Stilla tankarna och gå ut i naturen!

Jag tänker ofta på om jag lever som jag lär. Min egna uppfattning är att jag gör det, om än även jag gör misstag, slarvar med återhämtning, sömn och träning. Oftast lever jag dock som jag lär, med hållbar vardagsbalans som mitt ledord genom allt jag gör. Efter den hektiska vintern och våren som varit har jag varit extra noga med det, eftersom jag känt att jag ibland haft lite för mycket och inte riktigt haft den energin jag gärna vill ha i vardagen. 

IMG_6900.JPG

I dag när jag kom hem skulle jag egentligen sätta mig ner och skriva om våra dagar i Stockholm med Jennifer. Ett inlägg jag verkligen vill skriva både för att berätta åt er men även för mig själv, för att ha det som minne. Men när jag satte mig vid min dator så märkte jag hur otroligt trött jag var i huvudet efter min långa dag som minst sagt varit intensiv med både jobb och skola. Då kände jag att nej, det här är inte rätt tidpunkt att sitta några timmar till framför datorn.  

IMG_6901.JPG

Istället valde jag att skriva det inlägget du läser just precis nu för att sedan lägga mig ner på soffan och bara stirra upp i taket och andas i några minuter. Därefter bytte jag om till promenadkläder, snörde på mig skorna för att om en stund möta upp Maria för en skön promenad i naturen. Ikväll får datorn vila och imorgon ska jag sätta mig ner och skriva i lugn och ro med en massa ny energi. 

Jag tycker det är viktigt att lyssna inåt och handla därefter oavsett vad man egentligen planerat för dagen eller stunden. Om kroppen eller hjärnan behöver få vila så ska man ge den det. Enligt mig är ett utmärkt sätt att återhämta sig på att gå ut i skogen / naturen och stänga av allt som distraherad. Det funkar betydligt bättre för mig än att till exempel titta på serier eftersom jag då oftast hittar mig själv med telefonen i ena handen på grund av att jag inte kan slappna av ordentligt. Vi får aldrig glömma vardagsbalansen och absolut inte underskatta naturen positiva påverkan på oss. 

Vad brukar du göra när du märker att du är ” helt slut i huvudet” efter en lång dag?  

Kom med på 30 dagars yogautmaning!

Det var länge sedan jag gav er olika sorters uppgifter eller utmaningar. Jag har tidigare fått feedback av er att ni gillar dem vilket gör mig väldigt glad! Därför har jag nu funderat en hel del på vad vi kunde hitta på och nu har jag kommit på något. Jag vill utmana dig som läser att komma med på min 30 dagars yogautmaning! Utmaningen är 15 minuter lång och min tanke är att vi ska yoga varje dag i 30 dagar i sträck. Hur härligt låter inte det?

Från en magisk strand i Marocko. Här hade jag gärna yogat varje morgon.

Från en magisk strand i Marocko. Här hade jag gärna yogat varje morgon.

Jag kommer försöka börja varje morgon med utmaningen. Om det känns för stressigt så flyttar jag utmaningen till kvällen innan jag ska sova. Det viktigaste är att utmaningen ska ge oss energi och kännas bara allmänt härlig. Samtidigt hoppas jag att vi kommer märka att vi blir mer rörliga, får en fin rutin (ta t.ex. hjälp av Julias inlägg om du behöver tips för att få igång rutiner) och att det känns bra att börja dagen med att ta det lugnt och väcka kroppen. För att inte låta detta bli för utsvävat tänkte jag sammanfatta utmaningen så ni vet vad som gäller.

30 dagars yogautmaning i korthet

 • Yoga 15 minuter varje morgon (eller kväll)

 • Ta hjälp av youtube till exempel min favoritinfluencer Josefine Dahlbergs 15 minuters yogapass. Jag tror att jag kommer börja med hjälp av det för att komma in i rutinen utan att behöva fundera så mycket!

 • 30 dagar i sträck - inga ursäkter är tillräckligt stora, förutom sjukdom förstås. Men ursäkten “jag hinner inte” är absolut inte godkänd. Prioritera ditt välmående! <3

Jag föreslår att vi börjar direkt och därmed kör första dagen på utmaningen igång i morgon och då blir den sista dagen den 13 april (dagen innan riksdagsvalet i Finland!) . Nu återstår bara frågan: Är du med?

