Det finns alltid en tomhet på måndagar

Jag har precis landat hemma efter en trevlig middag hemma hos Veronica. När jag öppnar dörren till mitt hem möts jag av en kvav luft. Tydligen blir det rätt varmt på dagarna i min lägenhet när det är sol, vilket även alla mina blommor vittnar om eftersom de just nu hänger ner till golvet pga. uttorkning trots att jag vattnade dem precis innan jag åkte.

En sommardag under år 2018, Ihopkrupen i den bästa famnen som finns.

En sommardag under år 2018, Ihopkrupen i den bästa famnen som finns.

Jag slår på TV:n och konstaterar att det är tyst, väldigt tyst runtomkring mig. Slår på Macklemore och drömmer mig tillbaka till sommaren 2018 när vi såg honom live på Grönan. När vi upplevde en av de vackraste kvällarna i mitt liv. Jag fylls av värme inombords.

Det finns alltid någon form av tomhet på måndagar. När man pussats hejdå och åkt åt varsitt håll. Att leva i ett långdistansförhållande fungerar faktiskt överraskande bra och vi har det så himla bra tillsammans. Men det finns såklart också baksidor med långdistans, så som med de flesta förhållanden och för oss är det måndagar. När man kommer hem från jobb och olika program och märker att den andra inte kommer hem. Den tomheten är svår men som tur lär man sig leva med den. För min del hjälper det att skriva och just därför skriver jag just dessa ord i dag.

Kärlekens makt på humöret

De senaste dagarna har varit rätt stressiga och stundvis jobbiga. När jag känner mig pressad blir jag ofta ganska låg i humöret och fastän jag försöker pigga upp mig själv så funkar det inte ibland.

IMG_5245.JPG

I dag när jag landade på Stockholm Arlanda och skulle bege mig mot bussen kände jag hur någon skuffade mig i sidan. Eftersom jag precis vaknat från typ århundradets djupaste sömn i flyget + mitt ovanligt låga humör blev jag nästan lite förbannad över knuffen. När jag kollar upp ser jag världens bredaste leende och någon som säger ” hej älskling.” Det tar en stund innan min hjärna kopplar när det visar sig att just i dag, när allt känns stressigt och lågt så har han tagit sig ut till flygplatsen och står där med blommor och choklad. Redo att ge världens största kram. 

Plötsligt så kände jag hur den där tyngden lättade. Hur allt det som känts jobbigt inte var lika jobbigt längre, trots att allt det stressiga ännu finns kvar. För han bär på någon magisk kraft som suddar bort även de svåraste av känslor. Som får mig att känna att jag fixar det här, det är inga probelm. För egentligen är det ju inte det, men ibland behöver jag just honom för att påminna mig om det. Det är något speciellt, den makten som kärleken har på humöret. 

En helg för kärleken och vikten i att ge varandra tid

Denna helg har jag och min kille haft en riktig kärlekshelg. Satsat på vårt förhållande till 180% i några dagar och jobbat för att vi ska bli ännu bättre och ännu starkare. Sedan dag ett har vi gått in med inställningen att ett bra och välfungerande förhållande består av många delar som fungerar bäst när man prioriterar dem och är redo att lägga ner tid och energi på dem. 

IMG_4389.JPG

Jag tror på att det viktigaste man kan ge varandra är tid. Tid för kärlek, tid för stöd, tid för uppskattning och tid för att finnas där. Tid för spontanitet men även konkret och planerad tid där man verkligen bestämmer på förhand att dessa dagar ska vi satsa extra mycket på oss, lite som vi gjort denna helg. Helt enkelt visa att du är värd min tid och fulla uppmärksamhet.

Jag har lärt mig så mycket under denna helg om oss, om kärlek och om relationer överlag. Om hur viktigt det är att vi faktiskt pratar om kärlek och förhållandet för det gör så himla gott både i stunden men också för framtiden. Jag tänkte att jag skulle skriva mer om mina tankar kring de olika delarna som ett förhållande och kärlek överhuvudtaget består av och handlar om. Både för att jag älskar att prata om kärlek men också för att jag vet att ni är många som gillar det! Jag kommer som vanligt utgå från mina egna erfarenheter och forskning jag läst. 

Just nu sitter jag och jobbar på en massa utkast som formas till inlägg. Så mycket tankar som formas till ord och meningar som till sist publiceras här. Det är mycket jobb bakom en blogg som ibland kan vara svårt att kanske förstå, men jag hoppas ni vet att fastän det är tyst här någon dag så sker mycket jobb bakom kulisserna.  

