EN VECKA I STOCKHOLM

farggrannahus.jpg

Som ni kanske hängt med kom jag till Stockholm i fredags. Tanken var att åka hem idag, men det har strulat till sig lite med en grej så måste jag bli kvar här lite till. Måste erkänna att det känns trist eftersom jag hade inplanerat väldigt roligt program ikväll i Helsingfors, men ibland blir inte saker som man tänkt sig. 

Nåväl, istället för att sura försöker jag göra det bästa av det och jobba undan grejer jag tänkt få gjort för att sedan kunna slappna av och njuta fullt ut av dagarna när jag är hemma i Helsingfors igen. Dessutom är ju Stockholm absolut ingen tokig stad att fastna i några dagar extra. Men hur har de senaste dagarna varit egentligen? Tänkte att vi skulle kika närmare på en del saker jag gjort. 

 Detta är vad jag menar med att jag gillar städer som är lite mer färggranna, som jag skrev mer om i mitt inlägg om  Bryssel . Dessa hus ger mig en "wow här vill jag bo känsla". Så fina. 

Detta är vad jag menar med att jag gillar städer som är lite mer färggranna, som jag skrev mer om i mitt inlägg om Bryssel. Dessa hus ger mig en "wow här vill jag bo känsla". Så fina. 

Stockholm har levererat än en gång. Jag har haft nästan överraskande fullt upp och fått riktigt påminna mig själv om att också reservera in tid där jag inte gör så mycket och framförallt vilar. Det är ju som lite tanken med semester, att både ha kul men också vila. En balans av de båda helt enkelt. Dock ett väldigt positiv sak att måsta påminna sig själv om!

frukost.jpg
sommar.jpg

Under dessa dagar har jag hängt mycket med mina vänner som bor i Stockholm vilket har varit guldvärt. Så skönt att kunna umgås i lugn och ro, promenera på Stockholms vackra gator, laga middag och hänga i soffan. Vardagligt häng helt enkelt. Bilderna ovan är från en fantastisk frukost på Linneas balkong. Klassiska bananpannkakor med jordgubbar och banan blir aldrig fel. 

karlbergsslott.jpg

Jag har också varit på en rolig inflyttningsfest som mina två goda vänner höll i. De har precis köpt en lägenhet i Stockholm med världens vackraste utsikt. Denna bild är tagen från balkongen från deras sovrum, hade inte tackat nej till att vakna och somna till denna utsikt varje dag. 

blommor.jpg
malincarlota.jpg

Under hela tiden jag varit i Stockholm har det varit helt galet varmt. På söndagen möttes vi upp med Malin och vår spanska kompis Carlota, som var och hälsade på Malin här i Stockholm, för att äta brunch på restaurang Piren. Så skönt att sitta nere vid havet men trots det var det supervarmt. Ett härligt sätt att spendera en söndag på. 

jenniferemma.jpg
jenniferemma.jpg

Igår mötte jag upp Jennifer och hennes kompis Emma för att gå på ett event som Wowanders bjudit in till. Emma och Jennifer kom matchande med varsin Adidas ryggsäck som vi skrattade gott till. Så söta tjejer båda två som får en att skratta till hela tiden. Eventet var också riktigt kul och Wowanders verkar ha något bra på gång med sin nyutvecklade reseapp. 

wowandersevent.jpg
wowandersevent.jpg

Efter eventet vandrade jag ännu hem till Lina för lite soffhäng innan det var dags för mig att gå hemåt. Idag har jag tagit det lugnt på förmiddagen och jobbat hela eftermiddagen. Det är verkligen helt galet hur mycket tid denna blogg tar. Tur att det är så himla värt det <3 Nu ska jag slänga ihop en enkel middag åt mig, hörs imorgon! 

DET FINA OCH SVÅRA MED ATT LÄRA KÄNNA EN NY STAD

stockholmsweden.jpg
stockholmsweden.jpg

Jag går på Stockholm gator, glad men lite orolig. Är jag verkligen på rätt gata? Bor hon här? Jag är påväg till en av mina vänner i Stockholm som bor i ett område jag inte rört mig så ofta i. Jag har besökt henne förut men det var ett tag sedan. Jag har åkt tunnelbana hit, gått upp och ner för trapporna. Följt skyltarna. 