Glöm inte bort att sova ordentligt!

I mitt liv är det ofta högt tempo och jag har ju skrivit många gånger inlägg om vardagsbalans, att undvika onödig stress osv. När jag lyssnar på podcaster eller överlag på människor i min omgivning, så hör jag ofta hur personerna berättar att de suttit uppe halva natten och jobbat eller gjort på något skolarbete. Det gör mig alltid lite orolig, för det kan ge dåliga signaler om att man måste jobba sena kvällar och nätter för att lyckas och för att jobba hårt. Visst krävs det ofta hårt jobb för att göra något ordentligt, men det hårda jobbet får aldrig gå över din nattsömn. 

IMG_4726.JPG

Att sova ordentligt och tillräckligt är väldigt viktigt och även ett av det bästa du kan göra för ditt egna välmående. Din sömn indikerar också ofta på hur du mår (finns såklart undantag) men för de flesta kan orolig sömn eller svårt att somna vara en indikator för att du är till exempel för stressad eller går och oroar dig över något. För mig är det åtminstone så. 

Förra veckan märkte jag att jag sov oroligare än jag brukar göra. När jag kom hem till Stockholm så berättade jag det åt Laban och sade att vi verkligen måste satsa på att få ordentligt med sömn under helgen.

För att jag ska må bra och klara av vardagens höga tempo så behöver jag mycket sömn. Om jag märker att jag sover oroligt så tar jag tag i saken genast. Funderar på vad de kan bero på och vad jag kan göra för att sova bra igen. Det kan vara allt från att äta bättre och inte så kort inpå innan jag ska sova, att träna mer eller tidigare på dagen. Att lägga mig tidigare eller att se till att jag har tillräckligt med tid för att slappna av innan jag ska sova. Ingen förändring sker ju över en natt men det är lättare att åtgärda ju fortare man tar tag i saken.

IMG_4727.JPG

Så vad försöker jag egentligen komma fram till? Jo, oavsett hur höga mål du har eller hur mycket jobb du har, prioritera alltid din sömn. Lägg ett stoppdatum när du ska sluta jobba (jag har t.ex. absolut senast 21.30) och håll dig till det. Hellre då lägga dig i tid och vakna tidigare på morgonen än att svänga på dygnet och vara vaken halva natten. Se till att få minst 7-8 timmar sömn per natt och var lyhörd för kroppens signaler.

Sover du bra så är det i de flesta fall ett tecken på att du också mår bra. Sover du dåligt så indikerar det på att du måste lyssna på kroppen och ändra på något i din vardag för att få din återhämtning. När du sover bra känner du dig pigg och orkar genom hela dagen. Kom ihåg att ditt välmående är viktigare än fina jobb och prestationer. ❤️

Vill du läsa mer inom samma ämne? Då vill jag tipsa om mitt inlägg: Hur kan jag förbättra min sömnkvalitet?  Hoppas du får med dig något nytt eller åtminstone en bra påminnelse! 

Våga vara dig själv

Vet ni vad jag tror är ett av de absolut svåraste man kan göra? Jo att våga vara sig själv. Att helt enkelt fullt ut vara den man är och konstatera att det här är jag utan att ta åt sig om folk tycker att man borde tystas ner, bete sig annorlunda osv. Visst är det bra att lyssna på feedback och verkligen ta åt sig av det, men det är också viktigt att våga vara sig själv. 

Blogginlägg om att våga vara sig själv

När man läser och lyssnar på historier om framgångsrika personer så kommer det ofta upp att en av de viktigaste delarna i att lyckas är att våga vara sig själv. Att gå sin egen väg och lyssna på magkänslan. Skrev bland annat om det på min Instagram för ett tag sedan och fick medhåll av många. Ibland kan det dock vara lätt att glömma bort och då är det bra att påminna sig själv om det. 

Jag och Nicole pratade mycket om detta igår när vi var på Danielas inflyttningsfest. Hur viktigt det är att vara sig själv och hur mycket lyckligare man är när man inte försöker passa in i någon annans mall utan i sin egen. Vår diskussion fick mig att tänka efter lite extra och jag kom fram till att livet är betydligt mycket enklare när man är sig själv. Det går så otroliga mängder onödig energi åt att fundera på vad andra tänker och tycker. Energi man kunde lägga på något mer givande. 

