Hobbyn ger rikedomar

img_2869
Den senaste tiden har jag pratat mycket om hobbyn med mina vänner som har fått barn. Det har alltid varit mina vänner som tagit upp diskussionen vilket gör mig väldigt glad för det är något jag gärna pratar om, dock gärna på den andras initiativ då detta kan vara ett känsligt ämne. För mig som bara har egen erfarenhet i att ha hobbyn, men inte har några barn brukar jag försöka att inte ha för mycket åsikter men ändå komma med mina synpunkter.

Jag är medveten om att alla familjer inte har möjlighet att låta sina barn prova på någon hobby. Detta tycker jag är otroligt ledsamt som än en gång visar hur orättvist det kan vara för vissa familjer jämfört med andra. Med det sagt vill jag idag skriva lite om mina tankar kring att ha hobbyn och att som barn få prova på olika hobbyn. Samtidigt vill jag även ta fram några saker att tänka på när en hobby börjar bli seriös. Jag vill påminna om att detta endast är mina personliga åsikter och att varken jag eller någon annan kan döma vad som är rätt eller fel. Det jag tar upp är mest riktat till att ha hobbyn som barn, men en del punkter passar självklart även in i vuxen ålder när man funderar på att börja en hobby.

IMG_1208  img_1115

Enda sedan jag var riktig liten har jag fått prova på olika hobbyn. Jag har åkt slalom ( surprise), seglat, dansat, hållit på med rytmisk gymnastik, sjungit, spelat violin, spelat piano, spelat tennis och friidrottat samt spelat fotboll. Tilläggas bör dock att min karriär som friidrottare och fotbollsspelare existerade i max 2 månader men provade gjorde jag i varje fall!

Om man har möjlighet tycker jag att den bästa gåvan man kan ge sitt barn är att låta hen prova på någon hobby. Jag är så tacksam för att mina föräldrar lät mig prova på alla dessa hobbyn. Från varje hobby har jag lärt mig något och tagit med det som en erfarenhet. Alpin skidåkning förvandlades ju från en hobby till en heltids sysselsättning vilket ju gett mig hur mycket som helst här i livet.

Men varför är hobbyn så bra tänker ni kanske nu. Enligt mig är hobbyn bra av så otroligt många orsaker. Här listar jag några:

- Du lär dig något nytt
- Du lär känna nya människor och kan få kompisar för livet
- Du lär dig ta ansvar
- Om du håller på med en idrott lär du dig kroppshantering samt får bra med motion
- Du sitter mindre framför dator och telefon och spenderar istället på ett mer utvecklande sätt
- Du får erfarenhet du kan ha stor nytta av i framtiden. T.ex. har jag fått flera av mina jobb pga. jag hållit på med en hobby som gett en fördel i jobbsammanhanget. Som exempel kan tas mitt jobb på Folkhälsan där jag har hand om seglingslägren.

Som exempel vill jag ta den rytmiska gymnastiken jag höll på med fram tills jag var kanske 12-13 år? Där lärde jag mig kontrollera min kropp, lärde mig röra mig i takt med musiken samt fick ett bra rörelsemönster då vi både stretchade och övade på rörlighet på ett kontrollerat sätt. Även i denna dag har jag hjälp av gymnastiken. Fastän jag blivit rätt dålig på att stretcha är jag ändå ganska vig. Jag har kontroll på min kropp och kan forfarande hjula och göra rondater med fart.

Som en liten parentes kan vi ta upp en solig sommardag för väldigt många år sedan. Jag satt på balkongräcket till vår balkong på landet och råkade då tappa balansen så jag föll rakt bakåt ner mot berget. Min första reflex var att göra en volt bakåt för att landa mer kontrollerat. Landade gjorde jag, dock inte på huvudet eller nacken utan på ett mer kontrollerat sätt men på ett stenhårt berg. Ont gjorde det, ont så tusan och tårarna bara sprutade. Än i denna dag tror vi med hela familjen att den olyckan kunde ha blivit så mycket värre om inte jag hållit på med gymnastik och lärt mig göra plötsliga rörelser.

