FEMRÄTTERS OCH TECKEN PÅ ATT JAG BÖRJAR BLI GAMMAL

mathanaholmen-3.jpg
mathanaholmen-2.jpg

Hej på er. Har ni haft en fin Valborg & 1sta Maj? Min har varit så bra. Valborgsfirandet på Hanaholmen var helt fantastiskt med en fin femrätters middag och underbara vänner. Vi var ett rätt så stort gäng till sist och Cessi & Seba, som stod som värdar, hade verkligen fixat en kväll i toppklass åt oss. Bilderna är på några av rätterna från igår, så gott. 

Idag mötte jag upp ett gäng vänner vid elva för traditionell 1sta Maj brunch och därefter har dagen spenderats i lugna tecken och avslutats med lite bloggjobb såhär på kvällskvisten. Trots att jag inte druckit någon alkohol under dessa festdagar så känner jag mig helt totalslut. Det tar på krafterna att vara social och uppe sent på natten. Är detta de första tecknen på att man börjar bli gammal, haha? Är ju trots allt dags för min födelsedag om under en månad. 

Nä vet ni, innan detta inlägg slutar med en lång djup fundering kring att bli gammal så tror jag att jag avrundar här och konstaterar att Valborg & 1sta Maj år 2018 blev en riktig fullträff. Så tacksam för livet, mina underbara vänner och allt jag får uppleva. Kram!

mathanaholmen.jpg

BLOGGBRUNCH OCH CHOKLAD MED JORDGUBBAR

ljus.jpg

Ledigheten har verkligen börjat optimalt med en mysig tjejkväll på fredagen och så en rolig bloggbrunch hemma hos mig igår. Igår vaknade vi kring nio med Ellen för att förbereda vår del av brunchen och lite senare anslöt ett glatt gäng tjejer bestående av Jennifer, Daniela Jennifer och Melina.  Vi hade kommit överens om att alla skulle hämta något till brunchen och det var ingen dålig brunch vi radade upp.

rosor.jpg

Vi hade egentligen önskat att ha en picknick utomhus men i och med att det inte är så varmt ännu så hade vi helt enkelt picknick inomhus på mitt golv istället. Vi fixade till med kuddar och filtar och en massa god mat och så satt vi i flera timmar och åt och pratade. Ett himla bra koncept som gav härlig energi. 

Alla tjejer är mina vänner sedan förut men flera av dem hade aldrig träffats tidigare så det var roligt att de nu fick träffas och lära känna varandra. Jag gillar verkligen när ens vänner också blir vänner för då kan man börja umgås allihopa. Samtalsämnena flöt på i bra takt och vi hann både prata igenom djupa områden och lite lättsammare. 

bloggbrunch.jpg

Som ni kan se fanns det de mesta man kan önska sig på ett brunchbord, eller golv i detta läge hehe. Vi hade nybakt Grahamsbröd (recept), en fruktsallad med olika sorters kvarg att toppa med, goda ostar med marmelad och croissanter. Avokado & olika pålägg, bär, halloumisallad, kokosbollar och bananpannkakor.

Till det ännu blåbärskaffe samt te och en juice. Jag tror att jag nu fick med allt, men kan bra hända att jag glömt något för det fanns så himla mycket gott. Brunchen höll på till eftermiddagen och till min glädje blev det lite kvar så idag har jag ätit rester till frukost. 

brunchmedjordgubbar.jpg

Idag har jag snöat in mig på en ny serie som heter Sommaren med släkten. Någon som sett den? Väldigt rolig och får mig att längta extra mycket till sommaren. Har både skrattat och skämts för deras skull för det händer verkligen så mycket tokigheter. Stort tips om du letar efter en serie att kolla på! 

