jpg

Det som jag ser mest fram emot med kursen är att få lära mig mer kring hur jag ska tänka när jag fotograferar mat, vilka vinklar som funkar bäst osv. Sedan ska det även bli roligt att lära sig hur man kan göra en bild och maträtt snyggare med små detaljer. Just nu blir det att jag fotar så som det ser ut utan att riktigt veta hur jag kan göra för att bilden ska bli ännu snyggare.

Både jag och Ellen är redan anmälda och jag tycker att även du som läser borde anmäla dig om detta är något du tycker vore intressant. Är helt säker på att det kommer bli superkul! Du kan läsa mer om kursen HÄR och så hittar du även anmälningsblanketten där. Hoppas vi ses i Juni <3

MINA FEM BÄSTA EKONOMI TIPS

-- Detta inlägg är skrivet i samarbete med SAMBLA --

corinnejobbar.jpg

Hej på er! Såhär i jultider kan det lätt skena iväg på pengafronten i och med julklappar och traditioner. Därför tänkte jag dela med mig av mina fem bästa tips för att hålla koll på ekonomin. Detta inlägg är som sagt i samarbete med Sambla som är en tjänst som jämför olika bankers villkor och räntor när du ska ta lån. Nåväl, dags för tipsen!

1. Håll koll på dina utgifter! Ladda ner en budget app som är simpel och enkel att använda. Jag använder mig av en app som heter Daily Budget och tycker den funkar bra. Den är simpel och har inga extra funktioner. Jag skriver bara in hur mycket inkomster jag har efter skatt, regelbundna fasta utgifter till exempel hyra och så hur mycket jag vill spara per månad. Sedan räknar appen ut hur mycket jag har att leva på per dag, efter de fasta utgifterna och sparpengar.

Varje gång jag köper något, ja varenda liten euro eller cent, så skriver jag in det i appen. Då räknar den ut hur mycket jag har kvar, om jag är på plus eller minus osv. Har förut försökt hålla koll på min budget i en excel fil men det har inte funkat, jag har alltid glömt bort att fylla i den. Nu har jag däremot hållit på med appen i över ett år och tycker det funkar superbra. Bara man får in en rutin att skriva in genast efter man köper något så är det inga problem.

Dessutom är det skönt att hålla koll och slippa oroa sig över att man lever över sina tillgångar, samtidigt som jag också vet när jag kan unna mig något. Rekommenderar verkligen alla att börja hålla koll på sin ekonomi. Det blir lätt att man tror att man har mindre utgifter än man egentligen har samtidigt som det skapar onödig stress att inte veta hur ens ekonomiska situation egentligen ser ut.

frukost.jpg

2. Se över dina matkostnader och överlag din matkonsumtion. Slänger du ofta mat? Har du höga matkostnader? Det första jag tycker du ska göra är att se över hur mycket mat du slänger per vecka. Målet är så lite som bara möjligt. Använd alltid all mat, spara och frys in om det blir över. Börjar frukter se lite övermogna ut? Skär dem färdigt och frys in och använd i en smoothie senare. Sedan är mitt största tips att äta mer vegetariskt, det har verkligen dragit ner på mina matkostnader mycket!

kaffefazer.jpg

3. Undvik onödiga utgifter och minimera det som minimeras kan. Tänk många bäckar små. Till exempel takeaway kaffe är en riktig klassiker som lätt blir en liten utgift som i slutändan blir till en stor. På de flesta ställen får man ta med sig kaffe om man har en egen mugg. Försök att ta med dig kaffe hemifrån så att du inte behöver gå och köpa kaffe på vägen. Unna dig själv istället ett cafébesök ibland då när du har tid att sitta ner och ekonomi för det. Att bara slänga i sig dyrt kaffe i farten känns så onödigt samtidigt som det är dåligt för din ekonomi.

