ETT FÖRSÖK TILL ATT FÖRLÄNGA HELGEN

helsingforsgatuskylt.jpg

Hej kära ni och hej Helsingfors! Hur har veckan börjat? Min har börjat bra men väldigt tidigt. Fick vakna upp bredvid Laban vilket alltid gör mig lite extra glad. Vi försöker hitta ett sätt att förlänga helgen på och provar just nu ett koncept där jag åker till Finland först tidigt på måndag morgon istället för att sent på söndag kväll. På det viset blir det att vi får en hel helg tillsammans och får börja veckan ihop. 

Därför ringde klockan redan 4.30 idag vilket ju är ruskigt tidigt, speciellt om man är en morgontrött person som jag. Jag är tvungen att åka så tidigt i och med att jag tappar en timme på grund av tidsskillnaden. Så skönt när jag åker till Sverige men jobbigare åt andra hållet. Vid nio landade jag sedan på Helsingfors-Vanda flygfält och åkte direkt till jobbet. Jag känner mig ändå rätt pigg och har gjort det hela dagen så hittills känns det som en bra lösning. Får se vad jag tycker en mörk vinterdag haha. 

kaffesegelbat.jpg

Efter en rätt så lugn men trevlig arbetsdag låste jag upp min lägenhet och släppte ner väskorna på golvet. Det är alltid något extra med att komma hem efter många veckor borta. Att få vattna blommorna i lugn och ro, koka kaffe och bara pyssla runt lite. Samtidigt känns det inte som jag varit på resa eftersom Stockholm också känns som ett hem. Svårt att förklara men ni kanske förstår. 

På eftermiddagen möttes vi upp med Jennifer för häng och bloggjobb. Det blev en riktig spontanträff vilket var perfekt för just denna måndag. Har saknat Jennifer. Just nu sitter vi med varsin dator och låter tangenterna smattra. Efter ett tag ska vi laga middag, blir getostsallad med havrebröd och färskost. Mums. 

I veckan blir det "vanligt" jobb varvat med bloggjobb. Så ska jag träffa en massa saknade vänner. Känner på mig att det här blir en bra vecka. Nu ska jag ta tag i min långa to-do lista. Känns nästan lite skönt att det inte är toppen väder utomhus så kan man med gott samvete sitta inomhus och jobba. Tänk så bortskämd med vädret man blivit. Någon som känner likadant? Kram!<3

HUR KOMMER MITT LIV SE UT I HÖST?

Hösten har alltid varit en tudelad tid för mig. En del av mig är förväntansfull och gillar hösten för att det oftast är då det mesta drar igång. Det känns som årets nystart. En annan del av mig gillar den inte lika mycket för att det betyder att sommaren är slut, och jag älskar sommar. Dessutom brukade höst innebär flera veckor av läger i Österrike vilket det ju inte gör längre och därmed känns det nuförtiden lite halvtrist. Men när jag tänker efter så är det nog rätt härligt med höst ändå. 

corinnetallinn.jpg

Nåväl, idag tänkte jag berätta lite mer om hur min höst kommer se ut. På måndag börjar jag jobba igen och det blir ett halvår till på mitt jobb som mediaproducent. Jag trivs bra med det jobbet så det känns roligt att fortsätta jobba med det. Dessutom har jag trevliga kollegor och mångsidiga arbetsdagar. Det jobbet är ett halvtidsjobb vilket passar utmärkt med tanke på att jag fortfarande studerar.

På tal om studier så är ju tanken att jag ska börja mitt andra år på Arcada nu i september. Hittills har vi inte fått någon information överhuvudtaget när vi börjar så jag antar att man bara får vänta och se. I något skede borde vi få någon info. Plus mina studier på Arcada kommer jag även gå en extra kurs, som jag skrev om för någon vecka sedan i inlägget Första steget mot det egna företaget. 

sommarstockholm.jpg

Förutom jobb och skola händer det ju såklart annat i livet också. Jag kommer fortsätta pendla mellan Stockholm & Helsingfors så ofta jag hinner och kan. Eftersom det är lättare rent praktiskt för oss att jag pendlar till Stockholm än att Laban kommer till Helsingfors så blir det att jag åker oftare över än han. Jag kommer dock fortsätta bo i Helsingfors helt som vanligt. Vet inte hur många gånger jag svarat på om jag flyttat till Stockholm under de senaste månaderna, hehe. 

I höst hoppas jag att det blir mycket häng med vänner och gärna något roligt evenemang eller liknande. Inplanerat är iaf några specialkvällar så det ser jag mycket fram emot. Dessutom ska vi åka på resa med min familj i september, men det tänkte jag berätta mer om när det närmar sig! 