Finns det något speciellt ämne inom kärlek och relationer som du tycker är speciellt intressant och hade vilja läsa mer om? 

En dag för kärlek och vänskap

När man bloggat i några år så finns det vissa inlägg som det känns som att man nästan upprepar sig med. En av dem är julen en annan vändag / alla hjärtans dag som vi firar i dag. När jag började fundera på detta så kom jag fram till att fastän man skriver om samma ämne så är ju inget inlägg sig likt. För efter varje år som går har jag blivit klokare och fått nya insikter. Ibland också fått nya prioriteringar och synsätt på livet. Även träffat nya människor som fyllt mitt liv med kärlek, vänskap och glädje. För det är ju precis det denna dag handlar om. Kärleken och vänskapen.

corinnevinter-8177.jpg

Varje människa jag möter lär mig något. Varje människa som är i mitt liv och bidrar till glädje, kärlek och vänskap lär mig ännu mer.

Så som jag skrivit ovan tänker jag ofta. Att varje person jag möter lär mig något men att framförallt de människor som är i mitt liv och bidrar till glädje kärlek och vänskap lär mig ännu mer. För en vänskap eller en kärleksrelation är inte bara toppar, de är också dalar. Men mitt i allt det finns kärleken och det starkaste av vänskap och med den som sällskap upplever och lär man sig så mycket.

I dag är en dag då jag vill tacka er mina bloggvänner extra mycket. För ni är inte bara mina läsare, ni är också mina vänner, fastän jag aldrig träffat majoriteten av er så är jag så tacksam för att ni vill läsa om mina erfarenheter och lärdomar. Jag vet att jag skrivit det ofta men jag tror aldrig man kan visa sin uppskattning eller tacksamhet för mycket.

Jag vill också tacka mina vänner och min kille. För all lycka och kärlek som ni bidrar till mitt liv. För att jag har något att fira i dag, när det är dagen för kärlek och vänskap. <3

corinnevinter.jpg

Just nu befinner jag mig på skidsemester i Åre (jag vet! Hur galet?!). Lovar skriva mer om detta imorgon. I dag började min morgon med att min kille viskade “ glad alla hjärtans dag” i örat på mig. Det var som att sköljas av en varm våg av kärlek direkt på morgonkvisten, så vackert.  I dag tycker jag vi ska höra av oss till våra vänner och livskamrater och berätta att vi tänker på dem lite extra mycket. Kram på dig!

Tips för att få ett långdistansförhållande att fungera

Att vara i ett långdistansförhållande kan ibland vara riktigt tufft och kämpigt men det finns också många fördelar. Tidigare i höst fick jag frågan om jag kunde tipsa lite om hur man får ett långdistansförhållande att fungera och nu har jag äntligen satt mig ner och funderat och skrivit ner mina absolut bästa tips. Nu så här efteråt märker jag att många tips också kan vara till hjälp egentligen i alla förhållanden så jag hoppas du får med dig något nyttigt efter att du läst detta inlägg.

Tips för att få distansförhållanden att fungera på bästa vis

Tips för att få ett distansförhållande att fungera 

 • Ni måste kommunicera med varandra. Var ärliga och prata om allt. Spara inte svåra diskussioner till senare utan rensa luften om det behövs. Berätta hur du mår och känner, oavsett om du har en bra eller dålig dag. Våga visa känslor. Tips! Prata gärna på FaceTime eller liknande tjänst så att ni kan ha video. Då kan ni både se varandras reaktioner men också koncentrera er på samtalet på ett helt annat vis.

 • Ha en plan. Bestäm när ni ska träffas nästa gång oavsett om det är nära eller långt bort. För mig hjälper det enormt mycket att veta hur många dagar det är kvar innan vi ses igen. Sen tycker jag  också att det är bra att diskutera och planera hur länge ni tänkt ha ett distansförhållande och när ni skulle kunna lösa det så att ni kan bo tillsammans eller åtminstone i samma land eller till och med stad. 

 • Acceptera att ni lever i ett distansförhållande. Jag tror det blir väldigt jobbigt att leva i ett distansförhållande och hela tiden påminna varandra om hur det kunde vara. Visst får man gärna drömma om hur livet skulle se ut om ni till exempel bodde ihop, men att varje dag påpeka hur jobbigt det är att vara ifrån varandra och hur jobbigt det är med distans tror jag bara sliter mer än det gör gott.

 • Hitta system som fungerar för er. I mitt förhållande fungerar det till exempel så bra att stiga upp riktigt tidigt på måndag morgon och ta första flyget till Helsingfors istället för att åka på söndag kväll. Visst blir det alltid en kort natt mellan söndag-måndag men att få gå och lägga sig tillsammans och börja veckan ihop känns så mycket mer värt det än några fler timmar sömn.