4. Ta aldrig snabblån. Om du måste ta lån så rekommenderar jag att ordentligt fundera igenom beslutet och hurdant lån du tar. Undvik alla former av snabblån som sms-lån mm. Ta hjälp av tjänster som jämför lånens villkor & totalkostnad så som Sambla, som detta inlägg är skrivet i samarbete med. Ibland måste man ta lån, till exempel om man ska köpa bostad, men det är verkligen en enorm skillnad på olika lån så se till att ha koll på allt vad lånet innebär innan du skriver under något!

201712212054266210_sbig.jpg

5. Rensa, sälj och köp med de pengarna. De flesta av oss har troligen alldeles för mycket saker och kläder. Ändå köper vi mer, troligen för att man tröttnat på det man har. Jag brukar ha som regel att jag bara får köpa nya kläder på pengar som jag fått när jag sålt bort gamla kläder. Har jag inte fått några kläder sålda, finns det inte heller möjlighet att köpa nya.

Detta tycker jag funkat bra, ibland kan jag erkänna att jag fuskat men jag försöker verkligen hålla mig fast vid detta. Det är ju ingen idé att köpa nytt om man redan har en massa kläder. Bättre att sälja bort det som inte används så att någon annan kan glädjas åt det istället. På tal om det, satsa på second hand! Bättre för din plånbok och för hållbar konsumtion!

Vilka är dina bästa ekonomi tips?

FROLLA BY NOOLAN

*** Detta inlägg är skrivet i samarbete med NOOLAN ***

CorinneFrolla.jpg

Godkväll och hälsningar från Uleåborg! Nu när det bara är några dagar kvar till jul så vill jag passa på att visa er min nya klänning från Noolan, som jag har ett samarbete med just nu. Vill du veta mer om Noolan och varför jag tycker det är ett så bra företag, så kan du spana in detta(klick) inlägg.

Varför jag valt just denna klänning är för att den passar fint såhär i juletider, men även på andra tillfällen förstås. Klänningen heter Frolla och är gjort av 100% ull. Den känns skön mot huden och sticker inte alls.

CorinneFrollanoolan.jpg
CorinneFrolla.jpg

Jag gillar när kläder är stilrena, snygga och sitter bra. När de funkar i alla lägen oavsett om det är fråga om fest eller en arbetsdag. Jag har använt klänningen både med klackar, på festligare tillfällen och på jobbet med stövlar. Gillar när man kan piffa upp den lite för att passa in på fest, men att den också kan användas som en snygg vardagsklänning.

Corinnehanderringar.jpg

En detalj som finns på många av Noolans kläder är dessa hål för tummarna. Så bra när det är lite kyligt utanför och man lätt blir frusen så som jag. Här ser ni också hela samlingen med ringar som jag har på mig varje dag. Skulle ni vilja veta mer om dem, varför jag har på mig dem och vad varje ring har för historia?

Corinne.jpg

Bilderna är tagna på Senatstorget i Helsingfors, en fin dag i December. Vi hade så tur med vädret. Det började nämligen regna precis efter vi var klara, härligt att ha turen på sin sida. Som ni kan se på bilderna var det en väldigt rolig fotostund.

Det är lätt att fotograferas när man har snygga kläder på sig, som man vet att sitter bra. Då behöver jag inte fundera på att räta till kläderna utan kan istället fokusera på att slappna av och ha kul.

Corinnesenatstorget.jpg

Den här klänningen kommer jag ha på mig under julen, kan dock inte bestämma mig om jag ska ta den på julafton eller jul annandag, det återstår att se! Om du är nyfiken på att se mer av Noolans kollektion kan du antingen spana in deras hemsida (klick) eller besöka deras butik & showroom på Kaptensgatan 26 i Helsingfors eller på Alholmsgatan 5 i Jakobstad.

Alla bilder i detta inlägg är tagna av duktiga Henrik von Martens. Är du i behov av en fotograf, så tveka inte att höra av dig till honom! Nu ska jag iväg och äta middag. Har jobbat i 13 timmar i sträck idag så är rätt slutkörd. Ha en fin fortsatt kväll, kram!