I övrigt har denna dag gått i ganska lugna tecken vilket verkligen behövs. Var ute och sprang en vända idag och det kändes riktigt bra faktiskt. Ikväll ska jag bli bjuden på skaldjurspasta med vitlöksbröd och till efterrätt ryktas det om jordgubbar med choklad. Inte så illa med andra ord. Hoppas ni får en grym söndag kväll, kram!

hallonrosor.jpg

 

 

 

TRE DAMER SOM PEPPADE MIG TILL ATT VÅGA TA STEGET

flaggstanglojo.jpg
lojoflaggstang.jpg

Igår när sidan lanserades sade jag att jag skulle berätta lite närmare om vad som fick mig att ta steget till att slutföra hela projektet kring att flytta bloggen. Ni kanske minns att jag skrev förra fredagen att jag hade åkt ut till ett vackert hus och jobbade med något stort. Varför vi åkte ut dit ska jag berätta om lite senare i veckan men nu till dagens tema. 

Som ni nu kanske förstår var det ju bloggen som jag skrev om då i inlägget i fredags, men vad var det egentligen som gjorde att jag vågade ta steget till att fullfölja flytten? Som bakgrund kan ju nämnas att detta inte var ett förhastat beslut utan något jag funderat på ett bra tag. Jag har skrivit listor, drömmar, mål, funderat på framtiden, vad jag vill och så vidare. 

Malincorinnekuggeblogathon.jpg

En stor orsak är framtida arbetsmöjligheter för mig, jag ville samla allt mitt material på en egen sida, där jag äger allt och har oändliga möjligheter. Det var väldigt viktigt för mig. Men de som fick mig att våga ta steget, som peppade mig att chansa (för det finns så mycket som kan gå snett när man flyttar x-antal inlägg från en sida till en annan + lägger ner pengar på det och dessutom har en långsiktig plan med det hela) var tre underbara damer som alla var med på resan till det vackra huset. 

Vad gjorde dessa damer då? Jo de hjälpte mig att lista upp plus och minus. Ställde svåra men rätta frågor som att varför jag inte vågar ta steget, vad skrämmer mig, vad vill jag? Ibland skrek de rakt ut med bestämda men snälla röster: " VAD VÄNTAR DU PÅ?" 

Förutom att de frågade och diskuterade saken med mig så inspirerade och peppade de också mig, mer än vad jag tror dessa damer förstår. Att jag vill jobba med bloggen på ett långsiktigt plan har alltid varit tydligt för mig, men det och mycket mer kring min arbetskarriär blev ännu tydligare under detta dygn. Vem är dessa damer då?

kuggeblogathon.jpg
Jenniferblogathon.jpg

Jo, damen till vänster är egenföretagaren Kugge som är hejdundrande duktig på att skriva och uttrycka sig i text. En bok har hon skrivit och nästa är på gång. Dessutom är hon en härlig tjej som står upp för sig själv och förstår sitt egna värde. Det var även hon som introducerade mig till Squarespace där jag nu byggt bloggen, tänk vad bra!

Damen till höger är Jennifer som är en svensk tjej som förstått att det enda rätta är att flytta till Finland, hehe. Jennifer jobbar också som egenföretagare och tog det stora steget från att sluta på sitt fasta jobb och satsa fullt ut på det egna företaget för under ett år sedan. Hon peppar mig att våga, att tänka långsiktigt och att förstå värdet i det jag gör. Dessutom lugnar hon ner mig och får mig att tänka tydligt när jag är som mest velig. 

Malinblogathon.jpg

Sist men absolut inte minst har vi Malin som jag nyligen lärt känna via Jennifer. Ändå känns det som att vi känt varandra en lång tid för vi har direkt kommit så bra överens. Även Malin är egenföretagare, full av idéer och har en härlig inställning till livet. Hon sprider verkligen glädje runt omkring sig och är så duktig på det hon gör. 