IMG_8796
När vi ändå håller på kan vi ta upp seglingen också. Jag ska vara ärlig och säga att segling inte var min favorithobby, det var lite för långsamt för min del. Däremot var kompisarna som höll på med segling helt underbara vilket gjorde att jag seglade 80% för att få träffa kompisar och 20% för själva seglingens skull. Inget fel med det heller. Havet och skärgården har alltid stått mig varmt om hjärtat så jag tyckte det var ett ypperligt ställa att umgås på. När jag till slut valde att sluta med seglingen var jag väldigt orolig för att jag skulle tappa kontakten med mina vänner. Under åren har jag hållit kontakten med en del av seglarna, tappat kontakten med en del, och tagit upp kontakten med andra! Hur roligt är inte det!

Eftersom alpinskidåkning snabbt blev seriöst lärde jag mig att resa för mig själv, att ta hand om mig själv, för att inte tala om att flytta hemifrån och bli självständig vid 16års åldern. Dock är det ju få som börjar göra sin hobby på elitnivå så detta scenario är ju inte lika vanligt.

wp-1474828746387.jpg

Hobbyn är roligt och ger mycket erfarenhet, men finns det någon nackdel med hobbyn?
De vänner som jag har pratat med har funderat mycket kring hur seriös en hobby ska vara. Speciellt på gymnastiksidan verkar satsningen nuförtiden vara väldigt intensiv och stor från ung ålder. 5-6 åringar kan ha obligatoriska träningar hela fyra gånger i veckan.

Det som oroar mig är att många hobbyn blir för seriösa i för ung ålder. Hobbyn ska vara roligt, det ska vara roligt att röra på sig och man ska få prata lite under träningens gång. Jag minns till exempel hur roligt vi hade det på våra rytmiska gymnastik träningar. Ibland blev vi bjuden på något gott och ibland lekte vi lite mer och tränade på rörelser lite mindre. Vi gjorde sådant som var roligt och glömde bort att vi rörde på oss samtidigt. Ingen brydde sig om någons mage putade lite eller om inte alla kom i spagat. Viktigast var glädjen och att vi försökte vårt bästa.

Såhär i efterhand har jag tänkt mycket kring min alpina satsning i ung ålder. Enda sedan start har skidåkningen varit min grej. Det har aldrig varit mamma och pappas vilja att jag ska åka skidor utan min egen, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Man ska hålla på med en hobby för att man själv vill, inte för att föräldrarna eller någon annan vill. Är inte en hobby rolig så tycker jag man ska byta istället för att det blir ledsna miner varje gång som det är dags för träning.

Från relativt ung ålder började mina tränare lägga in mycket styrketräning med vikter. Såhär i efterhand har vi diskuterat med mamma om ifall det var lite väl tidigt. Lätt att vara efterklok men jag skulle verkligen rekommendera alla föräldrar att tänka en extra gång innan ni låter era unga barn börja träna styrka med vikter. Att träna styrka med hjälp av sin egna kropp är minst lika bra och mycket skonsammare för en växande kropp.

Innan denna text börjar bli för flummig är det dags att avsluta. Det jag vill säga är: Om du har möjlighet, låt då dina barn ha en hobby! Men se till att barnet gör hobbyn för sin egna skull och inte för någon annans. Hör med barnet, är hobbyn rolig? Fortsätt. Är hobbyn inte alls roligt? Byt.
Sist men inte minst tycker jag man ska fundera på hur intensiv en hobby ska vara. Vill man lära sig dansa bara för att det är roligt? Då kanske en träningsgrupp är bättre än en tävlingsgrupp. Det var allt för mig denna gång, ha det bra :)

Vad gör jag om dagarna?


Häromdagen fick jag en väldigt ärlig men ändå lite rolig läsarfråga. Frågan löd såhär:

Nu när du har slutat med skidåkningen och flyttat till Finland, så vad gör du egentligen på dagarna? Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut för tillfället? 

Så nu tänkte jag helt enkelt besvara denhär frågan här eftersom de kanske finns några fler som undrar vad jag egentligen håller på med.