ALMA COAT BY NOOLAN

-- Detta inlägg är i samarbete med Noolan --

Godkväll kära ni. Idag vill jag prata om kläder. Jag tycker det är viktigt att hitta och använda kläder som du känner dig bekväm och fin i, som får dig att sträcka på dig lite extra. Dessutom vill jag hitta kläder som är hållbara, som inte skadat någon annan i tillverkningen (vilket tyvärr blir allt svårare) och som passar i många olika lägen.

När jag var på I Love Me mässan i Helsingfors stötte jag på det österbottniska märket Noolan och förälskade mig i deras kläder på en gång. Noolan prickar av alla punkter på min önskelista angående kläder, och idag kan jag med glädje dela med mig av samarbetet vi har börjat tillsammans.

Noolan grundades år 2000 av designer Marja Rak. Noolan är ett hållbart lifestyle brand som skapar snygga, tidlösa kläder för kvinnor, inspirerade av de nordiska landskapen. Alla produkter är gjorda av linne och ull, båda 100% naturliga material.

Under de senaste veckornas gång har jag träffat personerna bakom Noolan några gånger, och passade då på att fråga Marja vad tanken bakom Noolan är. Enligt Marja är dagens unga damer och kvinnor i behov av stiliga, eleganta och tidlösa kläder för alla lägen. Tanken med Noolan är att alla plagg ska funka lika bra till vardags som till fest och med hjälp av rätt accessoarer kan man piffa upp helheten beroende på om man ska på till exempel jobb eller fest. För Marja personligen är det viktigaste att kläderna sitter bra och att material och mönster passar ihop.

Det som jag tycker är så bra med Noolan är att kläderna är designade och producerade i Finland. Det känns rätt att använda kläder som är producerade i Finland. Samtidigt är varje klädesplagg av högsta kvalité, de är unika och sitter perfekt. Kläderna är hållbara vilket jag gillar väldigt mycket, tycker det är så mycket bättre att satsa på några plagg som verkligen håller än att överkonsumera, så som vi har en tendens att göra i dagens samhälle.

Jag har på mig kappan Alma i färgen Dark Grey, du hittar den på deras hemsida HÄR. Den är härlig speciellt nu när det är ruskigt ute, huvan har räddat mig flera gånger när det dragit om öronen. Jag gillar de stora fickorna och att den sitter så fint. Har använt den varje dag sedan jag fick hem den, en ny favorit hos mig.

Vi knäppte dessa bilder med Linnea för någon vecka sedan när det råkade vara soligt och fint utomhus. Måste säga att det var superkul att fota dessa bilder. Vi provade lite olika ställen och sätt att fota på och jag tycker vi lyckades riktigt bra! Det gör jag gärna om igen. Hoppas ni också gillar dem och att ni vill kika närmare på Noolans kläder.

Nu ska jag iväg på klassträff med min klass från lågstadiet. Tänk att man redan blivit så gammal att man börjar ha klassträffar haha. Kram på er!

Alla foton i detta inlägg är tagna av bästa Linnea Kankaanpää.

#nouwoutift #collaboration

Guldkanter i mitt hem

- Detta inlägg är i samarbete med Come To Finland -

Godkväll kära ni. Hoppas ni haft en fin start på den nya veckan. Idag tänkte jag vi skulle prata lite mer om mitt hem, var ett tag sedan sist. När jag började projektet Mitt Hem, som jag skrivit om här i bloggen, bland annat HÄR kollade jag mycket runt på olika sidor och landade på sidan CometoFinland (klick) . Förälskade mig rätt snabbt i produkterna och ännu mer, när jag såg dem hemma hos min kompis mamma, där de pryder många av hennes väggar. Speciellt två produkter fastnade jag för, en av dem får ni se i framtiden och den andra ska jag presentera åt er idag. Det är nämligen så att jag har glädjen att göra ett samarbete med Come to Finland!