Apelsinjuicedator.jpg

I höst kommer jag även lägga mycket energi och tid på bloggen. Jag har några riktigt härliga samarbeten på gång som jag ser mycket fram emot. Dessutom har jag under sommaren suttit och byggt och utvecklat bloggen och de olika sidorna vilket jag kommer skriva mer om när allt är helt klart. 

Sist men inte minst har jag några projekt på gång som jag verkligen hoppas att jag kan dela med mig av i höst. En del lite mindre grejer och en del större. Just nu är dock allting rätt oklart och hemligt så kan inte säga mer än så, men jag lovar att berätta så fort jag kan! 

Det ironiska i allt detta är att jag i tisdags, när jag hade min skitdag, bland annat surade över att det inte händer något alls i höst. Nu däremot märker jag ju att det händer hur mycket roligt som helst! Det påminner både mig och dig om hur bra det är att stanna upp och reflektera ibland! Nu ska jag laga middag, tänkte göra mina Broccoli & Halloumibiffar. Länge sedan jag åt dem. Kram på er :) 

Tilläggskommentar: Hur ser din höst ut? Spännande? Nervös? Oklar eller något helt annat? Berätta!

Ps. Gillade du det här inlägget? Klicka gärna då på det lilla hjärtat nedan så jag vet vilka inlägg som ni gillar och inte gillar. <3

SAKTA MEN SÄKERT TILLBAKA TILL VARDAGEN

kaffe.jpg

Hej på er och glad måndag! Hur har veckan börjat? För min del en aningen trögt men samtidigt riktigt härligt. Jag hade tänkt stiga upp tidigt och klyschigt som det låter "ta tag i den nya veckan" men istället försov jag mig och vaknade sådär semestersent idag igen haha. Som tur är var det ingen fara med den saken.

I och med att jag, lyxigt nog, varit ledig i princip hela sommaren så känns det väldigt konstigt att det nu börjar vara dags att dra igång med både jobb, skola och allt vad den vanliga vardagen innebär. Därför har jag sedan länge planerat in denna vecka som en lugn start på att komma tillbaka till vardagen. Idag har jag därmed tagit tag i allt från mail till att anmäla mig för det nya läsåret. Har även redigerat bilder, haft ett online-möte osv. En riktigt bra men lugn dag med andra ord!

datortrello.jpg

Som ni vet älskar jag att planera. Att se allt svart på vitt. Tydligt. Jag och min kalender lever ju rätt tajt ihop och så kommer vi troligen även göra i höst. Dock känner jag att jag behöver något annat sätt för att hålla bättre koll på allt som involverar bloggen och andra jobb. Sådant som kanske inte är akut men som också måste göras. Jag tycker verkligen att det är bra att skriva ner allt för att inte överbelasta minnet med tusen saker som ska kommas ihåg eftersom det oftast bara leder till onödig stress. 

Idag har jag därför skaffat Trello som bland annat Jennifer pratat gott om. Detta har jag suttit med i flera timmar och skrivit upp sådant som måste göras men inte är så bråttom med. Saker som ska göras denna vecka, nästa vecka och så vidare. Ett av mina största mål denna höst är att hitta ännu mer balans i vardagen. Att minimera onödig stress och framförallt långa sena kvällar. Jag vet att struktur och planering hjälper mig i detta mål. 

corinnestockholm.jpg

Ännu är jag inte riktigt den där målmedvetna unga damen ovan med datorn under armen. Men snart så. Först tänker jag tillåta mig själv att sakta men säkert komma tillbaka till vardagen och släppa semesterlunket som gjort så himla gott åt mig. Det känns skönt och spännande, och en aning trist, för vem gillar inte semester.

Samtidigt är det så mycket roligt som är på gång och som kommer köra igång ordentligt nu närmsta veckorna. Det ser jag fram emot. Nu tänker jag däremot ta mig ner till havet för ett dopp. Ännu njuter jag några dagar till. Hoppas även du tillåter dig själv att i lugn takt komma tillbaka till vardagen efter semestern. Kram!

Vill du få tips och läsa om hur du kan nå en stressfriare vardag? Här hittar du mitt inlägg Struktur och planering i vardagen - en checklista för en stressfri vardag.  Hoppas det kan hjälpa dig på vägen! <3

EN TISDAGSKVÄLL PÅ ALLSÅNG PÅ SKANSEN

barosundskog.jpg

När jag var liten brukade vi smyga över till Momi & Moffa på tisdagkvällar vid halv nio. Med gummistövlar på fötterna gick vi genom skogen på landet tillsammans med min bror. Framme hos Momi & Moffa väntade mina kusiner redan uppkrupna i soffan tillsammans med Momi och så Moffa som hade intagit sin plats i gungstolen. 