Man skulle kunna tro att mitt liv är väldigt lugnt för tillfället men det är det inte. Jag har otroligt mycket skolarbete som ska göras eftersom mina studier tar slut nu i Januari. En stor del av dagen går alltså i studiernas tecken. Förutom studier går jag på en hel del möten. Mötena handlar mycket om framtida planer. Samtidigt håller jag på att söka jobb. Jag vill hitta ett jobb där jag kan känna att jag gör någon nytta. Där jag får tänka utanför boxen och anta utmaningar. Vad det blir för jobb får framtiden visa!

Förutom dessa saker jag listat ovan håller jag ju på och flyttar också. Flytten går dock ganska trögt framåt då det inte finns mycket tid till att flytta för tillfället. Mina föräldrar har varit supersnälla och hjälpt till mycket och just nu skulle jag gissa att nästan hälften är klart av flytten. Nästa vecka borde sängen och soffan levereras, håller tummarna för det! Just nu bor jag hos mina föräldrar eftersom det inte går riktigt att sova i lägenheten ännu.

Förutom allt detta försöker jag hitta mycket tid till bloggen och planera hur jag vill att den ska utvecklas. Plus det vill jag hinna umgås med mina underbara vänner, sitter för tillfället hemma hos min vän Maria och umgås med henne och några vänner. Så försöker jag även få in ett träningspass då och då.

Så nu vet ni vad jag gör just nu på dagarna, fullt upp med andra ord! Om det är något ni undrar över eller något ni skulle vilja att jag skriver om så är det bara att skriva en kommentar eller skicka iväg ett meddelande. Ha en fin dag allihopa!

image
Jag och Maria i somras <3

Frusen skärgård i Vasa

thumb_img_7030_1024
Idag jobbar jag för fullt med att få klart mina studier. Sista inlämningsdatum närmar sig med stormsteg så jag måste verkligen jobba effektivt nu för att hinna bli klar med allt. Som ni säkert kan förstå, har det hänt en hel del som har tagit bort fokuset från studierna för en stund. Bara att jobba ikapp nu med andra ord!

thumb_img_7068_1024
Eftersom min hjärna och mina tankar just nu består mest av olika näringsämnen och kostrekommendationer, kommer jag aldrig få ihop en vettig text att skriva här idag. Därför tänkte jag köra med en härlig hederlig bildbomb från i Fredags när jag och Pappa tog båten över till Umeå. Vädret var magiskt och tyckte det blev så fint med isen och isbrytaren.

Fastän det är vackert med is och frusen skärgård, så kan jag inte hjälpa att längta till sommaren. Tänk att få gå omkring i bara en tunn klänning och vandra längs med havet. Känna doften av saltvatten, köra lite båt eller grilla något gott på stranden. Okej, ni fattar säkert redan att jag saknar sommaren så istället för att fortsätta längta får ni nu ta del av ett helt gäng med bilder! Ha en fin dag allihopa :)

thumb_img_7031_1024thumb_img_7043_1024thumb_img_7044_1024thumb_img_7050_1024thumb_img_7062_1024thumb_img_7052_1024thumb_img_7055_1024
thumb_img_7067_1024
Avslutningsvis kan vi väl fundera lite över denna skylt? Tycker det var intressant att man på finska blir förbjuden att slänga skräp i havet, på svenska får man inte slänga skräp i sjön, medan man på engelska inte får slänga skräp överbord. Tänk vad olika mening översättningar kan få, lite rolig detalj såhär i slutet av detta inlägg!

thumb_img_7069_1024

Jag ska flytta till.....

thumb_img_6976_1024

HAGALUND!

Att flytta tillbaka till Finland kändes självklart. Jag skrev ju ett inlägg tidigare där jag funderade kring om man misslyckats om man väljer flytta tillbaka, ni hittar inlägget Här. Jag fick väldigt fin respons på det inlägget, både kommentarer på bloggen men även på Facebook och privata meddelanden. Många hade tankar och funderingar kring detta ämnet vilket var roligt.