Fastän jag varit en massa gånger i Stockholm så är det ändå något speciellt att röra sig ensam i en annan storstad än sin egna hemstad. Ibland har jag full koll på läget, ibland inte. Det finns både fina och svåra sidor med att lära känna en ny stads alla hörn. 

kristinebergsstrand.jpg
kristinebergsstrand.jpg

Några dagar senare är jag påväg till henne igen. Denna gång hoppar jag vant på tunnelbanan, åker upp och ner för trapporna, kollar inte på skyltarna, för jag har koll. Det är häftigt hur man kan lära sig områden och system så snabbt som vi människor gör. 

Jag har gjort detta flera gånger förut. Flyttat eller besökt nya områden ofta. Kommit dit första gången utan att veta något, inte känna igen något. Med en lite konstig känsla i magen. Försökt se cool ut fastän det inuti mig inte alls är så lugnt och fint som jag försöker intala mig själv. Efter några dagar är det som mest självklart vilken väg jag ska gå på, vilket hörn jag ska vända till vänster vid. Den oroliga känslan är som bortblåst.

stockholm.jpg

Att resa, se nya platser och byta omgivning är roligt och spännande, det får mig att må bra. Att sätta mig vid ett nytt café, vid ett hav som är samma men med olika omgivning, det gillar jag. Men jag gillar också att bli van vid en ny omgivning, hitta mina egna favoritställen, känna mig hemma på gatorna. Så börjar det kännas i Stockholm nu. Jag börjar hitta min grej. Att pendla mellan mitt hem i Helsingfors och Labans i Stockholm känns så bra. 

Hur är du när du reser till nya ställen eller flyttar till en ny stad? Känner du igen dig i känslorna jag beskriver?

TILL STOCKHOLM FÖR ATT GÅ PÅ INFLYTTNINGSFEST OCH BLOGGEVENT

stockholmkvall.jpg

Hej på er! Jag sitter för tillfället i en hytt påväg till Stockholm tillsammans med min goda vän och bloggkollega Jennifer. Just nu sitter vi och jobbar men innan passade vi på att uppdatera varandra om vad som hänt under den senaste tiden och såklart kom vi in på djupa diskussioner om kärlek, stora val i livet och om vad som är rätt och fel. Älskar djupa diskussioner, känns som att man alltid lär sig något nytt antingen om personen eller livet i sig. 

stockholmkvallcorinne.jpg

I och med att jag är på resande fot igen så blev det en rätt så kort vända hemma i Helsingfors. Dock gör det ingenting för Stockholm börjar mer och mer kännas som någon form av hem för mig, vilket innebär att jag kan slappna av där precis lika bra som hemma i Helsingfors. 

Jag kommer stanna i Stockholm fram till början av nästa vecka och planerna för denna vistelse är bland annat ett bloggevent och en inflyttningsfest. Dessutom ska jag passa på att träffa några av mina vänner som bor i Stockholm.

Det gläder mig verkligen att jag har så mycket vänner kvar i Sverige och speciellt i Stockholm i och med att Laban bor där och att jag nuförtiden spenderar mycket tid i staden. Nu ska vi göra oss redo för middag, kram på er! 

sommarstockholm6maj.jpg

FÖDELSEDAGSFIRANDE DEL 1

Foto 18-05-2018 17 22 25 (1).jpg
CorinneGrönholm.jpg

I fredags firade vi som sagt min födelsedag lite i förtid eftersom jag kommer vara i Helsingfors på min födelsedag som är på lördag. Laban överraskade ju mig med tårta på morgonen och så skämde han bort mig med en helt fantastiskt kväll. Vi delar ett enormt intresse för mat och det märktes att han verkligen lagt ner tid på att hitta en restaurang som jag skulle gilla lite extra mycket. 