Klockan nio var det dags att slå på TV:n och se på favoritprogrammet Allsång på Skansen. Med tindrande ögon såg vi på folket som sjöng tillsammans, på alla de glada människorna och artisterna. När Stockholm i mitt hjärta spelades brukade Momi sjunga med lite och jag minns att jag tyckte det var så mysigt. 

allsangpaskansen.jpg

En dag i Maj frågade jag mina föräldrar om de skulle vilja komma över till Stockholm i sommar och hälsa på samt gå på Allsång på Skansen tillsammans. Efter att som barn sett på det varje sommar har jag alltid drömt om att en dag vara på plats och uppleva hela spektaklet. Igår var det äntligen dags. 

Vår kväll började på bästa sätt när vi blev stoppade precis vid ingången av en i personalen som frågade om vi var intresserade att sitta alldeles i de första raderna eftersom hon fått en avbokning. Vi som ställt in oss på att stå längst bak tackade glatt ja till erbjudandet och några sekunder senare befann vi oss på andra respektive fjärde raden, inte illa! 

allsangpaskansen.jpg

Under kvällens gång fick vi lyssna på bland annat duktiga Tove Styrke och Tommy Körberg samt hylla allas rätt till kärlek i och med att Pride-veckan dragit igång i Stockholm. Jag blev också nyfiken på att lyssna mer på Blen som var en svensk kvinnlig artist med en helt otrolig röst.

Allsång på Skansen visade sig ganska långt vara vad jag förväntat mig, om än en aning rörigare med alla kameror och folk som sprang omkring. Hur som helst fick vi verkligen en toppen kväll som avslutades på bästa sätt med en fika i solnedgången och så båten över från Gröna Lund till Slussen. Tänk att denna sommar gjorde ytterligare en barndomsdröm sann. <3
 

SOMMARDAGAR GENOM MIN MOBIL

corinneriga.jpg

Idag tänkte jag att vi skulle kolla lite tillbaka i tiden och kika på vad jag gjorde under veckan som vi lämnade bakom oss i söndags. Jag har försökt ta bilder med mobilen från olika tillfällen för att visa er lite vad jag hållit på med. Detta inlägg hade jag egentligen tänkt att skriva redan i måndags men det har varit full rulle som vanligt så därav ett lite senare inlägg. Hoppas ni har förståelse för det! <3

corinneriga.jpg
corinneriga.JPG

I början av förra veckan var vi i Riga med Veronica. Där strosade vi mest runt, åt fint, pratade och kollade på vackra byggnader. Väldigt trevlig resa som jag tänkte berätta mer om senare i veckan! Därför sparar vi lite på bilder i detta inlägg hehe. 

linncorinne.jpg
frissa.jpg

När jag kom hem från Riga mötte jag upp Linn på några koppar kaffe vid havet. Denna dag minns jag att det var så fruktansvärt varmt så det kändes nästan omöjligt att vara hemma eller mitt inne i stan. Vid havet däremot fläktade det härligt.

I veckan har jag även klippt bort alla slitna toppar, vilket verkligen behövdes. Jag har inte slingat mitt hår på fyra månader men det har blivit riktigt blont nu under sommaren. Min plan är att låta håret vila i några månader till, eftersom jag tycker att det är rätt fint nu när de är mörkblont i botten och ljust i längderna, så ser ingen idé i att färga det för tillfället. På tal om mitt hår, i frågestund fick jag en fråga angående det som jag tänkte svara på i morgon så håll utkik!

kaffestrand.jpg

Under veckans gång har det blivit mycket häng vid havet med vänner. Så härligt att bara sätta sig vid havet, plocka fram lite picknick mat och njuta av livet. En dag blev det lunch vid havet med Linnea och en annan dag en härlig kaffestund med Maria. Ibland kan enkelt bara vara så rätt.

frukost.jpg

En morgon mötte jag upp Cessi för en frukost, även den vid havet. Jag mår så himla bra när jag umgås med Cessi. Känns verkligen som vi kan prata om allt och att vi förstår varandra så väl i många frågor. Dessutom har vi båda pojkvänner som jobbar väldigt mycket så vi peppar varandra vid tyngre tider när pojkvännerna är inne i en mer intensiv arbetsperiod och inte har supermycket tid att ägna åt oss och våra funderingar.