I höst har jag tänkt börja studera, exakt vilken skola vet jag inte, men det känns som att börja studera är lite av ett måste. Med ganska stor sannolikhet befinner sig det universitet jag söker till i Helsingforsregionen, så att flytta dit känns ganska naturligt. Vill jag bo permanent i Finland så vill jag göra det just vid Helsingfors. Nu har jag ju dock ett halvår, som lite oplanerat är helt tomt, utan några planer. Första tanken var att åka iväg och resa. Andra tanken var att dra en spontanare och flytta till Vasa och spendera ett halvår där, bara för skojs skull. Jobba på något trevligt ställe och lära känna fina människor och umgås med mina vänner som bor där. Tyvärr är ingen av dessa planer möjliga eftersom jag tillsammans med min läkare jobbar med att få kroppen i skick igen, vilket innebär behandlingar som bara kan göras i Helsingfors.

thumb_img_6970_1024

I och med detta, var det bara att börja söka lägenhet i Helsingforsregionen. Vi pratade ihop oss med Beni och kom fram till att vi gärna vill bo tillsammans från och med i sommar när även han flyttar ner till södra Finland. Därför är det lättast att nu hitta en lägenhet som i Juni kommer bli vår gemensamma. Att flytta ihop på en gång kändes inte som ett bra alternativ. Både för att Beni har jobb och studier i Vasa, men också för att jag känner att jag vill få bygga upp mitt "nya jag" och få lite ordning på livet, innan vi tar ett så stort steg som att flytta ihop. Allt har sin tid och jag tror detta är rätt för oss. Nu har vi något att se fram emot ett halvår också vilket är kul. Tänk att jag ska få bo tillsammans med denna fantastiska människa!

thumb_img_6971_1024

Orsaken varför vi valde Hagalund, är att Hagalund stämmer bäst in på våra kriterier. Vi ville att lägenheten skulle checka av dessa punkter.

- Nära till centrum av Helsingfors - Nära till hav och natur - Minst en tvåa med eget sovrum och fräscht kök och badrum

Vi har nu hittat en underbar tvårummare med en bra hyra. Lägenheten har stora härliga fönster, ligger ca. 400 m från Hagalund centrum och så tar det max 10 minuter in till mitten av Helsingfors med buss. Vi har under 1 km till havet och ett parkområde rakt utanför fönstret. Lägenheten är i toppskick med ett fint badrum och kök. Lägenheten är ett riktigt kap med andra ord!

Ingendera av oss hade några möbler som vi ville ha med, förutom en av mina byråar och ett fint skåp som jag haft hemma hos mamma och pappa. Vi har sökt runt efter möbler och hittar väldigt fina, som kommer inom några veckor. Just nu har vi några enstaka möbler, bland annat vitrinskåpet som syns på bilderna ovan. Jag tycker inredning är väldigt kul, ska bli så härligt när allt är klart. Lovar att visa er lägenheten, men först måste vi få möblerna haha. Plötsligt så blev jag Esbo-bo, vem hade kunnat tro det ? ;)

thumb_img_6978_1024thumb_img_6987_1024 Även Linus får en egen bädd i vår lägenhet. Mamma sydde ihop en fin med Mumintema som matchar perfekt med mina Muminmuggar!

Något positivt att fortsätta jobba med!

thumb_img_2785_1024 img_2724

För att lätta upp stämningen lite efter gårdagens tråkiga nyheter tänkte jag berätta något som är superpositiv mitt i allt det jobbiga. Jag tror att det är viktigt att sörja, men också tänka framåt och försöka se positiva sidor. Ska vara ärlig och säga att just positivitet varit svårt under de senaste veckorna och jag har flera gånger sagt att jag inte orkar tänka positivt. Nu när jag fått smälta detta lite och tankarna är klarare, så finns det faktiskt några riktigt positiva saker. Tänkte börja med en av dem som verkligen känns så otroligt roligt, underbart och  ja ALLT.

thumb_img_2185_1024 thumb_img_2148_1024Det är nämligen så att fastän jag inte längre kan elitidrotta så kommer jag såklart att fortsätta vara lika intresserad av hälsa och kost, kanske till och med mer nu när jag ska leva ett "vanligt liv". Jag kommer såklart fortsätta blogga och vet ni vad?