Vad är Come To Finland och hur ser företagets historia ut i korthet?
Come to Finland grundades av Magnus Londen. Företaget bildades genom att Magnus kom på, efter att ha fönstershoppat i Helsingfors centrum och förälskat sig i en originalaffisch från 1930-talet, att han ska bli affischjägare. Sen dess har han samlat på sig affischer som lett till att Come to Finland grundades. Come to Finland är ett företag som gör designprodukter baserade på finländska reseaffischer. Företaget växer hela tiden och är ett viktigt kulturprojekt. Varje affisch har sin egna historia, kultur och bakgrund. Nuförtiden säljs affischerna runt hela världen och pryder många hem. De olika produkterna går att hitta på deras hemsida (klick). Där kan ni hitta allt från affischer till kalendrar och postkort.

I och med vårt samarbete har jag fått inreda mitt hem med Come to Finlands härliga produkter. Det har varit kul att bläddra igenom deras katalog och besöka deras kontor, där jag gick omkring och beundrade alla produkter. Jag fick själv välja vilka produkter som jag tycker passar in hos mig, och en del av dem tänkte jag visa åt er idag, och de andra får ni se i framtiden. Vi börjar med två produkter som numera hittas på min vardagsrumsvägg hemma, nämligen de två inramade bilderna ovan.

Dessa två planscher kan ni hitta här och här. Jag valde att rama in dem i svarta ramar, för att ge dem en stark känsla i rummet och för att de skulle sticka ut lite. Dessa två tavlor betyder mycket för mig och tänkte dela med lite kring vilka känslor de väcker samt lite fakta bakom deras historia.

Tavlan till vänster heter Smörgåsbordet och påminner mig om havet och mitt intresse för mat. Samtidigt påminns jag även om min pappa, eftersom det råkar sig att det är pappas gamla arbetsgivare som är skriven på tavlan. När jag var liten åkte vi mycket med Sverigebåten till Stockholm i och med pappas jobb, så denna tavla för mig tillbaka till mina barndomsminnen vilket är väldigt härligt.

Historien bakom denna bild har, så som tydligt framkommer på bilden, med båttrafiken mellan Sverige och Finland att göra. Den är illustrerad av Erik Bruun och publicerad år 1957. Denna affisch är uppdaterad när fartygsföretagen BORE, FÅA och SVEA-linjen sammanslöts och blev till nuvarande Silja Line. Då gjordes affischen om och slutresultatet är den affischen som nu går att köpa.

Tavlan till höger heter "Close your eyes" och fångade mitt hjärta direkt. De finns så mycket i denna bild som får mig att känna stora känslor. Jag tycker färgkombinationerna är så vackra och den passar verkligen perfekt hemma hos mig. När jag ser på den ser jag mig själv. En person som har många järn i elden, men som har ett inre lugn och som vågar följa sitt hjärta mer för varje dag. Jag ser de små detaljerna som gör henne till just den hon är. Varje pusselbit är viktig. Jag ser styrka, lycka och kärlek.

Dessutom har den några budskapsord som jag själv kunde skrivit nämligen:

"Close your eyes. Follow your heart. Find your dreams. "

Dessa meningar läser jag nuförtiden varje dag, och de får mig att känna mig så glad och varm inombords. Perfekt att ha uppe på väggen om du frågar mig. Affischen är skapad av artisten Adrienn Széll som skapade bilden åt sin fyraåriga dotter. Széll och hennes familj lever i Ungern men besöker ofta Finland. De har förälskat sig totalt i Finland och känner sig som hemma här. Varje detalj på bilden föreställer minnen från tiden hon spenderat i Finland. Affischen vann tredje pris på Come to Finlands affischtävling "My Finland travel poster contest" år 2017.

Nu har ni fått se lite mer hur det ser ut hemma hos mig. Älskar verkligen ljuset och hur alla detaljer kommer så snyggt fram. Hörs imorgon, kram!