corinnedaniela.jpg
drinkar.jpg

Det blev även en del häng med bruden till vänster under veckans gång. Både under en kväll som vi satt på en restaurang och pratade samt när det var dags för Danielas årliga sommarolympiad. Jag har tidigare år alltid haft något annat men i år kunde jag äntligen delta och det visade sig vara en riktigt rolig tradition hon hållit igång nu i några år.

cykel.jpg
sallad.jpg

Jag passade även på att hämta min fina cykel från mina föräldrar vilket resulterade i rätt många kilometer cykel under veckans gång. Så skönt att bara låta benen rulla samtidigt som det fläktar härligt med vinddraget. Blev bland annat en cykeltur till Fammo där hon bjöd på en god sallad till lunch. Cykel måste ju vara ett av de bästa sätten att ta sig framåt på! 

svarto.jpg
svarto.jpg

Det blev även några dagar ute i skärgården, både ute på landet och hos mina kusiner. Så kul att vara ute i skärgården, laga god mat, bada bastu och umgås.  

Det var lite inblickar i mina senaste dagar. Mycket kompistid och häng vid havet som ni märker. Några veckor kvar på semestern ännu, såååå skönt. Ikväll blir det ännu en kväll vid havet med några vänner, perfekt koncept som alltid funkar. Önskar dig en fin kväll, kram <3

SEMESTERHJÄRNA OCH DJUPA TANKAR OM GLASS

glass.jpg

Första gången någonsin förstår jag vad människor menar när de säger att de har en riktig semesterhjärna under ledigheten. Min hjärna som i vanliga fall är rätt van vid att tänka djupa tankar, skapa nya idéer och vara effektiv går just nu på halvfart. Ibland får jag några riktiga snilleblixtar medan jag andra stunder kommer på mig själv att tänka på absolut inget vettigt.

Idag har jag suttit i några timmar och försökt få koll på min ekonomi. Som jag skrivit tidigare bland annat i inlägget Mina fem bästa ekonomitips är jag noga med att hålla koll på mina utgifter, både för att inte leva över mina tillgångar men framförallt för att undvika att i onödan stressa över min ekonomi.

Idag har jag suttit och skrivit in de senaste månadernas budget i ett dokument och jag märker att min hjärna riktigt går på högvarv för att det är så ovant, haha. Skönt dock att komma igång lite och framförallt att göra undan praktiska grejer som ändå måste göras. 

glass.jpg

För att inte låta detta inlägg bli alltför allvarligt tänkte jag avsluta med en insikt jag kommit fram till och det är att jag inte riktigt vet om jag längre tycker om glass. Glass som alltid varit sommarens favorit har allt mer börjat kännas trist. Jag väljer hellre en god (och stor) bit choklad än en boll med glass. En del glassar smakar dock fortfarande riktigt gott, så som bollen med gammaldags choklad ovan eller någon riktigt fin hemmalagad glass, men vaniljglass mm. går automatiskt bort.

Är det någon annan som också har börjat tappa lusten för att äta glass? Dela gärna med dig! :D

 

NÄR HAVET FÖRVANDLAS FRÅN BLÅTT TILL GRÖNT

Jag älskar skärgårdslivet vilket troligen blivit rätt så klart här på bloggen. Hållbarhet och miljö är också väldigt viktigt för mig och jag försöker tänka på miljön varje dag. Ibland gör jag såklart också val som inte är bra för miljön, till exempel när jag flyger. Men jag tror att man ändå kan göra en stor skillnad, trots att man inte är perfekt. 

alger.jpg
alger.jpg

Idag på morgonkvisten vaknade vi av en sorglig syn, som någon av er kanske redan sett på min Instagram Story. Hela vår strand var full med blågröna alger som färgat havet alldeles grönt. Det var så tjockt av alger att man inte ens såg ner till havsbotten, vilket man i vanliga fall gör. Det såg ut som om man bytt ut havsvattnet mot ärtsoppa. 

Bilderna i detta inlägg är tagna vid klockan 13 idag. Då hade det redan börjat luckras upp lite, men som ni kan se var läget fortfarande illa. Den som påstår att detta inte är på grund av att vi människor på jorden smutsat ner så mycket som vi gjort, borde ta sig en tur ut till skärgården och se dessa syner själv, för det är inte vackert. 

algerbarosund.jpg

Om jag någon dag har lyckan att få barn vill jag att de ska kunna njuta av känslan att bada på landet, precis som jag fick när jag var ung. Men det är inte säkert att de kommer kunna det vilket gör mig ledsen. Jag vill att de ska få se och njuta av klara, blåa och framförallt rena hav. 