JAG KOMMER FORTSÄTTA MITT SAMARBETE MED ODLO  <3

Hur roligt är inte detta!
Att föreslå åt Patricia att fortsätta vårt samarbete med Odlo kändes självklart för mig och under mötet förra veckan fick jag veta att även de på Mb Trading tyckte vi skulle fortsätta samarbeta. Detta känns verkligen galet roligt och jag är så motiverad att fortsätta med vårt samarbete och göra allt ännu bättre. Bloggens innehåll kommer ändras lite nu i och med stora förändringar i mitt liv, men mer om det i ett annat inlägg. Kram på er och hoppas ni gillade denna nyhet!

thumb_img_3755_1024thumb_img_1949_1024thumb_img_3632_1024

Ett tungt orättvist hejdå

img_2097
I gårdagens inlägg skrev jag om att idag kommer vara en lite tyngre dag. Orsaken till detta är att jag har något riktigt tråkigt och ledsamt att berätta åt er idag. December har varit en riktigt tung månad för mig, vilket kanske inte märkt så mycket här på bloggen eftersom jag valt att inte berätta något förrän nu.

Som ni vet gick sommaren väldigt bra, kroppen fungerade som den skulle och jag kände att jag äntligen var på rätt väg. Jag tränade mer än på många år, kände mig stark och träningen var effektiv. När hösten kom och försäsongen började var jag fylld av förväntan och energi att äntligen få till en bra försäsong. Vi fick till en bra försäsong, men det var inte lätt. Under lägrens gång slet min kropp riktigt mycket med diverse olika problem. När tävlingsperioden drog igång började jag vara i rätt dåligt skick men kämpade på ändå. Som ni vet drog jag på mig ett gäng lungsjukdomar i November vilket inte gjorde saken direkt bättre.

Efter allvarliga diskussioner med min läkare och mina föräldrar har vi tyvärr beslutat att jag måste avsluta min skidkarriär. Min kropp tål inte livet som elitidrottare och kroppen går bara mer och mer sönder. Alla långa resor, slitande, press och livet i en väska blandat med mycket träning och tävling blir för mycket. Det känns rent ut sagt förjävligt att vara tvungen att avsluta något jag kämpat för och drömt om hela mitt liv, pga. av skador. Jag har alltid önskat att min karriär ska ta slut antingen för att jag känner mig klar eller för att jag uppnått mina mål. Absolut inte att den skulle ta slut såhär, på grund av skador.

Jag har vetat detta en tid nu, men det är fortfarande otroligt tufft. Jag vill inte sluta. Jag vill fortsätta kämpa för mina mål och leva mitt drömliv, men jag kan inte. Det känns så fruktansvärt orättvist men det finns inte längre något man kan göra. Jag har verkligen kämpat in i det sista, haft otaligt många och långa skadeperioder men även haft många otroligt fina stunder under min karriär. Många vinster och många skratt och bland annat 6 st. finska mästerskapsguld. Jag har lärt känna en massa fantastiska människor och fått representera Finland i flera internationella stora tävlingar t.ex. Junior-OS.

Jag vill lyfta fram vilken fantastisk tid detta varit i mitt liv och kommer skriva några inlägg om detta nu kommande dagar. Under tiden ska jag packa ut mina grejer från lägenheten i Tärnaby och krama om mina lagkamrater och personalen/tränarna på skolan. Mitt hjärta blöder, detta är verkligen inte roligt någonstans. Ibland går inte livet som man tänkt sig och då får man helt enkelt bryta ihop och sedan sakta men säkert stiga upp igen och blicka framåt. (inlägget fortsätter längre ner)

**********

December has been a really hard month for me. I have tried not to show it here on my blog because I didn't want to say anything until now. I have some really sad news to tell you today.

I have to end my alpine career because my body can't handle it anymore. This is nothing I want to do, but I have no choice. I don't want to end my career, I want to keep reaching for my goals and push forward. I have known this for a few weeks now but it is still really hard.