NookStockholm-2.jpg
NookStockholm-4.jpg
NookStockholm-5.jpg
NookStockholm-3.jpg
Nook.jpg

Vi åt på en restaurang i Stockholm som heter Nook som ligger på Södermalm. Otroligt god mat med smakkombinationer som fick varje smaklök att dansa. Stort tips om du som läser vill äta god mat i Stockholm! På bilderna ser ni det vi åt. Allt var gott, dock var vi lite skeptiska till desserterna som kanske var lite väl speciella för vår smak. De innehöll bland annat omogna jordgubbar och matcha latte. Trots det måste jag säga att det överlag var en av de absolut bästa middagarna jag någonsin ätit. 

CorinneStockholm-2.jpg

När vi var proppmätta vandrade vi mot Gröna Lund för att hänga där ett tag. Vi åkte till och med berg & dalbana och jag kan konstatera att det börjar vara rätt länge sedan jag var barn och kunde åka tjugo gånger efter varandra utan att må ett dugg illa. Denna gång mådde jag illa efter en gång haha. Någon av er som har likadant, att ni klarade vad som helst som barn och nu mår ni illa av allt? Lite trist men jag tänker nog fortsätta åka trots illamåendet. 

CorinneStockholmvidhavet.jpg
CorinneStockholmhavet.jpg

Kvällen avslutades sedan på bästa sätt, med en kaffe vid havet. Jag blir glad bara jag ser på dessa bilder. Jag gillar verkligen att Laban förstärker mina bästa sidor ännu mer. Med honom är jag lite extra glad och det känns som att allt är lite extra vackert. Samtidigt gör han mig lugn vilket jag uppskattar. Detta års födelsedagsfirande hade inte kunnat börja bättre!

EN INSPIRERANDE MORGON PÅ #BOOSTAMIG2018

corinnestockholm.jpg
corinnestockholm-2.jpg

Hej på er! Hoppas ni mår bra. Idag har jag haft en minst sagt fullspäckad dag som började lite extra roligt med ett bloggevent. Jag har alltid vilja gå på ett bloggevent i Sverige för att se hur det skiljer sig jämfört med de eventen jag gått på i Finland. Till min glädje såg jag att det var dags för årets #boostamig2018 under denna vecka som jag är i Stockholm och jag anmälde intresse direkt. 

Idag var det dags och vid halv nio på morgonen befann jag mig på Berghs School of Communication. Där mötte jag upp Caroline som jag kommit i kontakt med via branschorganisationen Influencers of Sweden som jag är medlem i. Det kändes skönt att ha någon att gå med trots att vi inte kände varandra sedan innan.

boostamig2018.jpg
boostamig2018-3.jpg

Evenemanget höll på fram till klockan 12 och vi fick lyssna på många inspirerande talare så som Isabella Löwengrip samt en av grundarna till märket Indy Beauty. Hela evenemanget kretsade kring Influencers, hela branschen från företags och influencers synpunkt samt hur man bäst tar sig an denna galna bransch. För mig som verkligen har stora ambitioner inom branschen var det intressant att lyssna på vad experterna hade att säga.

Jag fick även bekräftat än en gång vad jag vill göra med mina kanaler, vad som är mina grundpelare. Som exempel kan tas att det är väldigt viktigt för mig att mina kanaler känns äkta och genuina. Att inte jag målar upp någon falsk bild av livet som kan bidra till prestationshets och dåliga tankar om sig själv. Tvärtom vill jag skriva om sådant som många inte vågar prata om och bidra till att sprida positiv energi. 

boostamig2018-4.jpg

Det som jag tycker var väldigt intressant och framförallt bra var att det framkom tydligt att företag börjar allt mer förstå sig på och framförallt se hela potentialen med influencers. Det som var ännu bättre var att det togs upp flera gånger hur viktigt det är att alla influencers, bloggare, instagrammare etc. förstår sitt egna värde och är måna om sitt varumärke. Speciellt Nicole Falciani påpekade detta vilket jag tycker var bra. 

boostamig2018-2.jpg
boostamig2018-5.jpg

Det känns som att man i Sverige kommit betydligt längre med hela branschen jämfört med i Finland. Det var roligt att höra på det som tagit sig långt på vägen och även att märka hur mycket kunskap jag redan har om denna bransch. Det var nämligen fler gånger som jag nickade instämmande än som jag fick en sån "aha" upplevelse. Vid tolv avslutades evenemanget och alla började röra sig vidare mot sitt.