Att våga vara sig själv

Mycket kring varför det kan vara så svårt att vara sig själv hänger ju ihop med att vi så lätt jämför oss med varandra. För fastän jag verkligen jobbar på att vara mig själv under livets alla timmar, oavsett situation så finns de ögonblick då jag också jämför mig. Då jag tänker att jag borde göra något helt annorlunda. Ta sociala medier och bloggar som ett exempel. 

Jag kanske läser ett inlägg där bloggaren skriver provocerande vilket leder till att hen får mycket uppmärksamhet och statistiken skjuter i höjden. Eller ser den perfekta bilden på Instagram som höjer engagemanget enormt. Då brukar min hjärna börja spinna, hur ska jag göra för att också lyckas? Men någonstans där brukar jag påminna mig om att nej, det är inte jag. Jag är inte någon som gillar att provocera för att få mer läsare, eller som lägger timtal på den perfekta bilden. Det är inget fel med det, men det är inte jag. Istället ska jag fokusera på att göra min grej. 

 

Tre tips för att våga vara dig själv fullt ut

Alla dessa tankar fick mig att tänka på vad man kan göra för att verkligen våga vara sig själv. Det är ju lätt att säga men i praktiken kanske svårare. Så här spontant kom jag på tre tips som åtminstone funkar bra för min egen del.  

 • Sluta jämföra dig med andra. Något som är betydligt lättare sagt än gjort. Jag tänker att man får vara lyhörd till sig själv. Uppmärksamma vad och vilka situationer som gör att man jämför. Jobba på sin självkänsla, vara ödmjuk mot sig själv och kritiskt gallra bort sådant som får en att må dåligt. Avfölja några konton på Instagram brukar ofta vara ett bra steg. 
 •  Säg ifrån när någon säger åt dig hur du ska vara och leva ditt liv. Ännu en grej som är lättare sagt än gjort, men oj så viktigt det är att våga stå upp för sig själv. Både för att visa andra, men även dig själv, att du är den som bestämmer över ditt egna liv och vem du vill vara. 
 •  Var dig själv med alla dina egenskaper. Våga satsa på dina drömmar och göra sådant som kanske inte anses normalt och vettigt. Jag möter ständigt på mothugg och tråkiga kommentarer när jag säger att jag är bloggare och önskar att kunna leva på mina sociala kanaler och mitt företag i framtiden . Men det här är det jag tycker om och det som gör just mig lycklig. Samma sak gäller med att vara glad och tycka livet är härligt. Att skratta ofta och mycket. Någon kan tycka att man ska dämpas ner men då undrar jag att varför? 

Vi är alla olika och istället för att dämpa varandras personligheten borde vi uppskatta dem och förstärka dem. Visa varandra att det är bra att följa sina drömmar och att vara sig själv. Skapa ett klimat där fler vågar vara just dem de vill vara. Kan vi tillsammans komma överens om att hädanefter göra det?  ❤️

I min tacksamhetsbok skrev jag ikväll ...

Jag har börjat skriva tacksamhetsbok. Varje kväll skriver jag ner tre saker som jag är extra tacksam för just denna dag. Stort som smått. Jag försöker skriva ner sådant som känns speciellt just för denna dag. Varje dag är jag ju tacksam för att vara frisk, ha världens bästa vänner och pojkvän och mycket annat, men just i denna bok försöker jag skriva mer detaljerat om något jag känner mig extra tacksam för just i dag, förutom de allra viktigaste pelarna såklart. Oftast är det något som har hänt mig under dagen eller som jag tänkt på extra mycket.

corinnevar.jpg

Jag är tacksam för ...

 • Att så gott som allt nu hittat sin egna plats i lägenheten. Att garderoben har dörrar och soffan igen kan användas och inte längre ockuperas av diverse lådor. Att känna hur stressen med att bli klar äntligen kan börja avlägsna sig.

 • Att få vakna upp bredvid Laban. Den känslan är magisk. Nästan varje kväll skriver jag om något som har med honom att göra, men det är ju inte så konstigt. För varje dag är jag så tacksam för att jag får dela mitt liv med just honom.

 • För att jag blivit smartare med matplaneringen igen. Veckans måltider är planerade och det mesta inhandlat. Det kanske kan verka som en trist grej att skriva upp, men för mig kan just planeringen med mat vara en riktig jobbig grej om jag känner att jag har inte har det fixat i tid. Därför är jag tacksam att jag tagit tag i det igen, för att undvika onödig stress.