It has been a wonderful career with a lot of victories, good laughs and amazing people, 6 Finnish championship golds and a lot of good times. It has also been a career filled with injuries and hard times. 

I want to thank my amazing sponsors: Renault Finland, ODLO ( Mb Trading), SUHK, Höjdmeter and Komperdell. They have been really supportive when I told them these sad news. I'm so thankful for everything they have done to me and happy that I get the opportunity to collaborate with such wonderful people and companies.

I also want to thank my family for being there for me during my whole career, without them this time wouldn't have been so amazing. I also want to thank all my trainers, and everybody else that have been supporting me during this whole time. A big thank you to all wonderful friends I have got to know during these years, you guys are the best! Last but not least I want to thank my wonderful boyfriend Beni for being there for me during this past few weeks. It has been a hard time with a lot of tears and I don't know how I would have survived all this without him.

I promise to tell you more later, just need to breathe a little first. <3

21marts-uzvareetaaji-392

Vill avsluta med att tacka alla mina sponsorer: Renault Finland, ODLO (Mb Trading), SUHK, Höjdmeter, Fysiostore och Komperdell. De har verkligen tagit dessa tråkiga nyheter otroligt bra, och stöttat mig i mitt beslut. Vilka fantastiska företag och människor jag får jobba med och representera, förevigt tacksam.

Vill även tacka min familj för allt stöd och hjälp genom hela min karriär, utan er hade denna tid aldrig blivit så fantastisk. Vill även tacka alla tränare jag haft genom åren och alla andra som stöttat mig genom min karriär. Skulle egentligen vilja räkna upp allihopa, men jag tänker mig att ni nog vet vem ni är. Vill även tacka alla fantastiska vänner jag fått genom skidåkningen, ni är guldvärda. Sist men inte minst vill jag tacka min fantastiska pojkvän Beni för stödet under denna tuffa tid när detta beslut har tagits. Det har verkligen varit mycket tårar senaste tiden och utan honom vet jag inte om jag klarat mig igenom detta.<3

Fortsättning följer, måste bara få andas lite emellan.. 

img_5796

Känsloflöde under dagens passÅrets första yoga pass. Kommer in i studion tillsammans med mamma. Knäpper några snabba bilder på lampan och ljus. Lägger telefonen på flygplansläge och lägger bort den. Ser fram emot 1h och 15 minuter utan att behöva vara kontaktbar. 1h 15 min att bara vara och tänka på vad som är bäst för mig, just nu. Släppa tankarna om morgondagen, som jag vet redan nu kommer vara en jobbig dag.

Timmen börjar och vi blir välkomnade av den snälla instruktören. Jag märker hur jag tänker att hon är en av de få som kan få finska att låta mjukt och fint. Passet börjar och jag märker på en gång vad stel jag blivit. Yogaläraren säger att vi inte ska tvinga oss till något, utan göra träningen helt enligt vad vår kropp klarar just idag. Försök borra in den tanken i huvudet, bara så mycket som känns bra just idag.Timmen flyter på. Jag försöker tänka på allt annat än livet som rör sig på utanför lektionssalen. Tänker bara på de positiva sakerna som rör sig därute. Njuter av att telefonen är avstängd och att det enda jag behöver göra är att vara just här och nu. Jag är inte den duktigaste i klassen, inte heller den vigaste, men jag bryr mig inte för jag gör inte detta för någon annans skull, bara för min. På gymet tänker man lätt på andra och hur man själv ser ut, fastän man kanske inte vill det. Här i det mörka rummet är alla så koncentrerade på att samtidigt stå på ett ben, andas och luta sig framåt att det omöjligt att tänka på något annat än vad man just då håller på med. 

Vips så har 1 timme och 15 minuter flugit förbi. Passet var delvis jobbigt, delvis avslappnande men aldrig tråkigt. Hela jag fylls av energi och lyckas till och med hålla mig från att somna under sista återhämtningen. Bestämmer mig för att skriva detta inlägg, för att dela mina tankar och att hoppeligen få någon av er läsare att prova på yoga, stänga av mobilen, stänga av alla tankar, ändra fokus från vad andra tycker till vad som är bäst för dig just nu. Fyllas av energi och komma ut ur rummet med ett leende på läpparna och med mer energi än innan passet.