MB TRADING SAMPLE SALE

- Detta inlägg är skrivet i samarbete med Oy Micky Björkholm Trading Ab -

Igår besökte jag min samarbetspartner Mb Tradings utförsäljning av deras höst och vårkollektioner. Tog med mig mamma och vi hittade båda två en massa fint. Speciellt mamma fyndade mycket då hon hittade plagg som hon länge sökt efter. Priserna var dessutom helt otroligt bra, träningströjor till halva priset, jackor till halva priset, skor till halva priset - ja ni fattar. Passade på att fota lite för att kunna visa åt er!

Utförsäljningen är i full gång och håller på ännu imorgon från 9-15 så om ni har möjlighet att gå in och kika rekommenderar jag verkligen er att göra det. Ni hittar Mb Tradings showroom i Helsingfors på Runebergsgatan 60B, andra våningen. Ring på summern om dörren är låst.

På utförsäljningen säljs både modellexemplar samt andra plagg. Utbudet är stort, mestadels hittar du träningskläder men även vardagskläder! Storlekarna är S-M för damer och M/L för herrar. Även barnkläder finns. De märken du kan hitta på utförsäljningen är:

- ODLO: Min samarbetspartner med världens bästa träningskläder!

- ILSE JACOBSEN: Snygga damkläder bland annat vackra klänningar, lättvikts dunjackor och vårjackor som håller vatten.


- ALPINE STARS: Sportiga kläder för män

- REDGREEN: Stiliga kläder för både dam och herr

- PANOS EMPORIO: Badkläder i bra kvalité

- PAUL & SHARK: Italienska modekläder för herr och dam

- LONGBOARD: Förmånliga casualkläder för barn och vuxna


Ni kan även hitta en hel del olika skor, både för damer och herrar. Kärade ner mig totalt i dessa ljusröda skor, dock var de i storlek 38 vilket är snäppet för litet för mig. Måste försöka hitta liknande någon annanstans hehe. Som sagt, har du någon minut över och är i behov av nya fräscha träningskläder eller vardagskläder så ta dig till Runebergsgatan 60B, jag lovar du kommer inte gå ut därifrån tomhänt!

Hur ska jag klä mig på löpturen?

- Detta inlägg i samarbete med Mb-Trading och i fokus träningskläder från ODLO -

Som ni kanske kommer ihåg har jag lite förvånande fastnat mest för att springa långa löpturer efter jag lade ner min elitkarriär. Under karriärens gång tyckte jag inte alls om att springa. Tyckte mest det var jobbigt och kände mig som en elefant när jag sprang. Under våren har jag dock tränat mest löpning och märker hela tiden hur det blir lättare för varje gång. Vi har löpt mycket ihop med mamma, roligare att träna tillsammans än ensam. Löpning har gått från att vara något jobbigt och tråkig till något väldigt härligt.

IMG_5757

Eftersom det kan vara knepigt att veta hur man ska klä sig nu på våren när man ska ut och löpa tänkte jag berätta hur jag klär mig just nu. Jag använder mig av lager - på lager metoden, dvs. flera tunna lager på varandra istället för bara ett tjockt. Det är bättre att hellre måsta ta av ett lager än att svettas som en tok under passets gång.

Samtidigt ska man också klä på sig tillräckligt med kläder så man inte fryser. Det gäller med andra ord att hitta en balans. Det är viktigt att tänka på vilken tid på dygnet du tränar när du väljer kläder. På dagen om solen strålar är det betydligt varmare nu såhär på våren, än vad det är senare på kvällen eller tidigt på morgonen när solen inte värmer.

Nedan hittar ni de träningskläder jag har haft under senaste tiden, har lagt in alternativ för dag och kväll. Enligt mig är denna kombination perfekt, blir varken för varmt eller för kallt och jag känner att jag kan röra mig fritt i kläderna. 

SUW_Oth_1617_130291_349001

Lager på lager metoden försäkrar att du klätt dig rätt till löpturen

  • Träningstopp t.ex. denna. Jag brukar ha på mig en vanlig träningstopp längst under som är närmast huden och suger åt sig svett. Samtidigt är det skönt att ha på sig en topp som inte åker upp utan håller magen varm.