Att skriva tacksamhetsbok är för mig ett sätt att påminna mig själv om hur bra livet är, speciellt på de dagar som de känns som sämst. Det är också ett sätt att reflektera över dagen och inte bara ånga på. Känna extra mycket tacksamhet för en stund. Jag rekommenderar dig verkligen att prova. Jag brukar ha som regel att skriva upp tre saker per dag. Det har gett mig fint perspektiv på livet.

Brukar du skriva tacksamhetsbok?

Sträck på dig!

Vet ni vad som skrämmer mig? Jo vårt extremt stillasittande samhälle. Hur vi kan sitta timtals på möten utan att stiga upp en enda gång. Hur man kan fastna framför datorn i en ställning som är allt annat än ergonomisk. Det har blivit så vanligt att vi inte ens märker det längre. 

Oavsett vilket kontor eller coworkingställe man går in på ser man krummade ryggar och nackar som stirrar ner i skärmar. Axlar som är spända och nästan så uppdragna att de rör öronen. Det enda jag skulle vilja göra är att ropa: Sträck på er! För det är nu så många gånger bevisat att detta stillasittande gör allt annat än gott för oss.

strackpadig.jpg

Personligen är jag inte något toppenexempel, men jag försöker hela tiden påminna mig själv om att sträcka på mig, inte sitta stilla för länge och röra på kroppen med jämna mellanrum. Trots det fastnar jag lätt framför datorn, glömmer bort att sträcka på mig och märker först efter ett tag hur ryggen börjar värka och hur allt bara låser sig. Jag märker dock stor skillnad under de dagar jag kommer ihåg att göra paus-gympa och tänker på att ha en ergonomisk arbetsställningar. 

Nu tycker jag vi tillsammans tar tag i det här och börjar tänka på att inte vara så stillasittande i dåliga ställningar. Sträck på dig med jämna mellanrum, minst en gång i timmen. Stå med jämna mellanrum och ha till exempel som regel att du alltid ska stå upp när du pratar i telefon. Kör lite pausgympa åtminstone några gånger per dag och ta alltid trapporna när du har möjlighet. Kom ihåg att varje grej räknas! 

Kanske jag borde skriva ihop något pausgympa program som man kan göra enkelt på 5 minuter? Är det något du tycker skulle var kul och intressant? 

Ett rosa Helsingfors och ett lugnare vardagstempo - Mina tankar inför 2019

Hej kära du. Hoppas din dag varit toppen! Min har varit fin med både skola och ett härligt möte. Har känt mig så energifylld hela dagen vilket ju alltid är en känsla man uppskattar lite extra mycket. På tal om energi, i dag tänkte jag dela med mig av tankar jag haft senaste tiden kring vardagstempo och vad jag vill uppnå under år 2019.

Under jullovet funderade jag mycket på livet, på tempo, på vad som är viktigt och inte. Det blir i princip alltid så för mig. Att tankarna snurrar som mest när livet lugnar ner sig och jag bara är. Jag har också lyssnat på en massa podcast som gett mig riktiga tankeställare. Det som jag funderat mest på är det här med vardagstempo.

helsingfors.jpg

Vi har bara ett liv - Varför stressa igenom det?

En sak som majoriteten av alla gäster i podcasterna jag lyssnat på konstaterat är att de tycker vi borde stressa mindre, och det vet ni att jag verkligen håller med dem om. Men bara för att jag håller med om det, och gärna pratar om det till och med andra, så behöver det automatiskt inte betyda att jag är perfekt inom det området. För just det här med vardagstempo är något som jag märkte att spårade lite under år 2018, och detta är något jag vill ändra på.

Under helgerna är jag alltid ganska lugn och tempot är lågt. Men på veckorna är tempot högt, vilket jag gillar, men ibland övergår det höga tempot till stress, och det gillar jag inte. Jag vill känna att jag lever mitt liv, inte stressar igenom det. Att jag njuter av att ha ett högt tempo på veckorna och ett lugnt på helgerna. Att jag hinner med, tar in det jag får uppleva och är närvarande till 100 %. Hitta gränsen mellan ett härligt vardagstempo och ett inte så härligt stresstempo.

Alla människor har lika mycket tid, det gäller bara hur man väljer att prioritera den.