-17 och Vinter över en natt

img_0922 img_7146
Vad härligt att vintern äntligen kommit även hit till Södra Finland! På en dag och natt vände vädret totalt. Idag på morgonen var det strålande sol och -13 grader så vi var ute och busade i snön med Linus. Han var glad när det äntligen kommit snö, men tyckte nog det var lite för kallt så det blev en kortare promenad. Denna dag har gått mestadels i möten och studiernas tecken. Nu ska jag och mamma till gymet. Några dagar sen jag tränade sist, ska bli skönt att få röra på sig lite. Ute är det närmare -20 grader som känns som -35, men man ska inte klaga nu när vintern äntligen kommit! Ha en fin kväll allihopa :)

img_5630 img_4053img_4054 img_4055

Nyårsafton 2016

img_5183
GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni haft en magiskt bra nyårsafton och att ni inte är alltför trötta idag. Min nyårsafton blev inte alls som planerat men den blev jättebra ändå! Planen var att jag och Beni skulle fira nyår med ett gäng hans kompisar. På morgonen vaknar Beni upp i hög feber och ont i halsen. Hans mående blev bara sämre under dagen och det innebar att han var tvungen att ställa in nyårsfirandet för hans del. 

För min del innebar det ju också ändrade planer. Istället för att följa originalplanen för kvällen, hörde jag av mig till min bror och hans flickvän ifall vi kunde fira tillsammans. Så blev det. Vi åt en god tre rättersmiddag, satt länge och pratade samt skålade i champagne. Vid 23 tiden åkte vi in mot Tölö och vandrade ner till vattnet. Där stod vi sedan och njöt av en helt fantastisk show med ljus och fyrverkerier som staden ordnat. Temat var Finland 100 år. Polisen hade stängt av delar av Mannerheimvägen, vilket är en av de största gatorna i Helsingfors. Det var lite häftigt att kunna gå mitt på vägen utan att man behövde vara rädd för några bilar. På bilden nedan ser ni syskonen Grönholm mitt på Mannerheimvägen!

img_4228img_0919img_8012
Showen som vi fick se var helt magiskt bra. Det var min brors idé att åka och titta på showen, och vilken tur att vi gjorde det! Efter showen skjutsade jag hem mitt fina sällskap och sedan åkte jag ännu och hälsade på gänget som vi egentligen skulle fira nyår med. Där satt jag sedan några timmar längre än jag tänkt mig hehe. Kring fyra på morgonen svängde jag in på gården, glad men trött efter en spontan men otroligt rolig nyårsafton. Ett enormt tack till Bebbe & Jenni för en suverän kväll <3

img_3061
En sista grej nu när vi talar om raketer. Jag tycker det hade varit mycket bättre om varje stad hade skjutit raketer som alla som vill får komma och kolla på, istället för att varje enskilt sällskap skjuter några raketer på gården. Skaderisken är mindre, hela grejen skulle gå säkrare till plus att det blir en fin gemenskap att tillsammans med väldigt mycket människor beundra nyårsraketer. Detta skulle även kunna styra raketskjutningarna så att de skulle skjutas precis vid 12 slaget, vilket skulle göra nyårsafton mycket lättare för alla djur, de som är rädda för ljudet samt för dem som kanske inte har råd att fira nyår överhuvudtaget. Visst är nyårsraketer en miljöbov, men om man försöker att centrera användningsområdet samt att man gör det till kort show, som många hundra människor kan njuta av, så tycker jag det känns bättre än att varje enskilt sällskap skjuter ett par raketer för sig. Vad tycker ni?
img_2447img_1363img_5296img_3988