  • Långärmad träningströja. Om jag springer på dagen när det är varmare brukar jag använda mig av denna (klick). Om jag däremot springer på kvällen brukar jag ha den som jag har på bilden ovan, den hittar ni här. Speciellt den långärmade som ni ser på bilden ovan har jag kärat ner mig totalt i. Tycker den är så fantastiskt fin samtidigt som den är perfekt att springa i. Sitter som ett smäck och är otroligt lätt att röra sig i. Skulle jag rekommendera en produkt att köpa denna vår, skulle det vara denna.

  • Vintertights, ni hittar mina här. Ett stort fel många gör är att de glömmer bort att klä sig tillräckligt varmt på benen under våren. Det är viktigt att hålla musklerna varma och därför använder jag mig av ännu ett tag av ett par lite tjockare tights. Kommer troligen använda dessa minst en månad ännu.

  • Fleece eller jacka: Eftersom jag lätt känner mig instängd om jag springer i en jacka, oavsett hur väl den andas brukar jag ha på mig en fleece som mitt högsta lager när jag springer. Då funkar denna bäst. Föredrar du dock en jacka skulle jag rekommendera någon av Odlos vattentäta, till exempel den som du ser på bilden ovan. Den brukar jag använda när jag går promenader, fantastiskt skön och framförallt otroligt snygg!

Kosmetiikka Helmi & LCC

- Detta inlägg är i samarbete med Kosmetiikka Helmi - 

Som ni vet är mitt liv rätt så fartfyllt. Det är sällan jag har mycket tid att lägga på att fixa mig och de produkter jag använder ska göra vad dem lovar för att de ska få vara med i min dagsrutin. I och med att jag tränar en del blir också mitt hår snabbt smutsigt vilket innebär att håret måste tvättas några gånger i veckan.

I samarbete med Kosmetiikka Helmi (Klick) har jag nu fått prova på en del produkter från märket Löwengrip Care & Color. Som ni säkert vet är detta Isabella Löwengrips egna märke. Jag har några tidigare erfarenheter av märket men kände ändå att det var ett märke jag var väldigt nyfiken på då jag hört mycket om det.

Jag tänkte nu berätta vad jag tyckt om varje produkt samt utse två favoriter. Dessa åsikter är 100% mina och ärliga, inte påverkade av varken Kosmetiika Helmi eller LCC.


GOOD TO GO LIGHT DRY SCHAMPOO
Detta torrschampo är verkligen det bästa torrschampot jag någonsin testat. Jag vet att även andra bloggare varit väldigt nöjda med denna produkt, bland annat Jennifer tipsade om den häromdagen. Detta torrschampo gör vad den lovar, håret blir fräscht och inte alls stripigt eller platt. Den doftar inte starkt och håller länge. Jag har provat den andra versionen av Good to Go och jag tycker denna light version är otroligt mycket bättre än originalversionen.

LONG LASTING SHAMPOO
Schampot skummar bra och är lätt att använda. Doften är dock lite för sötsliskig och stark för min smak. Håret blir rent och fräscht efter tvätten. Att mitt hår skulle hållas rent längre har jag dock inte ännu märkt av. Har provat produkten nu i två veckor så kanske resultatet börjar krypa fram om ett tag, vi får se.

THE CURE REPAIR AND SHINE CONDITIONER
Detta balsam gör håret lätthanterligt och mjukt. Jag som har blont hår har ibland svårt med vissa balsam då det inte ger tillräckligt med fukt åt mitt hår men jag tycker detta balsam fungerar bra. Även här är jag lite skeptiskt till doften som är väldigt stark. Visst är det härligt med doftande produkter men för mig blir det lite mycket av det goda.

THE CURE QUICK DRY VOLUMIZING LOTION
Produkten är en leave-in lotion för håret som ska förkorta torktiden, ge håret värmeskydd, volym och fyllighet till längderna. Jag tycker produkten ganska långt gör vad den lovar. Upplever att mitt hår får mer volym och tycker det är viktigt med värmeskydd när man fönar håret. Att den skulle förkorta torktiden har jag inte riktigt kommit fram till om jag tycker. Första gången jag provade produkten märkte jag ingen skillnad alls medans jag andra gånger tyckte mig märka skillnad. Även denna har den samma starka och lite för söta doft som schampo och balsamet. Dock försvinner doften lite och lämnar efter sig en lämplig mängd. Upplever att mitt hår doftar väldigt gott men inte för mycket när det torkat.