Sade Fanny så smart i hennes och Ilas podcast. Det var en mening som jag hört så många gånger men som aldrig riktigt fastnat förrän nu när jag varit så inne i dessa tankar. Jag har ju personligen mycket kunskap inom detta område eftersom det är ju en stor del av vad jag jobbar med och vill jobba med ännu mer i framtiden. Trots det är det något jag i mitt egna liv kan bli bättre på!

Passande bild till ämnet. Lär dig se var i livet du ska bromsa i och vad du ska trycka på gasen.

Passande bild till ämnet. Lär dig se var i livet du ska bromsa i och vad du ska trycka på gasen.

Varför är jag så öppen med det här på bloggen då? Kanske någon kan undra. Borde jag inte leva det perfekta stressfria livet med tanke på att bloggen och mycket av mitt jobb handlar om vardagsbalans och välmående. Och visst är det så, men jag gillar att ta med just dig på resan i att utvecklas och hitta ännu mer vardagsbalans. Jag hoppas att det att jag delar med mig av hur det känns och mina tankar kring ämnet, gör att även du som läser får med dig något i ditt liv.

För tillfället går jag mycket igenom olika prioriteringar i livet och funderar på vad jag vill lägga tid på och vad som är viktigt. Hur jag ska göra för att inte planera in för mycket men inte för lite heller. Helt enkelt bygga det liv just jag vill ha. I dag tänkte jag dela med mig av några frågor jag ställt mig, som jag hoppas kan hjälpa även dig i ditt liv.

Fem frågor som är bra att ställa sig för att hitta balans och ett härligt vardagstempo:

Springer livet bara fram eller hinner jag njuta av det fullt ut?

Vad kan jag göra för ett lugnare vardagstempo?

Vad är relevant och viktigt för mig? Vad vill jag prioritera och vad kan vänta?

Vilka relationer ger mig energi och vilka tar?

Hinner jag varva ner på kvällarna för att ta mig i säng i tid?

Sätt dig ner och fundera på svaren på frågorna. Finns det något du borde prioritera annorlunda och vad kan du göra för att uppnå en hållbar förändring som verkligen fungerar. För min del handlar det till exempel inte om att ta bort något utan att prioritera annorlunda. Fokusera på det som är viktigt och göra en förändring utan att egentligen ändra på antal lediga timmar och jobbtimmar.

Den magiska staden Helsingfors

Den magiska staden Helsingfors

Så här avslutande vill jag ännu konstatera en sak som jag verkligen märkt av extra mycket nu när jag tagit mig tiden att varva ner och det är hur galet vackert Helsingfors är just nu. Känns som att de senaste dagarna verkligen levererat, förutom i dag då som varit en aning gråare. Vi har fått njuta av fint ljus, fantastiskt vinterväder och snö som täcker marken. Föredrar verkligen alla gånger lite kallare väder och snö på gatorna än plusgrader och slask. Hoppas detta håller i sig!

Nu ska jag säga tack för mig för i dag. Hörs imorgon!

Hur ser ditt vardagstempo ut just nu? Är det hållbart eller vill du också förändra något under år 2019 för att uppnå än mer hållbar vardag?

Gå ut nykter och ha kul - Tips hur du festar loss utan alkohol

Det känns som att fler och fler börjat fundera och också redan väljer att gå ut och festa nykter, vilket jag tycker är så bra. Eftersom jag själv valt att inte dricka alkohol (med ytterst få undantag drack t.ex. senast för ett år sedan ) så brukar många fråga mig hur man gör. Sådär rent teoretiskt är det ju inte svårt att göra, man väljer helt enkelt att inte hälla i sig alkohol.  I praktiken kan det dock vara svårare än så eftersom alkoholkulturen är rätt så stor i vårt samhälle och det anses nästan lite konstigt om man inte dricker alkohol till exempel på middagar eller på krogen. 

Gå ut nykter och ha kul!

För det första måste jag säga att det är betydligt lättare att gå ut nykter nuförtiden jämfört med för några år sedan. Både för att allt fler väljer att festa nykter men också för att utbudet på alkoholfritt ökat massivt både på krogar, restauranger och i butikerna. I dag tänkte jag ge några tips på hur du kan göra det lättare att gå ut nykter och framförallt hur du gör för att ha lika roligt fastän du väljer att inte dricka alkohol.   