Tycker du som läser att det är intressant att läsa om bloggevent och liknande?

DEN FÖRSTA RIKTIGA SOMMARKVÄLLEN

corinnestockholm.jpg

Igår var jag med om en så fantastisk kväll att det borde vara förbjudet att inte skriva om sådana kvällar så därför tänkte jag direkt börja berätta om kvällen. Efter en bra dag fixade vi oss klara och åkte till Gröna Lund där ett gäng kompisar befann sig. Solen gassade på och det var för varmt för att ha jacka på sig. Vi beställde thaimat och satte oss vid ett bord vid havet. Maten smakade gott och sällskapet var toppen. 

macklemoresthlm.jpg

Vid åtta flyttade hela sällskapet på sig närmare scenen där Macklemore skulle uppträda några minuter senare. Det var fullt med folk och vi hamnade ganska långt bak så jag såg ingenting. Dock gjorde det inget för stämningen var på topp och publiken sjöng med för fulla muggar till låtar som Thrift Shop och These days. Himmelen var klarblå och allt var bara helt perfekt. 

sommarstockholm6maj.jpg

När det började skymma bestämde vi oss för att ta oss tillbaka mot stan. Till vår glädje såg vi att båten mot stan precis skulle åka iväg så vi hoppade på den och fick bevittna en helt magisk solnedgång. Stockholm har aldrig varit så vacker som igår. Lyckokänslorna inom mig bara bubblade. 

sommarstockholmmobil.jpg

När vi var tillbaka på land möttes vi av den gudomliga doften av nybakta kanelbullar. Ni vet när det doftar så gott att det vattnas i munnen? Så gott doftade det.

Inne på bageriet var de i full gång att baka inför följande dag och hela gänget började drömma om en nybakt kanelbulle. Dock tänkte vi ju att det såklart inte går att ordna i och med att de stängt för flera timmar sedan, men en i gänget var så sugen på bullar så hon ropade till personalen och frågade snällt om de möjligtvis fanns en chans att få köpa nybakta bullar.

På något galet sätt tyckte personalen att det absolut inte var något problem att öppna bageriet på nytt och sälja nästan 20 bullar åt oss. Så några minuter senare kunde man se ett glatt gäng vänner stå och mumsa på nybakta kanel & kardemumma bullar samtidigt som alla diskuterade hur sjukt gott det var. En kväll som redan varit underbar blev magisk. <3

RASTLÖS OCH TAGGAD PÅ STOCKHOLM

stockholmsweden-2.jpg
stockholmsoder.jpg

Godkväll! Det är dags att bege sig ut på äventyr igen. Denna gång ett lite längre sådant, vilket ni vet att gläder mig. Jag har länge upplevt mig lite rastlös, varit sugen på att åka iväg på äventyr och komma bort från det vardagliga. Jag har alltid varit en sådan person som lätt tröttnar på att vara på ett ställe för länge. Trots att det blivit några resor under våren så har mitt behov ändå inte blivit mättat.

Idag åker jag iväg till Stockholm där jag kommer stanna fram till torsdag. Därefter bär det av vidare till annan destination, men det får ni veta mer om inom kort. Det ska bli himla härligt att spendera en vecka i Stockholm, jag har sett fram emot det rätt länge nu. 

sodersthlm.jpg
soder.jpg

Fram tills imorgon eftermiddag är jag på arbetsresa och därefter är jag ledig i helgen. Det ryktas om att vi kanske ska se Macklemore på söndag vilket hade varit så kul! Sedan blir det jobb fram till torsdag. Detta miljöombyte kommer göra så gott för mig och min rastlöshet.

Att alltid ha rest mycket i sitt liv har sina för och nackdelar. Just rastlösheten är en nackdel men samtidigt ser jag det som en fördel eftersom den håller mig aktiv och nyfiken. Jag hoppas jag i framtiden kan hålla kvar en sådan livssituation och livsstil som möjliggör att jag kan byta miljö om jag känner ett behov för det.

Nu ska jag iväg och äta middag med mina kollegor. Hörs imorgon, kram!