THE CURE - HAIR MASK
En hårmask som reparerar och skyddar skadat hår samt ger mycket fukt. Har inte hunnit prova produkten så många gånger ännu men hittills tycker jag den håller vad den lovar. Dock måste jag även här lyfta fram att doften är väldigt stark. Att använda både schampo + hårmask + balsam + leave in lotion ger en rätt så stork dos av doft. Dock stannar inte doften kvar så länge i håret men för någon som är doftkänsliga kan det vara en bra detalj att tänka på.

HOME SPA -HAND SOAP & HOME SPA - HAND BALM
Två produkter från LCC Home Spa serie. Doftar otroligt gott, inte för starkt och inte för mycket. Doften är helt underbar, kan inte sluta sniffa på mina händer. Jag som har väldigt torra händer med hud som behöver väldigt mycket fukt är helt förvånad över hur bra handkrämen är! Verkligen en härlig överraskning.

Så till slut mina två favoriter som denna gång blev Handkrämen från Home Spa serien och Torrschampot. Dessa har verkligen varit i flitig användning från första stund och blivit två favoriter som finns i mitt badrumsskåp just nu.

Överlag är jag väldigt nöjd med produkterna och kommer absolut använda varenda droppe av varje produkt. Torrschampot och handkrämen kommer 100% säkert hänga med mig länge. Är du sugen på att gå och kolla närmare på produkterna kan du gå till Kosmetiikka Helmi som du hittar på Munksnäs Allén 9 i Helsingfors. Ni hittar deras hemsidor HÄR där ni kan kika närmare på deras verksamhet.

Ps. Imorgon har Kosmetiikka Helmi sin 77 års födelsedag och de bad mig bjuda in alla mina läsare till deras födelsedags firande. På plats kan man prova LCC produkter och en representant från LCC kommer även finnas på plats. Nedan hittar ni inbjudan, dock endast på finska.

Något positivt att fortsätta jobba med!

thumb_img_2785_1024 img_2724

För att lätta upp stämningen lite efter gårdagens tråkiga nyheter tänkte jag berätta något som är superpositiv mitt i allt det jobbiga. Jag tror att det är viktigt att sörja, men också tänka framåt och försöka se positiva sidor. Ska vara ärlig och säga att just positivitet varit svårt under de senaste veckorna och jag har flera gånger sagt att jag inte orkar tänka positivt. Nu när jag fått smälta detta lite och tankarna är klarare, så finns det faktiskt några riktigt positiva saker. Tänkte börja med en av dem som verkligen känns så otroligt roligt, underbart och  ja ALLT.

thumb_img_2185_1024 thumb_img_2148_1024Det är nämligen så att fastän jag inte längre kan elitidrotta så kommer jag såklart att fortsätta vara lika intresserad av hälsa och kost, kanske till och med mer nu när jag ska leva ett "vanligt liv". Jag kommer såklart fortsätta blogga och vet ni vad?

JAG KOMMER FORTSÄTTA MITT SAMARBETE MED ODLO  <3

Hur roligt är inte detta!
Att föreslå åt Patricia att fortsätta vårt samarbete med Odlo kändes självklart för mig och under mötet förra veckan fick jag veta att även de på Mb Trading tyckte vi skulle fortsätta samarbeta. Detta känns verkligen galet roligt och jag är så motiverad att fortsätta med vårt samarbete och göra allt ännu bättre. Bloggens innehåll kommer ändras lite nu i och med stora förändringar i mitt liv, men mer om det i ett annat inlägg. Kram på er och hoppas ni gillade denna nyhet!

thumb_img_3755_1024thumb_img_1949_1024thumb_img_3632_1024