Tips på hur du festar loss nykter

 • Först och främst: Gör inte en så stor grej av det. Du behöver inte förklara åt alla på festen att du inte dricker ikväll, om du inte vill förstås. Om inte du gör en grej av det så kommer troligen inte någon annan göra en så stor grej av det heller.

 • Beställ alkoholfria alternativ. Tragiskt nog har jag märkt att man får betydligt färre frågor och på-pressande kommentarer om att man borde dricka om man går omkring med någon form av drickbart i handen. Samtidigt finns det väldigt många alkoholfria drickor och speciellt drinkar som är supergoda så det är ju absolut ingen pina att dricka alkoholfritt. Min favoritdrink just nu är virgin mojito.

drinkar.jpg
 • Dansa på borden och häng i baren. Gör helt enkelt allt det du brukar göra på de kvällar du i vanliga fall dricker. Många tror att man blir tråkig när man slutar dricka men så behöver det ju absolut inte vara. ” Jag kan inte dansa nykter ” är en kommentar många brukar säga när de är nyktra och egentligen skulle vilja dansa men inte riktigt vågar. Mitt svar på frågan är alltid: Det är klart du kan! Egentligen sitter det ju bara i huvudet men jag förstår att de i början känns obekvämt att släppa loss på dansgolvet nykter om man inte är van vid det.

 • Ta hjälp av en kompis. Bestäm er tillsammans för att gå ut nykter eller be en kompis om hjälp att peppa dig till att gå ut nykter. Det mesta brukar bli lite lättare om man gör det tillsammans med någon.

 • Låt det ta lite tid och ha tålamod. I början kommer det vara ovant att dansa nyktert och du kommer få frågor om varför du inte dricker. Mitt tips är att bara kör på, till sist kommer det kännas naturligt att gå ut helt nykter. Fundera ut ett bra svar på frågan varför du inte dricker och stå på dig. I början märkte jag att jag började med världens bortförklaringar till varför jag inte dricker medan jag nuförtiden helt enkelt bara konstaterar “Jag vill inte.” Med ett bestämt och rakt svar brukar man oftast inte få så många följdfrågor heller.

 • Fokusera på fördelarna med att gå ut nykter! Njut av att vakna upp pigg dagen efter. Njut av att kunna köra hem med bilen mitt i natten efter en utekväll. Njut av att veta att du inte förgiftar din kropp utan ger den bästa möjliga förutsättningar att må bra. Var stolt över att du vågar stå emot grupptrycket och att du vill prioritera din hälsa.

Sist men inte minst! En önskan till alla därute, oavsett om ni dricker eller inte när ni går ut. Sluta pressa andra till att dricka alkohol. Gör helt enkelt inte någon grej av det utan låt det vara varje enskild människas beslut. Man vet aldrig orsaken bakom varför en person inte vill dricka alkohol och då ska den personen inte heller behöva försvara sig kring sitt beslut! Jag tycker inte det är något fel med att dricka alkohol och önskar därmed att det inte heller ska vara något fel med att inte göra det. Kram!

Läs också: Varför dricker du inte? - Kan man gå ut nykter?

Dagen jag nästan svimmade på yogapasset - Om när jag vågade trotsa rädslan

Jag stiger in i rummet. Känner värmen komma emot mig. I snart fyra års tid har jag besökt yogasalen, under de senaste två åren rätt så regelbundet. Rummet ger mig harmoni och jag vecklar ut min yogamatta och lägger mig ner på golvet. Blundar. Känner hur kroppen och hjärnan slappnar av. En mjuk röst säger att vi ska börja passet.

Efter bara några minuter börjar jag känna mig yr, något känns inte rätt. Äh, tänker jag och fortsätter köra på. “Kanske jag bara är ovan med värmen efter sommaren” försöker jag intala mig själv.

När det gått 45 minuter känns det som att jag skulle kunna spy och svimma vilken minut som helst. Hur jag än försöker ta det lugnt och lägga mig i barnets position för att slappna av, så försvinner det inte. Hela yogasalen snurrar och all harmoni jag någonsin känt är så långt borta som det bara går. Till sist klarar jag inte av det mer och rusar ut från salen mitt i passet.

ljusmedkrans.jpg

Skräckslagen slår jag mig ner på en stol utanför yogasalen och börjar hälla i mig vatten och tugga på några torkade frukter som yogastudion bjuder på. Yogan som alltid varit så härligt, jobbigt men aldrig obehagligt har plötsligt förvandlats till illamående och en rädsla. Världen börjar sakta men säkert kännas någorlunda normal igen och snurrandet börjar avta.