IMG_1891.JPG

Välfungerande långdistansförhållande utan dåligt samvete

 • Prioritet varandra utan att ge dåligt samvete. Det kommer finnas dagar där du får prioritera bort något kul för att ni ska kunna träffas och umgås (vilket såklart också är jätteroligt!). Att då påminna varandra om vad ni valt bort för att kunna umgås är oftast bara onödigt och tär mer än det ger. Visst är det viktigt att inte ta den andra för givet men minst lika viktigt att inte skapa dåligt samvete i onödan.

 • Ta vara på tiden ni får ihop. Passa på att ta ut allt du kan av tiden när ni kan träffas. Strunta i mobiler och annat tidsfördriv. Kramas och pussas mycket. Prata. Visa varandra uppskattning. Gå ut på promenader och laga god mat. Umgås med nära och kära. Lägg er i soffan framför en bra serie och bara håll om varandra.

   

 • Våga leva vardagsliv tillsammans. Jag tror att man lätt vill göra allting extra festligt när man äntligen får umgås. Det förstår jag och de gör vi också ibland. Man vill ju göra tiden tillsammans extra bra. Men för förhållandets och framförallt framtidens skull tror jag det är bra att också våga leva vardagsliv tillsammans. Tvätta kläder och städa hemma. Laga matlådor inför veckan. Ät rester från gårdagens middag. Betala räkningar osv.

  Jag tror att man gör en stor tjänst inför framtiden att inte bara ha värsta feststämningen när man träffas och släppa alla måsten, hur svårt och ibland tråkigt det än må kännas. När man gör vardagssysslor ihop så lär man känna varandra på ett annat sätt än till exempel på en semester och då får ni också se hur en vardag tillsammans kunde fungera. Jag märker till exempel hur vi skapat oss vardagsrutiner trots att vi egentligen inte har en ”vanlig vardag” ännu ihop. Men på helgerna känns det naturligt att jag till exempel tar hand och tvätten och går och plockar undan i lägenheten medan killen diskar och gör fint i köket efter vi ätit.

 • Gå in helhjärtat och tro på ert förhållande och er framtid. Det är inte alltid det lättaste som finns att leva i ett distansförhållande, eller egentligen vilket förhållande som helst men det går om man vill. Jag tror starkt på att man måste tro på sitt förhållande och gemensamma framtid för att få det att funka. Visst kan det komma svackor men det hör till.

Sist men inte minst. Kom ihåg att allting verkligen går om man vill men att man måste vara beredd att också jobba för det. Är ni beredda att göra allt och lite till så kommer ni fixa det! <3

PS. Har du något bra tips gällande distansförhållanden eller förhållanden överlag? Dela gärna med dig! 

TRYGGHETEN I EN VÄN SOM ALDRIG DÖMER - NÄR JOBBIGA TANKAR HÄLSAR PÅ

EllenCorinneSommar.jpg
EllenCorinneSommar.jpg

Godkväll! Jag har precis kommit hem efter en helg i Ekenäs hos Ellen och Nico. Vi har haft det helt fantastiskt som vanligt. Man känner sig verkligen alltid så himla välkommen när man hälsar på dem. Tänkte berätta mer om vad vi gjort imorgon för först vill jag skriva om något helt annat.

I fredags behövde jag lätta lite på hjärtat om en sak som tynger mig ibland. På kvällen låg jag sedan och funderade och kom fram till att det finns en sak som jag uppskattat så otroligt mycket med Ellen, och det är att hon sprider ett sådant tryggt lugn omkring sig. Hon gör så att jag vågar öppna upp mig, berätta om saker som känns jobbiga, om situationer där jag tvivlar på mig själv och det bästa med henne är att hon aldrig dömer. 

CorinneSommar.jpg

Vi har alla bagage som vi går och bär på. Händelser som ärrat oss, som vi lämnat bakom oss men som ändå format oss på något vis. I mina tidigare relationer har jag varit med om bland annat stora svek som gjort mig riktigt ledsen. Känslan när den person du tror vill dig allt i livet sviker dig är hemsk. Fastän jag gått vidare för länge sedan kan jag ibland ändå påverkas på något plan.

Då är det skönt att prata ärligt och öppet med någon jag litar riktigt mycket på. För mig har det alltid hjälpt att prata om saker som känns tunga. Att helt enkelt lätta på locket och bara babbla ut. Oftast märker man då vart problemet ligger och så känns det inte lika stort längre. Ibland kanske det bara är något man själv fått för sig i sitt egna huvud.