Vad har dessa tjejer gemensamt då? Vad är det som inspirerat mig så mycket förutom deras peppande ord? Jo att de alla tagit sig en god bit på resan som jag själv också vill göra; Att bygga något eget, vara egenföretagare, jobba för sina mål och drömmar. Att få se hur de jobbar, höra hur de pratar och tänker - ja det ger mig så mycket inspiration och fyller mig med energi. En energi som gör att jag sätter otaliga timmar på att flytta min blogg till eget, för att själv också ska kunna börja resan mot något stort. Det ni, det är inte så dåligt, inte dåligt alls. <3

HITTA MOTIVATIONEN TILLSAMMANS MED EN KOMPIS

kaffetryffel.jpg
elfantkahvi.jpg

Idag på eftermiddagen hade jag verkligen noll inspiration & motivation att sitta mig ner och jobba med både administrativa grejer och jobb. Efter en rätt lång dag kan det ibland kännas riktigt tungt att man måste vara effektiv ännu några timmar till. Dock är det omöjligt ibland att bara strunta i allt och ta en ledig kväll och därför är det bra att hitta ett system som fungerar. Det har jag och Cessi gjort.

Nuförtiden brukar vi mötas upp på olika caféer eller hemma hos mig och plugga / jobba tillsammans. Först börjar vi med att snacka lite om ditt och datt och så börjar vi jobba. Idag möttes vi upp på ett café i Helsingfors och tog först en fika tillsammans och därefter började vi jobba med det som vi behövde få gjort. Nedan några tips för att jobba effektivt tillsammans!

Aprilkalender.jpg

Tips för att jobba effektivt tillsammans

1. Jobba i en omgivning som är tillräckligt lugn och ljus. Om det är mörkt i utrymmet är det svårt att inte spänna sig när man jobbar och om det är för mycket ljud tenderar man lätt att bli okoncentrerad. Hitta några favoritställen som alltid funkar och gå dit.

2. Bestäm en tid hur länge ni ska jobba eller vilket system ni ska köra på. Idag hade vi till exempel bestämt att vi skulle jobba fram tills caféet stängde oavsett hur otaggade vi kände oss på slutet. Ibland har vi också kört på 30 minuters systemet som jag beskrivit i mitt inlägg Kom ihåg att ta en paus.

3. Hjälp varandra att hålla fokus. Om vi ser att den andra bara sitter och stirrar ut i tomma intet så brukar vi kommentera något i stil med "jobbajobba" eller liknande för att peppa den andra att fokusera. Idag fick jag till exempel gjort en uppgift som jag så länge skjutit upp och det var mycket tack vare att Cessi peppade mig att göra undan den. Viktigt också att ni ger varandra arbetsro så att man inte tappar fokus på grund av den andra.

Tre tips som gör att ni kommer långt på vägen. Lycka till <3

BLOGGBRUNCH HEMMA HOS MIG

Idag vaknade jag tidigt för att hinna fixa klart ett bröd som fått kalljäsa under natten. Varför då? Jo för att idag var det nämligen dags för bloggbrunch hemma hos mig! Eftersom jag nyss har flyttat och älskar att fixa ihop brunchar så tyckte jag det var ett utmärkt koncept att styra ihop ett gäng bloggare för att mumsa på god brunch i lugn och ro såhär på en ledig dag.

Vid elva knackade Daniela och @jenniifersplace på dörren med fina blommor i handen. Efter att ha visat dem runt i mitt nya hem satte sig tjejerna ner på varsin stol medan jag fixade klart dagens brunch. Jag älskar verkligen att skämma bort mina vänner med brunch och kände mig så glad idag när tjejerna kom hem till mig. Som vanligt hade vi massor att prata om och det var inte tyst i många sekunder. Tänk att bloggen gjort så att jag får kalla dessa fina tjejer mina vänner, helt fantastiskt.

Att laga mat och komma på nya matrecept är verkligen en stor passion för mig. Dock tycker jag inte det är så kul att göra det om det bara är jag som ska äta, och därför brukar jag passa på att stå flera timmar i köket när jag får gäster och prova fram nya receptidéer när man väl får dela matupplevelsen med någon. Idag bestod brunchmenyn av:

- Nybakt kalljäst havre & rågbröd med lite olika pålägg.