Vi kan inte blunda för hur situationen ser ut i dagsläget, utan istället måste vi fortsätta jobba för miljön. Tänka på vilka val vi gör, varje dag. Inte låtsas som ingenting eller ännu värre skjuta upp problemet. Vi måste ta tag i det nu. 

Vill du börja leva mer miljövänligt på en gång men vet inte hur du ska gå till väga? Läs då till exempel mitt inlägg Mindre plast mer medvetenhet - mina bästa tips för miljövänliga val eller  inlägget Fem tips för att äta mer miljövänligt. Är du intresserad av fler inlägg kan du till exempel spana in bloggen Grön i Åbos Zero Waste inlägg.

Kom ihåg att ingen kan rädda hela världen men alla kan vi göra något!

ÖVERTAGGAD

stockholm.jpg

Hej på er! Hoppas veckan har börjat bra. Jag har börjat veckan med en mysigt frukost med några vänner och så vandrare vi runt lite i en park som var superfin. Kul att upptäcka nya ställen i Stockholm. Jag trodde att jag hade bra koll på Stockholm innan jag träffade Laban men det känns som att jag får se nya sidor av staden nästan varje dag. 

stockholmpark.jpg

Idag är det en stor dag eftersom det äntligen är dags för Eminems konsert! Vi har taggat hela dagen med att lyssna på hans låtar och snart ska vi börja röra oss mot arenan där konserten äger. rum. Jag måste erkänna att jag är lite för taggad för att kunna skriva något vettigt idag så jag tror jag gör ett nytt försök imorgon istället hehe. Kram på er! 

EN STOR DRÖM GÅR I UPPFYLLELSE

Corinneskrattar.jpg

Så länge jag kan minnas har jag lyssnat på hans musik. Lärt mig låt efter låt utantill. Sjungit med i varje ord. Spelat hans låtar när jag varit glad, ledsen, arg, besviken, lycklig, sårad och nervös. Alltid drömt om att en dag få stå på en fylld arena och få uppleva en av hans konsertet. Alltid trott att det nästan är omöjligt. Varför skulle han komma till Norden och spela?

Så släpps plötsligt biljetter till en spelning i Stockholm och jag får inte tag på någon biljett innan de tar slut. Besviket konstaterar jag att jag kanske aldrig kommer få se honom live. Att jag får vara glad för att jag kan uppleva hans musik på annat sätt. 

Så plötsligt en dag för några dagar sedan ser jag att en kompis skrivit på sin Facebook " Säljer två biljetter till konserten på måndag." Jag får panik, skriver fort som tusan och frågar om biljetterna finns kvar. Fem minuter senare har en stor dröm gått i uppfyllelse när jag står där med biljetterna i handen. Om fyra dagar ska jag se ingen mindre än Eminem live på Friends Arena i Stockholm. Gissa om jag längtar?!

DET GÅR BRA NU

skog.jpg

Ibland är det extra lätt att konstatera att det går bra nu. Så kan man beskriva mina dagar för tillfället, för det kunde verkligen inte vara bättre. Vi befinner oss vid en vacker plats i Sverige cirka tre timmar från Stockholm tillsammans med Labans familj. Här går man omkring i bekväma kläder, utan smink och bara njuter. 

corinnelaban.jpg
corinnelaban.jpg

Under de senaste dagarna har vi sovit ut ordentligt, ätit god mat ute på terassen och lyssnat på trädens sus under varsin filt och pratat i flera timmar. Vi har åkt omkring i området och kollat in små butiker. Igår besökte vi bland annat ett café som var i kombination med en inredningsbutik som hade massor med fina saker. Blev nästan snurrig för att det fanns så mycket att kolla på. 

skogcorinne.jpg
skogcorinne.jpg

Vi har också gått långa promenader längs med vattnet bland stora gröna träd. Jag gillar verkligen att gå på långa promenader. Ibland vill man prata i massor, men samtidigt känns det lika bra att bara gå tyst och låta tankarna skena iväg en stund.

Det tycker jag väldigt mycket om med mitt och Labans förhållande, att det aldrig är något negativt eller obekvämt om det blir tyst utan att det är lika bekvämt som att babbla på. Oftast pratar vi mycket men ibland kan det vara skönt att gå i tystnad. Jag tror det är viktigt, att man också kan vara tyst tillsammans utan att känna att det är något fel med det.

corinnefjallen.jpg

Idag är planen att gå ut på en promenad och köra lite rörlighetsträning. Därefter tänkte vi åka in till ett café som har helt fantastiska crepes, längtar redan haha. Som ni märker är det verkligen semestertakt på gång. Ibland är det riktigt nyttigt att åka iväg från storstaden och bara vara. Hoppas ni får en fin dag, kram!