CorinneSommar.jpg

Det är också befriande på något vis, att märka att man ibland kanske strular till det för sig själv genom att tänka onödiga tankar. När man förstår att så är fallet, känner i varje fall jag en sorts lättnad. Känner ni igen det jag beskriver? I det läget är Ellen så himla grym på att hjälpa mig och framförallt peppa och påminna mig om att jag är stark och klok. 

Det som ibland känns helt galet är att vi bara känt varandra med Ellen i lite över ett år. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle kunna öppna upp mig på detta vis åt någon jag känt förhållandevis kort tid, men jag tror verkligen att vänskap kan fungera lite som en kärleksrelation: När man vet att det är rätt så är det rätt. I mitt och Ellens fall har jag känt enorm tillit till henne sedan dag ett. Tack Ellen för att du finns där. För alla skratt och djupa diskussioner och för att du alltid orkar lyssna och aldrig dömer ❤️

DEN MAGISKA RESAN TILL MALTA

Gozo.jpg

Hej och god kväll! Det var ett tag sedan nu. Blev lite av en oplanerad bloggpaus i och med resan. Hade egentligen tänkt att blogga från Malta men vi hade det så himla bra att jag tänkte att det är bäst att bara stänga ut allt och njuta till 180 % av resan. Det blev en helt mobilfri semester med andra ord. 

papannivallettapasta.jpg

Vår resa till Malta var helt otrolig. Malta visade sig vara ett riktigt guldkorn som överträffade alla förväntningar. Fantastiskt vackra landskap och arkitektur, supergod mat och gott kaffe. Vädret var fint och kameran gick varm. Vi har säkert tagit tusentals bilder, känns som att nästan allt på Malta var fotovänligt. Längtar redan tillbaka när jag ser på bilderna i detta inlägg.

Som ni kanske kan gissa åkte jag till Malta med Laban (haha känns så skumt att kalla honom det). Att få dela alla upplevelser med honom, gjorde att allt kändes bara ännu mer magiskt. Vår första resa men definitivt inte den sista. 

CorinneVallettapapanni.jpg

Typ såhär har jag sett ut under hela resan. Så lycklig och med världens största leende på läpparna. Det känns som att jag inte riktigt hunnit landa ännu och förstå allt det vi upplevt. Ska försöka samla tankarna lite och sedan berätta mer. Om du som läser funderar på att åka till Malta så säger jag bara gör det. Jag lovar att du inte kommer ångra dig. 

Vi hörs mer imorgon, kram!

corinnevalletta.jpg
Malta.jpg

HAN SOM GÖR MIG ÄNNU LYCKLIGARE

karlek.jpg
KöpenhamnKaffeFebruari.jpg

Det finns något som jag har tänkt berätta åt er rätt länge nu, men som jag lite hållit på, för att först få känna mig säker, lugn och sedan berätta. Det är nämligen så att det finns en stor del som inte framkom i inlägget Tankar om första månaderna av år 2018 och det är nämligen att det finns någon som lyst upp detta år lite extra mycket. Som fått mitt hjärta att hoppa upp i halsgropen av glädje och som fått mig att känna miljontals fjärilar i magen. En kille som jag tänker hålla hårt i. 

Han önskar att inte visas på sociala medier och därmed inte heller bloggen. Därför tänkte jag att vi kallar honom något, typ Laban. Som spöket Laban, snäll men lite hemlighetsfull. Han är magisk, så vacker och har ett hjärta av det finaste guld. Han får mig att skratta, sådär att det gör riktigt ont i magen. Han är inte bara rolig utan har också en djupare sida, det har blivit många sena kvällar med fina diskussioner och skratt. 

Vi delar mycket, mer och mer för ju längre tiden går. Han är även orsaken till att jag åker över till Sverige allt oftare, det råkar sig nämligen att han är därifrån. Med andra ord trodde jag att jag lämnat kapitlet Sverige bakom mig men ack så fel jag hade. På något vis känns det så fint, jag visste att det fanns något i Sverige som jag längtat efter. Jag visste bara inte att det var han. Nu vet jag och Sverige har aldrig känts så härligt som nu. 

Innan jag träffade honom hade jag gjort mitt livs största personliga resa. Hittat mig själv, hittat mina egna ben. Hittat lyckan. I det perfekta ögonblicket stod han där. När jag var hel och lycklig igen. Så kom han in i mitt liv och för varje dag som går gör han mig ännu lyckligare. 

Man vet aldrig hur livet blir men om man verkligen tror på att det blir bra, så löser det sig. Ibland lite extra bra <3