- Blåbärssmoothie dock denna gång utan kardemumma och med grekisk yoghurt.

- Bananpannkakor med smak av vanilj & kokos (recept kommer i veckan). Som topping hade jag varma hallon, grekisk yoghurt och granskottssirap.

- Dadelbollar med extra smak av kaffe.

Plus det såklart kaffe i mängder för mig och te för tjejerna som hellre dricker det istället för kaffe. Med tanke på att vi bara var tre personer (vi skulle egentligen vara fem) så blev det en hel del mat redan med dessa rätter. Hade egentligen planerat in lite mer men som tur förstod jag att skippa det för annars hade vi nog rullat ut från mitt hem haha. Tack tjejer för en härlig brunch, längtar redan till nästa gång <3

PAMPAS NATIONALDAG 2018

Årets Pampasvecka var för min del en riktig höjdare. Många skratt, flera timmars dansande, sång, roliga diskussioner och framförallt härliga människor.

Det jag gillar mest med studielivet är gemenskapen, nya som gamla vänner. Under Pampasveckan hinner man prata med så många och så träffar man mycket bekanta vilket gör veckan extra rolig. Under denna vecka blev det dessutom otaliga timmar av dansande vilket jag tycker är så kul. Jag är inte den som hänger i baren utan med största sannolikheten hittar man mig på dansgolvet med mina vänner.

Eftersom jag jobbade var jag inte med på allt under veckan men efter onsdagen när jag var ledig var jag bland annat med på Prepampas sitz och Så ska det låta. Det som jag dock sett mest fram emot under veckan var fredagens Olympiad. Så som ni kan se på bilderna var det verkligen toppen väder under olympiaden vilket ju höjde stämningen ytterligare. Det är svårt att beskriva hur kul det var under veckan, så jag tänkte låta bilderna tala lite för sig själv. Önskar er en superfin lördagskväll, kram!

LÄR KÄNNA MIG OCH ELLEN BÄTTRE

Hej och hälsningar från Ekenäs! Vi tog tåget hit med @ellenwesterlundoch har precis varit på en föreläsning om skillnad mellan män och kvinnor med mentaltränaren Christoph Treier. Nu ska vi hem till Ellen och äta middag. Blir sedan här övernatten och hoppas på att det blir en liknande frukost imorgon så som senast, se bilden ovan för att förstå varför jag önskar mig det. Ellen gör helt fantastiska frukostar.

Hörni nu när jag ändå är med Ellen såhär en kväll, så tänkte jag berätta lite mer om oss. Vi har mycket gemensamt men även en del olikheter. Nu ska ni få veta några av dem.

🔹Ellen är en riktigt morgonmänniska medan jag är allt annat än det. Ellen kan börja prata med mig sju på morgonen och blir lika förvånad varje gång när hon får ett "ööh" som svar. Däremot är jag betydligt kvällspiggare vilket gör att jag ibland blir förvånad när Ellen inte alls är lika taggad på att prata precis innan vi ska sova.

🔹Båda två älskar kombinationen lime-koriander och chili. Vi äter jämnt mat med denna kombination i. Senast åt vi en pokebowl med lax och den magiska kombon. Gissa vad vi ska äta ikväll då? Jo tacos med sojafärs, guacamole och en massa koriander, lime och chili. Mums.

🔹Ellen är alltid i tid enligt henne, och överdrivet tidigt enligt mig. Till exempel idag tyckte jag att jag var väldigt tidigt på tågstationen när jag kom dit 16.20 när tåget skulle gå 16.37. Ellen då? Jo hon hade varit där sedan 16.00. En gång har jag kommit tidigare till vår mötesplats än Ellen, dessutom klockan 6.30 på morgonen. Det var en stolt stund i mitt liv haha.