“Det kan bli så ibland” säger en av instruktörerna när jag berättar vad jag precis upplevt. Tydligen kan man vara med om att man drabbas av illamående och känner sig svimfärdig när man går på Hot Yoga och kroppen samtidigt kämpar mot kanske något virus eller liknande.

Om en magisk yogadag som jag troligen aldrig kommer glömma. &lt;3

Om en magisk yogadag som jag troligen aldrig kommer glömma. <3

Fastän jag alltid varit en sådan som aldrig låtit mig skrämmas och alltid kastat mig ut i backen igen efter krascher som resulterat i allvarliga hjärnskakningar och krossade knän, så sätter det sig någon spärr i huvudet på mig. Hur jag än försöker intala mig själv att det kommer gå bra, så vågar jag inte prova på nytt i rädslan om att nästa gång verkligen svimma på yogapasset.

Men i går tog jag till sist tag i mig själv, efter nästan två månaders uppehåll. Bokade in mig på en lätt timme med ganska mild värme. Tog mig igenom hela passet utan ett släng av illamående och plötsligt började yogasalen förvandlas tillbaka till det harmoniska. Jag klarade det. Det gick bra.

Vad lär vi oss av detta? Jo. Lyssna på din kropp, men våga också trotsa din rädsla. En obehaglig upplevelse kan sätta stora spår i ditt tankemönster och då är det så viktigt att våga trotsa rädslan och “ta sig upp i sadeln på nytt”. I de flesta fall visar det sig att du varit rädd helt i onödan. <3

I vilka situationer tänker du onda tankar om dig själv? - Stärk din självkänsla Del 2

Det har blivit dags för nästa del i min korta inläggsserie om att stärka din självkänsla. I denna serie fokuserar jag på hur du pratar med dig själv. Innan du läser detta inlägg så passa på att läsa det första inlägget Hur pratar du med dig själv? - Stärk din självkänsla Del 1 om du missat det.

Som jag skrev i första inlägget har jag själv jobbat mycket med min självkänsla under de senaste 10 åren och det tror jag är en stor orsak till att jag verkligen lärt känna mig själv och känner en stor trygghet i mig själv. Något jag verkligen inte tar för givet och som såklart också går upp och ner ibland.

Höj din självkänsla del 2

När jag började stärka min självkänsla kom jag fram till att det oftast var i några situationer och speciellt med en del människor jag kunde tänka onda och onödiga tankar om mig själv. De kunde även vara att andra människor satte griller i mitt huvud.

Till exempel hade jag en kompis som under mina tonårsår kunde kommentera mitt utseende och personlighet på ett negativt sätt som sedan till slut gjorde att jag själv började tycka likadant som henne, fastän jag ju inte alls tyckte det från början. Hon kunde få mig att ändra åsikt totalt. Nuförtiden känner jag mig så stark i mig själv att jag klarar av att låta såna negativa kommentarer rinna av mig.

Det gör mig dock väldigt ledsen att tänka att jag förut påverkades så mycket av andras kommentarer.

Stärk din självkänsla med Corinne Grönholm

Vilka situationer och vilka personer får dig att tänka onda tankar om dig själv?

Jag hoppas att du under dessa två veckor verkligen tagit dig tiden på att observera dina tankar och hur du pratar och tänker om dig själv. Nu vill jag att du under följande dagars tid börjar observera vilka situationer och vilka personer som gör eller på något vis påverkar ditt sätt att tänka och prata med dig själv på ett negativt sätt.

Det kan till exempel vara en person som tar mycket energi av dig och som säger taskiga kommentarer eller pikar. Det kan vara situationer där du känner dig stressad eller kanske trött. Det kan vara situationer där du är nervös eller kanske en situation där du känner dig osäker. Vad det än är, lägg ingen värdering i det utan bara observera och skriv ner. Hittar du kanske något mönster?

Om du har ork så fundera även i vilka situationer du tänker positivt om dig själv och med vilka människor. Vad vi sen ska göra med all denna information vi har kartlagt under dessa veckor får ni veta i del tre av denna serie. Lycka till, kram! <3