Blogg årsresumé 2016 del 1

IMG_2927

Idag tänkte jag vi skulle blicka tillbaka mot årets som gått nu när det bara är två dagar kvar på detta år! Jag tänkte köra en liten annorlunda årsresumé än vanligt och istället för att bara fokusera på vad jag har gjort, så tänkte jag vi skulle kolla lite på min bloggs senaste år. Det har nämligen skett en hel del förändringar här under detta år. Det har även varit ett otroligt lyckat bloggar vilket känns väldigt roligt. Några inlägg har blivit mer populära än andra så dem tänkte jag också lyfta fram. Ni kommer till inläggen genom att trycka på deras namn i texten. Jag bloggade ju inte så aktivt i början av året så man kan helt klart se en positiv uppåtgående kurva på den fronten. Ett inlägg om hur jag upplevt år 2016 får ni imorgon men idag fokuserar vi mest på bloggens år :)

Januari ♥IMG-20160105-WA0004I Januari månad publicerade jag bara 13 inlägg. Då var bloggen mest än rolig hobby som jag höll på med några gånger i veckan. Bilderna togs med mobilkameran men texten satsade jag dock väldigt mycket på. Jag skrev nämligen både på engelska och svenska under denna tid. Något som känns lite komiskt är att månadens mest lästa inlägg inte var skrivet under januari månad utan istället är det mitt recept på Snabba Hamburgerbröd som jag skrev i November 2013 haha. I januari handlade livet mest om skidåkning i form av träningar och tävlingar så bloggen bestod mest av detta.

IMG-20160105-WA0003

Februari ♥
I februari månad publicerade jag 12 inlägg så ganska samma som januari. Skillnaden denna månad var att jag började använda min nya Olympus kamera samt ibland min systemkamera så kvaliteten blev på en gång bättre. Även denna månad är Snabba Hamburgerbröd det mest klickade inlägget men även inlägget vid namn Bluebird fick många klick.  Ska jag vara helt ärlig är inte uppläggningen och innehållet något jätte genomtänkt under de första månaderna på detta år. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_0277

Mars ♥
I mars var jag aktivare med bloggandet och publicerade 17 inlägg under månadens gång. Jag fortsatte skriva på både engelska och svenska samt blandade med telefon och systemkamera / olympuskamera bilder. Även denna månad är snabba hamburgerbröd inlägget högst upp men det är en tajt kamp mellan det inlägget och mina inlägg om säsongens andra vinst. Inläggen om vinsten hittar ni HÄR och HÄR.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_2946

April ♥
I april publicerade jag 16 inlägg och var väl kanske inte dunderaktiv då heller. April var en rätt så kaotiskt månad men jag lyckades ändå knåpa ihop några inlägg. Köpte även en ny dator, när min gamla kraschade. Datorinköpet gjorde även ett stort steg i rätt riktning för mitt bloggande. Även denna månad är hamburger receptet i topp, ni verkar ha gillat dessa berömda bröd, hehe. Denna månad skrev jag bland annat ett Tips i Backen inlägg som var rätt populärt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maj ♥
I maj började jag fastna för bloggandet mer och mer, publicerade 23 inlägg vilket ju är nästan dubbelt mer än i januari och februari. I maj mådde jag också otroligt bra så det gjorde att även inläggen känns mycket mer positiva och kvalitétsmässigt bättre. I maj började jag även skriva mer om hur viktigt det är att vila när man tränar och allmänt i livet, ett sådant inlägg kan ni t.ex. hitta HÄR.
Här kämpade jag ännu på med att skriva både på engelska och svenska, dock verkar det inte ha lyckats varje gång haha.

cropped-p52603351.jpgimg_20160525_143442.jpg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juni  ♥
I Juni publicerade jag 17 inlägg här på bloggen. Alla dock ganska långa med mycket bilder. I juni var det inga inlägg som stod ut så mycket förutom Snabba Hamburgerbröd såklart  ;) Mest verkade folk klicka runt sig på mina olika sidor på bloggen samt på inläggen som publicerades.

DSC_2868

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nej huhhu hörni, nu måste jag ta en paus. Dethär inlägget börjar bli kilometerlångt så antar att en liten paus är skönt för er också. Fortsättning på andra halvan av året kommer senare ikväll. Kram på er tills dess <3                            *edit: publiceras imorgon på morgonen istället! *