🔹 Vi kan prata om kärlek och djupa frågor en hel kväll utan paus. Samtalsämnen tar aldrig slut och det blir både många skratt och allvarliga miner. Jag tror starkt att det är just det som gjort att vi blivit så bra vänner under såpass kort tid.

🔹 Båda är tokiga i tryffelchips. Det var Ellen som introducerade mig till dessa och nuförtiden är det nästan ett givet snacks när vi umgås. Vill inte ens tänka på hur mycket pengar vi lagt på chips haha.

Sist men inte minst är vi båda ena riktiga pysslare. Vi gillar att få gäster, ordna bruncher, middagar mm. Delad glädje är dubbelglädje gäller verkligen för båda två.

Det var några punkter det, var det något som var nytt eller visste ni det mesta? 

FYRA UPP TRE NER

Senaste dagarna har varit lite som en berg och dalbana med tanke på saker som hänt. Det har både hänt superhärliga grejer och så betydligt mindre härliga. Tänkte därför dela med mig av några saker som hänt i veckan som får en stor tumme upp och några som får en stor tumme ner. Bara för att jag alltid tycker de är bättre att sprida positiv energi och avsluta inlägg med en fin känsla så kör vi fyra upp och tre ner!

⬆️ Igår umgicks jag med Pappa hela eftermiddagen vilket var väldigt roligt. Dessutom bjöd han mig både på lunch, chokladkaffe och mitt favoritgodis i gåva. Uppskattades enormt mycket. Stort tack Pappa ❤️

⬆️ I veckan jobbade jag mycket med en film på jobbet och mina kollegor blev så nöjda med mitt arbete att de gav mig en gåva idag som tack. Jag hade inte förväntat mig något sådant så det gjorde mig superglad både att de var så nöjda och ville överraska mig med en gåva. Sådant tycker jag är så fint, när man visar uppskattning och gör någon annan glad med en fin gest.

⬇️ Idag när jag tömde diskmaskinen och skulle flytta mina muminmuggar till vitrinskåpet, så råkade jag tappa greppet om min absoluta favoritmugg och det resulterade i att den slog till en annan muminmugg och gick i bitar! Blev så ledsen, min favoritmugg. Ska köpa mig en ny på måndag, kan inte börja en söndagsmorgon utan den muggen.

⬇️ Min telefon har börjat strula rätt mycket och börjar troligen snart att klappa ihop totalt. Köpte den för knappt 1.5 år sedan så känns lite trist om man redan måste köpa en ny. Telefoner är så himla dyra så inget man köper bara sådär ju.

⬆️ I veckan träffade jag min goda vän Maria som just nu bor i ett annat land, men som var och hälsade på hemma i Finland. Vi har inte setts på ett tag men hittade som tur en kväll som passade båda två. Vi stekte bananplättar och satte oss i soffan och pratade igenom allt som hänt senaste tiden. Så härlig kväll, timmarna bara flög fram. Vi har känt varandra i snart 15 år och såklart vuxit mycket som personer sedan vi träffades första gången. Vi pratade mycket om just detta när vi sågs, vilken resa vi båda gjort under dessa 15 år.

⬇️ I onsdags när jag och Linnea träffades pratade vi om hur jobbigt det skulle vara om ens hårddisk skulle gå sönder eftersom man har typ allt på den. Tror ni inte min plötsligt går sönder dagen därpå?! Nu håller jag alla tummar och tår att någon teknikexpert kan rädda ens något från hårddisken för det finns så mycket viktigt på den.

Fjärde tummen upp går till denna underbara tjej som kommit tillbaka efter sin semester. Vi har inte träffats på några veckor nu vilket är ovant för oss, så det var verkligen superkul att träffas igen. Perfekt sätt att börja denna helg på, som jag är helt säker på att kommer bli grym.

Ha en fantastiskt fredag, stor kram!